Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuran dinozorlardan bahsetmez. Zaten bahsedemez de, o zamanlar dinozorların varlığıyla ilgili bir kanıt yoktu. Yani Muhammed dinozorlardan bahsetmiş olamaz.
 
Gerçekten tavuklar ile meteordan soyu tükenmiş ayrıca Allah'ın yarattığı olağanüstü bir canlıyı bir mi tutuyorsunuz? Neden yarattığını bile söylememiş. Bu olay benim aklıma İncil'den geldi. İncil'de de yok. Hiçbir dini kitapta yok.
Bir, çünkü tavuklar dahil bütün kuşlar dinozorların soyundan gelmiştir.
 
İnanmıyorum. Kutsal bir kitap'ta akla mantığa yatmayan hiç bir şey olamaz. Kuran hatalarla dolu bir başyapıt. Emin ol ben yazsaydım daha az hata ile yazardım. Felsefe konusuna "İnanmak isteyen, inanır, Kuran hani evrenseldi" demek ayrı kafa.

Bak ne diyor ayetler

Bakara suresi, 23 ve 24. ayetler:

"Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz."

"Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının."


Hodri meydan daha iyisini yazmayı deneyebilirsin.
 
200 yıl sonra da leoparlarin nesli tükendiğinde Kuran'da neden leopar geçmiyor demekle ayni şey bu bence.

Hayir, indirilmeden once nesli tukenen bir canlidan haberi yok muydu demeye getiren ucuz bir elestiri. Kuran ortaya ciktiginda vardi leoparlar.

Bizim minik beyinlerimizle bir seyi mantiksiz bulmamiz ustun bir akla gore bunun mantiksiz oldugunu gostermez.

Cok basit bir elestiri bu dinozor, penguen meseleleri bence. Dini elestirecek yuzlerce sey var ama bu onlardan biri degil.
 
İnanmak istemeyen ve gerçeği görmek istemeyen bir kişi sürekli karşısına ne kadar mantıklı bir delil getirilirse getirilsin bunu anlamak istemeyecek. Çünkü zaten dış dünyaya algısını kapatmış birine ne tür delil getirilebilir? Lütfen böyle yapmayın. İnternet denilen bir şey var.
 
Ya arkadaş inançlı mısın bilmiyorum ama ne alaka dinozor. Yani ne alaka? Her şeye inandın, dinozor yok diye sorgulama ve kanıtlama ihtiyacı mı duydun? Tavsiyem, önce anlatılan bir sürü kavimden,insandan,canlıdan ders çıkar. Sonra zaten tarihten silinmiş şeyler hakkında ders çıkarırsın. Millet kitabımızı illa bir şey kanıtlamalı, illa bilimsel olmalı zannediyor. Yok öyle bir şey, biz zaten şüphesiz iman ettik ki kanıtsal, bilimsel şeyler de bir sürü var. Dinozor yerine Google'da sorgularsan bulabilirsin. Kur'an, insanlara doğruyu göstermek gibi nedenlerle indirilmiş Allah'ın kelamı. İnanan inanır , inanmayan inanmaz. Belki konudan saptım yanlış anlama senle derdim yok sen tabii ki kafana bu soruyu takmış olabilirsin. Ben hani genel olarak inanmayanların başvurup da sürekli tutarsız çıktığı bu konu hakkında düşüncemi ilettim.
 
İnanmak istemeyen ve gerçeği görmek istemeyen bir kişi sürekli karşısına ne kadar mantıklı bir delil getirilirse getirilsin bunu anlamak istemeyecek. Çünkü zaten dış dünyaya algısını kapatmış birine ne tür delil getirilebilir? Lütfen böyle yapmayın. İnternet denilen bir şey var.
Haklısın. Zamanında mucize gördüğü halde inanmayanlar vardı. Şimdi mi inanacaklar ?
 
Hayır geçmez, geçmemesine de şaşırmamak lazım. Dinozor geçse bu sefer ''Mamut niye geçmiyor?'' diye sorulur. Her nesli tükenen hayvanı yazsaydı Kur'an olmaktan çıkar, ciltli bilim kitabı olurdu.
Böyle saçma, soranın aklından şüphe ettiğim soruya verilecek ve her 50 IQ'ye sahip insanın anlayabileceği bir cevap. 👏
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı