Laptoplarda sıvı metal kullanılır mı?

CPU ve GPU üzerindeki SMD bileşenleri korumak için sürüyorsun. Bandı ardından yapıştırıyorsun, iki kat koruma ekliyorsun yani.
"Nail polish typically has nitrocellulose or another functionalized cellulose in it which forms a thin, stable film without a gap over items such as fingernails, or the capacitors you used it over. A alkyl acetate helps move it into place, and then promptly evaporates leaving behind just the thin film.

"Some nail polish formulations have benzene derivates. Toluene is a prime candidate used by some companies, which does a similar job as nitrocellulose. Look at the composition before buying or using these, as toluene isn't nice to play with even at lower concentrations."
GamersNexus'un yazısını ve videosunu incelemeni öneririm.
 
Hocam nasıldı memnun kaldınız mı bnde almayı düşünüyorum.

Globe marka alacağım uygun olur mu acaba? Konuyu baştan sona okuyorumda :) cila dediniz o cilayı nereden temin edebilirim?

Merhabalar LT100 aldım pek trottling olmuyor artık işlemci, yazın hava sıcakken CPU sıcaklıkları 56-70 arasında geziyordu çok yoğun kullanımda ama genel olarak serinledi. Ben kenarlara kalitesiz elektrik bandı çekip sadece işlemciye uyguladım. Benim laptopun soğutma sistemi çok başarılı değil ondan mı bilmiyorum ama daha iyi performans göstermesini ummuştum. Gerçi CPU daha iyi soğuyunca DDR3 RAM'larin de haddinden fazla ısındığını anladım onlara da soğutucu sipariş ettim gelmelerini bekliyorum. Fiyatları yakın olduğu için termal grizzly alman daha iyi olacaktır. Bir de ben 3 GR aldım ama 1, 5 gram bayağı bayağı yeter miş.
 
NVIDIA zaten mobil GPU işini termal olarak çözmüş durumda. 100-110W çeken ekran kartları bile 70 derece civarında çalışıyor ki bunlara sıvı Metal'e gerek yok. İşlemci için kesinlikle farkeder ama. Piyasada işlemcisi ısınmayan laptop yok. Bu işi asıl çözmesi gereken Intel. İşlemcileri paketlerken termal iletkenliğini düşük tutuyor.
 
Öncelikle iyi günler, bilirsiniz laptoplar fazla ısınır, bu ısıyı azaltmak için düzenli temizlik yapılmalıdır ve termal macun sürülmelidir.
Termal macunun kalitesi önemlidir, şahsen ben Cooler Master MasterGel maker kullanıyorum termal iletkenliği ise 11 W/m. K.
İnternette gezerken thermal grizzly conductonaut'a rastladım. Kendisi sıvı metal ve termal iletkenliği ise 73 W/m. K!

Fakat bunu PC'ye laptopa uygulamak cok riskli çünkü elektiriği iletiyor, bu da anakarta damlatmanız durumunda kısa devre yapıp sistemi yakma ihtimaliniz var demek.

Daha önce laptopunuza sıvı metal uyguladınız mı?
Uygularken nelere dikkat edilmeli?

7-8 yıllık bir laptopum var ısınma canavarı oyunlarda rahatça 90 derecenin üstüne çıkabilmesine rağmen hiç temizlik yapmadım.
 
Dün bf1 girdim ve voltajı düşürüp oynadım ama sonuçlar böyle.
 

Dosya Ekleri

  • temp.png
    temp.png
    138,3 KB · Görüntüleme: 273
NVIDIA zaten mobil GPU işini termal olarak çözmüş durumda. 100-110W çeken ekran kartları bile 70 derece civarında çalışıyor ki bunlara sıvı Metal'e gerek yok. İşlemci için kesinlikle farkeder ama. Piyasada işlemcisi ısınmayan laptop yok. Bu işi asıl çözmesi gereken Intel. İşlemcileri paketlerken termal iletkenliğini düşük tutuyor.
Laptop Exper q5v-733, işlemci i7 3630qm yani tam bir ısınma canavarı anlayacağınız. :)
 
2 yıldır işlemcisine ve ekran kartına sıvı metal uygulanmış bir dizüstü kullanıyorum. Yalıtımını tırnak cilası ve elektrik bandıyla yaptım, 2 yıldır da fan temizliği dışında bir temizlik yapmıyorum. Sıvı metalden önce farklı termal macunları denemiştim fakat çözüm olmamıştı, sürekli throttling yapıyordu bilgisayar. Sürdüğüm zamandan beridir o sorun yok, normal macuna kıyasla yaklaşık 15 derece daha serin çalışıyor işlemci.
Dostum selamlar,
Bende Tulpar T7 v20.2 notebook um için bakım zamanı geldiğinde sıvı metal uygulaması yapacağım. Sana bu konu hakkında bir kaç sorum var cevaplarsan çok sevinirim;
1-)İşlemcilerin yanında kalan çıkıntıları kapatmak için tırnak cilası demişsin bu sıvı malzeme yalıtkan mıdır elektriği iletmez mi? Veyahut sadece elektrik bandı ile de yapabilirmiyiz?
2-)Notebookumda bakır soğutma bloğu bulunuyor ve malzemeler kimyasal tepkimeye girme gibi durum söz konusu mudur? Bunu niye sordun dersen alümünyümda sıvı metal galiba kulanılmıyormuş?
Dostum senden daha detaylı bilgi almak isterim. Bunun için seninle nasıl iletişime geçebilirim.
Bilgilerin için çok teşekkür ederim...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı