Kur'an'da dinozorlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insanın evreni kendi için yapıldığını düşünmesi yoldaki su çukurunun bilinç kazanması gibidir. Su çukuru deliğinin kendi için ne kadar uygun olduğunu düşünüp onun için yapıldığını sanar.
Bir insanın yokluk ve varlık ihtimali yarı yarıyken, ve kendisi daha vücud bulmadan kendisini varlık sahasına geçirmeyecekken, onun varlık sahasına geçmesin isteyecek bir ezeli ve ebedi bir hayat sahibi lazım. Bizde o zata Allah diyoruz. Eğer ki Allahı inkar edersek mevcudatın kendi kendine varlık sahasına geçme isteği olmayacağına göre bu mevcudatın varlık sahasına geçmesi, her gün yeni canlıların hayata gelmesi olayı çok saçma olur. Çünkü bunu yapacak bir güç olmaz. Şimdi diyeceksiniz ki bunun dediğimle ne alakası var. Alakası şu, eğer sizin varlık sahasına geçmenizi isteyen zat bunu istediyse, ve tüm canlılarına aksine size akıl verdiyse, tüm kainatı sadece siz anlamlandırabiliyorsanız bunun bir sebebi mutlaka olacaktır. Bunu tersini iddia etmek akılsızlık olur. Onu da ancak muhabbet kuşum yapar ki o bile tersini iddia etmiyor. Yani sizin varlığınız yoldaki su çukurunun bilinç kazanması gibi değil. Sizin varlık sahasına geçmenizin mutlaka bir sebebi var. Çünkü sizi yaratan zat hikmetsiz iş yapmaz. Bu kadar masrafı da boşu boşuna yapmaz.

Evet Rum suresi olayını duymuştum. Peki hocam Kuran hiç değiştirilmemiş midir, ufakta olsa kelimelerle oynanmamış mıdır? Yanlış bilmiyorsam bazı çıkarcı din adamları İncil ve Tevrat üzerinde kelimelerle oynamıştır. Kuran da neden böyle olmadı? Sanırım Kuran`da bu iki kitabın değiştirilmesi ile ilgili yazılar vardı onu biliyorum. Bir dini görüşüm yok, yani şöyle söyleyeyim dindar değilim.
Or.2165 kodlu Kur'an. Bilinen en eski Kuran’lardan birisi.
Bu Kur'an en eski Kur'an'lardan birisi. Şimdikilerle hiçbir fark yok.

Düzen ve diğer kavramları araştırınız bence. Yani bilim kalkıp evrendeki mevcut hareketleri inceleyip formüller buluyor. Siz ise kalkıp ne düzeni diyorsunuz? Formül kelimesini araştırın bence. Siz şunu unutuyorsunuz daha madde ve zaman olmayan bir ortamda madde ve zaman oluşuyor. Dahası şunu görüyoruz mevcut hareketleri inceleyen bilim formüller buluyor. Şuan milyonlarca olay oluyor ve formülüze edebiliyoruz. Bunu kendinize sordunuz mu bu tesadüf ve karmaşa olan bir yerde mümkün olabilir mi? En basitinden teknoloji üretiyoruz. Sİlisyum karaktersiliği özelliği anlatmaya kalkışsam kim bilir ne kadar sürecektir. Teknoloji ürünleri üretiyoruz sonra bu mevcut düzenli hareket kuralları sayesine kullanıyoruz. Eğer mevcut düzenli hareketleri olmasaydı teknoloji aletleri üretebilir miydik? Milyonlarca formüller bulabilir miydik? Güneşi ele alalım eğer düzen olmasaydı onun atomları bir arada olabilir miydi? Milyonlarca ya da milyarlarca yıllara gitmiyorum. Her saniye olan olaylarda bahsediyorum. Ayrıca bir takım havalı cümleler ya da sitelerin linki verilmekle evrende düzen olmadığı anlamına gelmiyor. Artık sıkıldım bir süre yazmayabilirim.

Gok cisimlerinin donmesi duzenin oldugunu gostermez. O acidan bakarsan donmemesi de duzeni isaret edecekti size gore. Bakin hicbir sey donmuyor, nasil muthis bir duzen var diyecektiniz. Tekrar ediyorum, bilimsel konteksteki entropi kavramini arastirin. Duzenle alakasi yok bunun. Maddelerin state'leri ile akasi var.
Hiçbiri dönmeseydi evet işaret edecekti. Bir fiilin gerçekleşmesi ve süreli devam etmesi aklınızda nasıl bir şey uyandırıyor hocam? Düzensizlik mi? O zaman anneniz size yemek yapmayarak düzeni sağlasın. Sizde aç kalarak ölün. Ne diyeyim.

. Mesela o dönemde akıl ederek üstünde yaşadığın şeyin şeklini merak edersin. Fakat dinozorun ne olduğunu neden bileceksin? Dinozorlardan uzun uzun bahsetmesi gereksiz olurdu, kısaca bahsetse insanlar "dinozor ney?" derdi.
O dönemdeki insanlar asanın yılan olmasını keşfetmişti? Hayır. İstese bunu da mucize olarak kullanılabilirdi.
Düzen ve diğer kavramları araştırınız bence. Yani bilim kalkıp evrendeki mevcut hareketleri inceleyip formüller buluyor. Siz ise kalkıp ne düzeni diyorsunuz? Formül kelimesini araştırın bence. Siz şunu unutuyorsunuz daha madde ve zaman olmayan bir ortamda madde ve zaman oluşuyor. Dahası şunu görüyoruz mevcut hareketleri inceleyen bilim formüller buluyor. Şuan milyonlarca olay oluyor ve formülüze edebiliyoruz. Bunu kendinize sordunuz mu bu tesadüf ve karmaşa olan bir yerde mümkün olabilir mi? En basitinden teknoloji üretiyoruz. Sİlisyum karaktersiliği özelliği anlatmaya kalkışsam kim bilir ne kadar sürecektir. Teknoloji ürünleri üretiyoruz sonra bu mevcut düzenli hareket kuralları sayesine kullanıyoruz. Eğer mevcut düzenli hareketleri olmasaydı teknoloji aletleri üretebilir miydik? Milyonlarca formüller bulabilir miydik? Güneşi ele alalım eğer düzen olmasaydı onun atomları bir arada olabilir miydi? Milyonlarca ya da milyarlarca yıllara gitmiyorum. Her saniye olan olaylarda bahsediyorum. Ayrıca bir takım havalı cümleler ya da sitelerin linki verilmekle evrende düzen olmadığı anlamına gelmiyor. Artık sıkıldım bir süre yazmayabilirim.
Biz yapıyoruz bunu biz. Bunun düzenle alakası yok. Zaman bile bozukken ne anlatıyorsunuz. Evrende doğru gösteren saat yok. Bir saat başka saati refarans alıyor. Düzen olsaydı da ona göre ayarlasaydık.
Bunun mükemmellikle hiçbir alakası yok, doğru zaman diye bir şey zaten yok, zamanın sana göre işleyen kısmında senin istediğin süreyi de asla tam olarak doğru şekilde vermez saatler.

Bu ilk örneğin mükemmel değil, zaten geliştirilebiliyor da. Bu nasıl yapılıyor? Eskiden tamamen mekanik mekanizmalar yapılıyordu, sonra bunun hata payları düşürülerek yeni otomatik makineler yapılıyor. Bunu daha da kusursuz hale getirmek için ev fiyatına mal edilen tourbillon (Fransızca'da bora, girdap, burac) denilen mekanizma yapılarak zamanı daha az hata payıyla tutmaya başladık. Sonra quartz sistemli saatlerde bu hata payı düştü, saat merakın yoksa zaten bunlardan birini kullanıyorsun evinde.

Senin bu kullandığın saat mükemmel mi? Hiç alakası yok, sezyum atomuyla zaman hesaplayan atom saatleri yapıldı, onlar da sürekli olarak hata payları daha da azaltılarak gelişiyor. GPS uydularında kullanılacak kadar az hata payı sağlanıyor bu şekilde.

Hiçbir zaman ölçme sistemimiz bunu hatasız olarak yapamıyorken, senin evinde kullandığın ucuz zaman ölçme sistemin mi mükemmelmiş? Senin bu geliştirebilir misin diye sözde sorduğun sorunun cevabı olarak bu hâlâ teknolojik olarak geliştiriliyor zaten.

Aşırı alakasız bir sav... Dediklerimizle bağdaşan hiçbir tarafı yok çünkü bizim için mükemmellik diye bir şey yokken bunun kriterini de kurmaya hiç çalışmıyoruz. Kendi kafandan bizim yerimize örnek veriyorsun düşüncemizle ilgili, o da alakasız oluyor. Biz sana fiziksel bir örnek veriyoruz mükemmel zannettiğin şeyin mükemmel olmadığı konusunda mesela. Hiçbir ölçü birimimiz mükemmel ve her yerde tamamen aynı sonuçları vermiyor. Şu anda "mükemmel" küreyi bile yapamıyorsun, mükemmel 1 kg ağırlık da yapamıyorsun.

Tabii, 50-60 yılını bu işlere vermiş insanlar ne bilecek? Dos gelip bunu herkese anlatsın, hiçbir şeyi araştırmaya gerek kalmasın. Zamanın işleyişinin değişken olduğunu bilmez, kendi algısına göre akan zamanın bile hatasız ölçülemediğini bilmez ama 60-70-80 yaşlarındaki profesörlere hiçliği öğretir. :D

Hiçbir şeyin (hatta zamanın bile) sürekliliği sağlanamayan bir evrende mükemmelliği iddia etmek de ne bileyim... Komik. Mükemmellik Pi sayısı gibidir, her yeni rakamda hata payını azaltırsın ama asla sonuna ulaşamazsın.
Burada hocam yine açıklamış ama siz hala fizik bilginiz yok gibi tekrar ediyorsunuz.

Hayır düzen yok bin kez anlattım. Entropi kavramını bilmiyorsunuz. Düzensizliği düzen zannediyorsunuz.
Bu arada az önce attığınız yazıya göz gezdirdim de genel olarak bitkiler ile oluştuğuna dair bir şey göremedim.Attığınız ile çelişen bir yanım yok.Belirteyim bitki ve hayvan derken genelleme yapıyorum.Bitkiler oluşturmuyor gibi bir iddiada bulunmadım.
Görülen evrenin düzensiz olmasını da laplace'e bağlayacak misin? Samimi söylüyorum hiçbir şeyi tam olarak bilmiyorsun.Bilgilerin genel olarak yarım.Liseli arkadaşlarım gibisin:)

Bu arada az önce attığınız yazıya göz gezdirdim de genel olarak bitkiler ile oluştuğuna dair bir şey göremedim.Attığınız ile çelişen bir yanım yok.Belirteyim bitki ve hayvan derken genelleme yapıyorum.Bitkiler oluşturmuyor gibi bir iddiada bulunmadım.
Görülen evrenin düzensiz olmasını da laplace'e bağlayacak misin? Samimi söylüyorum hiçbir şeyi tam olarak bilmiyorsun.Bilgilerin genel olarak yarım.Liseli arkadaşlarım gibisin:)
Az önce bitkiler kömür oluşturur dediniz. Şimdi ise kendi bilginizi reddediyorsunuz.
Bitkiler kömürü oluşturuyor:D lütfen bilmediğin şeylere bulaşma.
Hadi bunu da reddedin.

O dönemdeki insanlar asanın yılan olmasını keşfetmişti? Hayır. İstese bunu da mucize olarak kullanılabilirdi.

Biz yapıyoruz bunu biz. Bunun düzenle alakası yok. Zaman bile bozukken ne anlatıyorsunuz. Evrende doğru gösteren saat yok. Bir saat başka saati refarans alıyor. Düzen olsaydı da ona göre ayarlasaydık.

Burada hocam yine açıklamış ama siz hala fizik bilginiz yok gibi tekrar ediyorsunuz.
Size bilgileri ve nasıl araştıracağınızı söyledim. Siz ısrarla bu düşüncelerden kaçıyorsunuz. Siz ikna olmayacaksınız bir süre yine yazmayacağım. Tartışma bir milim bile ilerlemiyor. Hayat ve düşünceleriniz size kalmış. İster araştırın ister mevcut düşüncelerinizi değiştirmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı