Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evrende düzen yok. Düzensizlik olduğu için olabilir mi? Kaos ve düzensizlik kavramına bak bir istersen?

O düzensizlik dediğinle big bang yaşanıyor ve canlı hayatı başlıyor. Hala dünyada kaos var diyen mi kaldı ya. Ha bu dediğimde sana yetmediyse düzenin ne demek olduğuna internetten bakabilirsin. Düzenin anlamı, "belli yasa, kural, ilke ya da yönteme göre oluşturulmuş, kurulmuş olan durum." ve.
"Soyut şeylerin ya da somut nesnelerin bir ereğe, bir sıraya göre yerleştirilmesi." sen hiç durduk yere uçmaya başlayan bir cisim veya tüm şartlar yerine doğru şekilde yerine geldiği halde doğmayan bir bebek veyahut üstünden araba geçtiği halde ezilmeyen bir civciv gördün mü? Bunları gördüğün zaman ve fizik kanunlarına bir sebep olmaksızın aykırı yaşanan bir durum görünce gel tekrar konuşalım dostum.

Bildiğimiz mucize. Tabi düzen yoksa nasıl formüller buluyoruz. Tesadüf ve karmaşa olduğu bir ortamda isek nasıl bu kadar formüller bulabiliyoruz? Bilimin önkabul denilen kavramını duymadın mı?
Formüller ile ne alakası var? Biz anlayarak yapıyoruz. Düzensizliği düzene oturtuyoruz. Zaten oluşmuş düzensizliği düzene oturtarak anlıyoruz. Siz nasıl odanız dağınıkken neyi nereye koyacağınızı biliyorsanız biz de öyle yapıyoruz.
O düzensizlik dediğinle big bang yaşanıyor ve canlı hayatı başlıyor. Hala dünyada kaos var diyen mi kaldı ya. Ha bu dediğimde sana yetmediyse düzenin ne demek olduğuna internetten bakabilirsin. Düzenin anlamı, "belli yasa, kural, ilke ya da yönteme göre oluşturulmuş, kurulmuş olan durum." ve.
"Soyut şeylerin ya da somut nesnelerin bir ereğe, bir sıraya göre yerleştirilmesi." sen hiç durduk yere uçmaya başlayan bir cisim veya tüm şartlar yerine doğru şekilde yerine geldiği halde doğmayan bir bebek veyahut üstünden araba geçtiği halde ezilmeyen bir civciv gördün mü? Bunları gördüğün zaman ve fizik kanunlarına bir sebep olmaksızın aykırı yaşanan bir durum görünce gel tekrar konuşalım dostum.
Dünyadaki düzeni evrenle bir mi tutuyorsun?

Tatlı dilini yorma dostum. Ayın yarılması diyorum ona yarım ay diyen adama ne anlatıyorsun?

Arkadaşlar, soruyu soran şahsa bakın. Derdi yine İslam'a dil uzatmak oldu. Başta öyle ki güzelce soru soruyordu şimdi bak neler yapıyor. İnan ki biliyordum, sorunun amacını biliyordum. Derdinin kusursuz kitaba iftira atacak kadar alt segment olduğunu biliyordum. Ama dedim, belki bu öyle değildir belki ciddi sormuştur ancak yok arkadaş. Siz hep mi aynısınız? Önce alakasız bir şekilde yok dinozor yok alien falan konuya gir sonra İslam'a laf at. Tamam da derdin ne? Bu din, sana bir şey yapmamışken, herkesin iradesinin kendisinde olduğunu söylemişken halen derdin buysa bu ne demek var ya?( Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.) İslam'ı yanlışlamaya çalışırken doğrulamak demek. İstemeyerek de olsa kendi kendinle çelişip kötüleyecekken iyileştirdin. Sağ ol :)
Kardeşim kusursuz olduğunu sorgulamazsak nasıl kusursuz olduğunu anlayacağız? Laf sanatı yaparak geçiştiriyorsunuz.

Sizce sizin önünüze iki şık gelse hangi kararı alırsınız? Bir adam çıkıyor. O dönemki bu kitabın hak olduğunu söylüyor. O dönem insanları bunun benzeri yapmak yerine neden savaş yolunu seçmiş olabilirler? Savaş çok zor bir olaydır.
Rum suresinde Bizans kazanacağı söylüyor. O dönem Bizans oldukça zor durumdadır. Ayrıntılı olay için araştırmanızı tavsiye ederim. Özet olarak aynen olduğu gibi Bizans kazanıyor.
Diğer örnekleri bence bir araştırın. Özet geçtim biraz. Ayrıca herhangi bir dine mensup musunuz?

Evet Rum suresi olayını duymuştum. Peki hocam Kuran hiç değiştirilmemiş midir, ufakta olsa kelimelerle oynanmamış mıdır? Yanlış bilmiyorsam bazı çıkarcı din adamları İncil ve Tevrat üzerinde kelimelerle oynamıştır. Kuran da neden böyle olmadı? Sanırım Kuran`da bu iki kitabın değiştirilmesi ile ilgili yazılar vardı onu biliyorum. Bir dini görüşüm yok, yani şöyle söyleyeyim dindar değilim.

Ayrıca Bing Bang kadar gitmemize gerek yok. Şuan milyonlarca olay oluyor ve bu olayları formülze edip teknoloji üretiyoruz. Eğer Bing Bang dönersek o zaman kuvvetlerin değerleri farklı olsaydı daha o zaman evren çökerdi. Tesadüf ve karmaşa olan bir yerde bunlar mümkün olabilir miydi?

Malesef hocam. Bu inkarcı arkadaşlarla ne kadar konuşsam görüyorum ki sadece nefsi için inkar ediyor. Yapacak bir şey yok.
Bence inkar etmek normal çünkü iddia çölde yaşayan bir adamın kusursuz yaratıcı ile konuşmasına inanmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı