Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canını yediğim, güzel kardeşim. Kime ne anlatıyorsun? Herkes senin gibi akıllı mı? Yahu 1000 yıl önce de nice mucizeleri gözüyle görüp de inanmayanlar halen devam ediyor. O güzel dilini yorma, keşke anlasalar, sürekli reddetme çabası olmasa ben de devam edeceğim ancak o kadar yıldım ki bunlardan. Allah kolaylık versin.:)
Ben bir ara anlattım ama yoruldum. Sonra yazmadım pek bir şey ama yine yazmaya başladım. Ama bu kez seviye ne hallere geldiğini görüyorum.

Bu gibi sorular bak ben inanmak istemiyorum ve bu da basit kanıtı diyenlerin aklına gelen saçma sorular. Ben de diyorum ki bak ben bu yüzden inanıyorum, o dönemde tatlı su ile tuzlu suyun karışmayacağını ayetler belirtmiş, ben de bir kaç ayet belirteceğim fakat bu gibi insanlar dik başlı olduğu için bir şey değişmeyecek..
“Yeryüzünde dolaşın ve yaratılışın nasıl başladığına bir bakın...” (Ankebut suresi 20)
“Yeryüzünde dolaşıp da kendilerinden öncekilerin sonuna bakmazlar mı? Onlar bunlardan daha kuvvetliydiler, yeryüzünü eşip deşip didik didik etmişler ve bunların imar ettiklerinden çok daha fazla imar etmişlerdi.”
“O, yedi göğü eşsiz bir uyum içinde yaratmıştır; Rahman’ın yaratışında bir düzensizlik göremezsin; haydi, çevir gözünü de bir bak bakalım. Bir kusur ve başıboşluk görebilecek misin? Sonra tekrar tekrar çevir gözünü de bir bak; bakışın yılgın ve bezgin bir şekilde sana geri dönecektir.”
(Mülk suresi 3-4)
Canım kardeşim aynen öyle. Ya şimdi millet eski bir kitapta günümüzü çok küçük bir şekilde anlatsa adam trend oluyor " Bakın, adam neler söylemiş." Ama koskoca Kur'an'da bir sürü gerçekleşmiş veya gerçekleşmesine az kalmış şeyi göre göre inanmıyorlar. Diyorum ya, 1000 yıl önce de vardı, şimdi de var. Adam asanın yılan olduğunu görmüş, İbrahim(as)'ın yanmadigini görmüş, Ay'ın yarilmasini görmüş ama inanmamış şimdi ne inanmasa ne yazar?

Hadi onu geçtim sorgulama diyenler ne kafada ya? Muhteşem mantığa göre düzenlenmedi mi bu kitap? Anlamak için sorgulamak lazım değil mi? Ne yapalım bazıları gibi bekleyip" Allah bilir" mi diyelim?
Kısaca savuşturma cevapları:
Sana ne?
Ne ibret alınacak?
Onu anlayacak seviyede değildi insanlar.
Ne işine yarar?
Mucize olarak kabul ettiğiniz evrenin gelişmesini zaten tüm insanlar olarak anlıyorlardı ya da Hz. Musa'nın denizi ikiye ayırmasını da anlıyorlardı. Gerçekten bilgili Müslüman göremiyorum. Adam gibi uzunca ya da kanıtlarla yazın savuşturmayın.
Onları oraya şeytan koydu daha mantıklı bir cevap.
Mesela mucize olayını inkar edenler neden böyle düşünüyorlar? Çünkü evrende bir düzen olduğunu içten içe biliyorlar. Ama bu kez şurasını unutuyorlar bu evreni kontrol eden yine mucize olayını da meydana getirir. Bu sorun oluşturur mu?

Mesela mucize olayını inkar edenler neden böyle düşünüyorlar?
Hangi olay?
Çünkü evrende bir düzen olduğunu içten içe biliyorlar.
Evrende düzen yok. Düzensizlik olduğu için olabilir mi? Kaos ve düzensizlik kavramına bak bir istersen?
Canım kardeşim aynen öyle. Ya şimdi millet eski bir kitapta günümüzü çok küçük bir şekilde anlatsa adam trend oluyor " Bakın, adam neler söylemiş." Ama koskoca Kur'an'da bir sürü gerçekleşmiş veya gerçekleşmesine az kalmış şeyi göre göre inanmıyorlar. Diyorum ya, 1000 yıl önce de vardı, şimdi de var. Adam asanın yılan olduğunu görmüş, İbrahim(as)'ın yanmadigini görmüş, Ay'ın yarilmasini görmüş ama inanmamış şimdi ne inanmasa ne yazar?
Nasıl gördük biz? Galiba mucize tarihlerini de karıştırmışsın?

Hangi olay?

Evrende düzen yok. Düzensizlik olduğu için olabilir mi? Kaos ve düzensizlik kavramına bak bir istersen?
Bildiğimiz mucize. Tabi düzen yoksa nasıl formüller buluyoruz. Tesadüf ve karmaşa olduğu bir ortamda isek nasıl bu kadar formüller bulabiliyoruz? Bilimin önkabul denilen kavramını duymadın mı?

Arkadaşlar, soruyu soran şahsa bakın. Derdi yine İslam'a dil uzatmak oldu. Başta öyle ki güzelce soru soruyordu şimdi bak neler yapıyor. İnan ki biliyordum, sorunun amacını biliyordum. Derdinin kusursuz kitaba iftira atacak kadar alt segment olduğunu biliyordum. Ama dedim, belki bu öyle değildir belki ciddi sormuştur ancak yok arkadaş. Siz hep mi aynısınız? Önce alakasız bir şekilde yok dinozor yok alien falan konuya gir sonra İslam'a laf at. Tamam da derdin ne? Bu din, sana bir şey yapmamışken, herkesin iradesinin kendisinde olduğunu söylemişken halen derdin buysa bu ne demek var ya?( Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.) İslam'ı yanlışlamaya çalışırken doğrulamak demek. İstemeyerek de olsa kendi kendinle çelişip kötüleyecekken iyileştirdin. Sağ ol :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı