Kusursuz Bir Yaratıcı Var Mıdır Yoksa Evrim Teorisi Doğru Mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyin başlangıcını nasıl açıklıyorsunuz belli bir kısma kadar mantıklı fakat big bang'den oncesi lazım.
Big Bang, evrimin konusu değil big bang öncesi bilinmediği içinde evrim geçersiz olmuyor. Big Bang Fizik ve Astronominin konusudur.

Evrende neredeyse sonsuz Galaksi var. Galaksilerde de aynı şekilde nereden baksan sonsuz, gezegenler, yıldızlar, taşlar vb var. Bizler de samanyolu galaksisinin bir gezegeninde yaşıyoruz. Diğer galaksilerde de belki başka bir varlıklar bizlerin dünya da evrimleştiği gibi onlarda o gezegenlerde evrimleşerek uyum sağlamış olamazlar mı? Bence Tanrı evreni yarattı ve bilime göre amino asitmiş vb. canlıları oluşturdu. O kadar galaksiler vb var hepsi çok büyük bunlar nasıl kendiliğinden oluştu? Bazı yazıları okumuştum "evrime inanırsanız tanrının olmadığını görürsünüz zaten" gibisinden yazmışlardı. Fakat ben tanrıya da evrime'de inanıyorum. :)

Diğer galaksilerde de belki başka bir varlıklar bizlerin dünya da evrimleştiği gibi onlarda o gezegenlerde evrimleşerek uyum sağlamış olamazlar mı?
Olabilir elbette sadece daha keşfetmedik.

Evrim teorisinin ilk adımındaki canlının atomlarının kendi kendine bir araya geldiğine inanmıyorum. Bir yaratıcının işi olduğuna inanıyorum.

Evrim teorisinin ilk adımındaki canlının atomlarının kendi kendine bir araya geldiğine inanmıyorum.
Inanmamak bir şey değiştirmiyor inkar etmeniz gerçekleri değiştirmiyor atomlar bir araya geliyor. Laboratuvar ortaminda da dünyanın oluşumundaki aminoasitleri yaratmayi başardilar. Hücresel boyutta her şey canli gibi gözükse de hücre alti boşlukta keşfettiğimiz molekül ve atomlar cansiz nesnelerdir.

1953 yilinda Miller-Urey deneyi bu bakimindan çok önemlidir dünya oluşumunda var olan aminoasitlerden 5 tanesini oluşturmayı başardılar, daha sonra 2008 yilinda tekrardan yapılan deneyde bilim adamlari bu defa oluşturdukları aminoasit sayısını 22'ye çıkarttılar. Cansizliktan canlılığa konusunu inceleyen bilim dali Evrim değil Abiyogenez'dir.

Inanmamak bir şey değiştirmiyor inkar etmeniz gerçekleri değiştirmiyor atomlar bir araya geliyor. Laboratuvar ortaminda da dünyanın oluşumundaki aminoasitleri yaratmayi başardilar. Hücresel boyutta her şey canli gibi gözükse de hücre alti boşlukta keşfettiğimiz molekül ve atomlar cansiz nesnelerdir.

1953 yilinda Miller-Urey deneyi bu bakimindan çok önemlidir dünya oluşumunda var olan aminoasitlerden 5 tanesini oluşturmayı başardılar, daha sonra 2008 yilinda tekrardan yapılan deneyde bilim adamlari bu defa oluşturdukları aminoasit sayısını 22'ye çıkarttılar. Cansizliktan canlılığa konusunu inceleyen bilim dali Evrim değil Abiyogenez'dir.

Bakınız ben kendi kendine birleşemeyeceği, canlının kanının kendi kendine oluşamayacağı kanısındayım. Bir şeyi inkar ettiğim yok. Sadece o kadar sıcak bakmıyorum.

Evrim vardır. Tanrı da vardır. Evrim bizim zamanla işlevini kaybetmiş veya artık yeterli kalmayan organlarımızı geliştirmemizdir. Bu durumda biz sürekli güncellenen bir bedene girmişiz demek oluyor. Yani sürekli mükemmele ulaşma arzusu. Bunu yapabiliyorsak, bence mükemmel yaratılmışızdır. Tanrı sana ben seni kusursuz yarattım diyor. Aslında incelersek doğru bu kavram. Örnek olarak; Sürekli güncellenen bir PC düşünün. Her gün kendini geliştiriyor ve bu gelişimi kendi üstündeki devreli güncelleyerek yapıyor fakat bunu kendi kendine yapıyor. Yani sürekli kendini son modele atıyor. İnsan vücudu da böyle fakat süreç yavaş.

@TerabyteForever Kendi yorumundur bilimsel bir gerçekliği yok dediğin bir şey dediğim yok.

Tanrı sana ben seni kusursuz yarattım diyor.
Doğada hiçbir tür kusursuz değil insanda kusursuz olsun. Uçamıyoruz, deniz altinda yaşamıyoruz, gece göremiyoruz, hızlı koşamıyoruz, savunma mekanizması olarak çoğu hayvandan daha kötüyüz, sadece bir avantajımız var o da beyin, binbir çeşit hastalikla mücadele ediyoruz, ilaçlar ve tıp olmasaydi çoktan neslimiz tükenmişti. Insana kusursuz demek büyük bir yanılgıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı