Kuş-Uçak Çarpışması

Makaleler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522248089
Bir yıl olmuş sanırım olay olalı. Fakat ben yeni gördüm. Kuş uçak çarpışmasına güzel bir örnek ve kokpit içinden çekilmiş bir görüntü. Olayın gelişme hızını ve şiddetini açıkça görebilirsiniz siz de. Başarılı bir inişle atlatmışlar olayı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soğukkanlı olmak sanat sayılmalı...
Yavaşlatılmış görüntüde içerideki kaos anı daha net görülüyor. Cidden o an kuş suratında veya kucağındayken inişi yapacak kadar soğukkanlı olmak çok önemli.

Ben olsam her şeyi bırakıp camdan atlamayı bile düşünebilirdim, gerçekten pilotluk zor zanaat. Komik değil diyecek arkadaşlara gelsin:
1610382750098.png

Ben olsam her şeyi bırakıp camdan atlamayı bile düşünebilirdim, gerçekten pilotluk zor zanaat. Komik değil diyecek arkadaşlara gelsin:
Yok gerçekten doğru ve sıradan bir tepki olurdu. Sonuçta o anki stres ve korku her şeye bedel. Yolcu uçağı türbülansa girince bile Süphanekeler uçuşuyor kabinde malum:) Böyle bir durumda neler neler olmaz:)

İyi atlatılmış pilotu tebrik etmek gerek. Yolcu uçağında olsa neler olurdu acaba? O kadar yüksekte basınçlı havada...

Aslında düşündüm de yolcu uçağında cam çatlardı en fazla. Fakat yine de camda ölü bir kuş ve kan lekesi ile uçmak soğukkanlılık ister.

Yok gerçekten doğru ve sıradan bir tepki olurdu. Sonuçta o anki stres ve korku her şeye bedel. Yolcu uçağı türbülansa girince bile Süphanekeler uçuşuyor kabinde malum:) Böyle bir durumda neler neler olmaz:)
Hocam özel değilse birkaç şey sormak istiyorum, belirli bir firmada mı çalışıyorsunuz? Şu ana kadar sadece yolcu uçağı mı uçurdunuz? Tahminen kaç uçuş yapmışsınızdır?

İyi atlatılmış pilotu tebrik etmek gerek. Yolcu uçağında olsa neler olurdu acaba? O kadar yüksekte basınçlı havada...

Aslında düşündüm de yolcu uçağında cam çatlardı en fazla. Fakat yine de camda ölü bir kuş ve kan lekesi ile uçmak soğukkanlılık ister.
Aynen yolcu uçakları ile bu tip küçük uçakların kokpit camı aynı değil. Fakat yine de ilk kalkış anında yani daha yükselirken camı parçalama ihtimali tabii ki var. Her şeyden önce o ilk vurma anı zaten kalbini resmen ağzına getiriyor insanın:) Yani resmen korku ve heyecandan kalbin kulaklarında atmaya başlıyor ve hemen sakinleşmen gerekiyor.
Hocam özel değilse birkaç şey sormak istiyorum, belirli bir firmada mı çalışıyorsunuz? Şu ana kadar sadece yolcu uçağı mı uçurdunuz? Tahminen kaç uçuş yapmışsınızdır?
Evet bir firmadayım. Yolcu uçağı, özel jet uçağı, çift motorlu ve tek motorlu eğitim uçağı ile uçtum. Bir iki sefer de akrobasi ve tarla ilaçlama uçağı ile uçtum ama onlar genelde misafir veya geçiciydi:)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı