Lamzu atlantis alınır mı?

Bütçe
2250

whitas

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 3600

-XFX RX 6600 Ekran kartı

-Gigabyte B450M S2H V2 Anakart

-2x Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000Mhz Ram

-PNY CS900 240GB SSD

-1TB SSD

-Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Kasa ve PSU
Merhaba, Lamzu atlantis almayı düşünüyorum. Fingertip-claw arası bir tutuşum var. Elim büyük şu an DeathAdder V2 kullanıyorum ve arada mouse Pad'e serçe parmağım sürtüyor. Oyunlarda fareyi sağa çevirirken sıkıntı oluyor. Rtings sitesinden baktığımda sensör ve Click gecikmesi Lamzu'nun G PRO'ya göre çok kötü. Gecikmesi çok fazla. Ninjutso Sora ile karşılaştıramadım sitede onun verileri yok fakat bu veriler normal mi G PRO mu çok iyi yoksa farenin gecikme problemi mi var? Sizce o fiyata alınır mı? Yoksa farklı bir mouse mu almalıyım? Bütçe 2200TL civarı fakat çok para vermek istemiyorum, F/P olsun. Hem fiyatından hem büyüklüğünden Lamzu'yu almayı düşünüyordum fakat sitedeki veriler beni caydırıyor. Sizce veriler iyi mi yoksa alınmaz mı? 2000-2200TL gibi bir bütçeye daha iyi büyük el için mouse bulunur mu?

resim_2023-01-24_140438028.png
1674558348390.png
1674558375182.png
1674558389650.png

Fotoğraflarda üstteki gecikme puanı yüksek olanlar G PRO X Superlight'a ait. Yani gecikmesi daha düşük. Aradaki gecikme farkı çok fazla gibi geldi. Bilen birisi yardımcı olabilir mi verilerdeki kadar fazla mı yoksa hissedilmez mi?

Farklı mouselar denemeyi çok seviyorum, o yüzden G Pro X Superlight'ı satıp Viper Ultimate geçmiştim şimdi ondan da sıkıldım ve sattım. Yeni arayış içerisindeydim ve aklımdaki mouse Lamzu Atlantis'ti. Şuan tereddüte düştüm. Umarım bilen birisi gelip aydınlatır.

Razer Viper V2 Pro Kablosuz Optik Oyuncu Mouse Siyah Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe buna bakabilirsin tabii biraz takip etmen lazım fiyatı sürekli değişiyor bazen 2100 oluyor bazen 3100 oluyor falan.

Viper V2 Pro'nun çok iyi bir mouse olduğunu biliyorum ama açıkçası o kadar para vermek istemiyorum. Dediğim gibi bütçem var ama şu an DeathAdder V2 kullanıyorum ve 650IPS, 50G hızlanma gayet yeterli gibi tek şikayetim tutuş şekli ve kablolu olması. Yani bütçe 2200TL Max. olsa daha iyi olur ama fiyat farkına değerse onu da düşünebilirim. 650IPS ile 750IPS arasındaki farkın çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ninjutso Sora düşünüyorum eğer Lamzu atlantis gecikmesi sıkıntı yaratırsa. Veya pulsar X2.

Viper V2 Pro'nun çok iyi bir mouse olduğunu biliyorum ama açıkçası o kadar para vermek istemiyorum. Dediğim gibi bütçem var ama şu an DeathAdder V2 kullanıyorum ve 650IPS, 50G hızlanma gayet yeterli gibi tek şikayetim tutuş şekli ve kablolu olması. Yani bütçe 2200TL Max. Olsa daha iyi olur ama fiyat farkına değerse onu da düşünebilirim. 650IPS ile 750IPS arasındaki farkın çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ninjutso Sora düşünüyorum eğer Lamzu atlantis gecikmesi sıkıntı yaratırsa. Veya pulsar X2.

Hocam düşünce şekliniz biraz saçma bence tabii tercih sizin ama 2200 TL Max deyip ne zaman fiyatı düşer bilmiyorum ama 2300 TL'ye fazla demek saçma bence. Şahsen bu bütçelere çıkmışken biraz daha koyup şu an piyasada olan en iyisini alırdım. Giriş seviyesi bir sensör daha eklenmiş gibi düşünün.

Ben Ninjutso Sora aldım hocam, gelince görüşlerimi bildiririm.

Malzeme kalitesi ve boyutunu bildirebilir misiniz hocam gelince?

Hocam düşünce şekliniz biraz saçma bence tabii tercih sizin ama 2200 TL Max deyip ne zaman fiyatı düşer bilmiyorum ama 2300 TL'ye fazla demek saçma bence. Şahsen bu bütçelere çıkmışken biraz daha koyup şu an piyasada olan en iyisini alırdım. Giriş seviyesi bir sensör daha eklenmiş gibi düşünün.

Hocam 2300TL'ye fazla demiyorum. Viper V2 şu an 2500TL dün baktığımda 3100TL idi indirime girmiş. Arada 300TL fark var ve 650IPS ile 750IPS arasındaki fark hissedilemeyek kadar. İnceleme videolarında herkes öyle diyor. Çoğu e sporcu da Viper V2 çıktı piyasadaki en iyi mouse deyip onu almıyor zaten. Benim istediğim F/P ve FPS için kaliteli olması. O zaman sizin mantığınıza göre bu mouselerin tutmaması, piyasaya Razer'in hakim olması lazım çünkü en iyi sensörler onda. Ayrıca tutuş şekli olarak da diğer fareleri daha çok beğendiğim için onları istiyorum. Viper V2 sizin yazdığınız gibi 2100TL veya 2300TL olsa beklemeden alırım zaten.

Ayrıca Viper V2 Pro'dan gıcıtrı sesleri geliyormuş ve Switch olarak Lamzu atlantis daha iyi diye biliyorum. Sensörü çok iyi diye direkt gidip diğer özelliklerden kısıp fazla para verip almak bence mantıksız. Birçok prof oyuncu hala 400IPS 40G mouse kullanıyor.

Son düzenleme:
Hocam bahsettiğiniz gecikme değeri arasındaki farklar düşündüğünüz gibi çok değil. O aradaki fark o kadar küçük ki anlamanız mümkün dahi değil. Kaldı ki yalnızca fiyata bağlı bir etken değil.

1674571770473.png
1674571776844.png

Gördüğünüz gibi onlardan çok daha ucuz olan Razer DeathAdder V2 Mini daha düşük gecikmeye sahip (Razer 2. nesil optik anahtarlar + PWM3359 kullanıyor). Oradaki değerleri dert etmeden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Birkaç MS'den ziyade elinize uyuyor mu, ne tarz özelliklere ihtiyacınız var, kronik problemi var mı VS. gibi şeylere bakın.

Ayrıca incelemede de zaten Lamzu için de "herhangi bir türde oyun oynamak için hızlı ve anlık bir deneyim sağlayan mükemmel tıklama gecikmesine sahiptir." yazmışlar.

Hocam bahsettiğiniz gecikme değeri arasındaki farklar düşündüğünüz gibi çok değil. O aradaki fark o kadar küçük ki anlamanız mümkün dahi değil. Kaldı ki yalnızca fiyata bağlı bir etken değil.

Eki Görüntüle 1643631Eki Görüntüle 1643632

Gördüğünüz gibi onlardan çok daha ucuz olan Razer DeathAdder V2 Mini daha düşük gecikmeye sahip (Razer 2. nesil optik anahtarlar + PWM3359 kullanıyor). Oradaki değerleri dert etmeden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Birkaç Ms'den ziyade elinize uyuyor mu, ne tarz özelliklere ihtiyacınız var, kronik problemi var mı VS. gibi şeylere bakın.

Ayrıca incelemede de zaten Lamzu için de "herhangi bir türde oyun oynamak için hızlı ve anlık bir deneyim sağlayan mükemmel tıklama gecikmesine sahiptir." yazmışlar.

Anladım zaten Lamzu'dan caydıran tek etken o gecikme değeriydi. Rtings'te açıklama olarak şu yazı var:

1674572938713.png

Anladığım kadarıyla farede boşta pil tasarrufu için gecikmeyi arttıran bir mod var. Altta ise aynı sensörü kullanan farelerden daha yüksek gecikmeye sahip olduğu, sonuçların hala iyi olduğu ama hızlı ve hareketli, Apex gibi oyunlarda hissedilebileceği yazıyor.

Kullanan birisi varsa ve yardımcı olursa sevinirim. Valorant, CS gibi oyunlarda o kadar etkili olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı