Lazer Ameliyatı Olan Var mı?

Göze zarar vermez. Teknoloji artık çok gelişti. 2000 öncesinde bile bu yöntem uygulanıyordu ve başarı oranı çok yüksekti. Şu anda gelişen teknoloji ile çok daha kolay.

Öncelikle hastaneye gidersin. Gözünün uygun olup olmadığına bakarlar. Uygunsa tarih verirler ameliyat için. Bildiğim kadarıyla uzun süren bir işlem değil. Ameliyattan sonra ne yapıp yapmayacağını doktor söyler ve bir süre görme sıkıntısı yaşayabilirsin. Bunlar normal şeyler. Doktorun belirtir. Daha sonra 1 ay sonra vb. kontrole çağırıp bakarlar.

%100 garantisi yok ama çoğunlukla başarılı sonuçlar elde ediliyor ve gözlük, lense gerek kalmadan görmeni sağlıyor.
 
Ben olmadım ama olanlar yarım saat bile sürmüyor, bir şey hissetmiyoruz diyorlar. Ben de birkaç yıl sonra olmayı düşünüyorum.
 
Göz derecen neydi?
Göz başına ortalama 3.50 miyop 2.75 astimatım vardı gözlüksüz önümü zor görüyordum.

Ayrıca isteyen gidip olamıyor kornea kalınlığı ve bir çok test yapılıyor 10 kişiden 5-6 kişi ameliyata uygun görülüyor. Olsam mı olmasam mı yada 3 sene 5 sene sonra olurum diye düşünmeden önce bir lazere uygun musunuz kontrol ettirin hayal kırıklığı yaşamayın.
 
Yaklasik 4 sene önce bu ameliyati oldum. Öncelikle ameliyattan once gozunuze bir damla damlatiliyor, goz icini uyusturmasi icin ama hareket ettirebiliyorsunuz. Daha sonra ameliyathanede basiniz sabitleniyor ve goz kapaklarinizi kullanmanizi engelleyen bir aparat takiliyor. Yatar pozisyonda yukaridan gozunuze lazer uygulaniyor, bu surede bir yanik kokusu aliyorsunuz ve gorusunuz tamamen kayboluyor, gozunuze damlatilan bir kac damladan sonra gorus geri geliyor ve masadan kalkiyorsunuz. Ameliyat suresi iki goz için yaklasik 10 dk.

Geleim ameliyat sonrasina, ilk gun gercekten berbat. Yuzunuzu yikayamiyorsunuz gozler yaniyor, batiyor bir suru ilac kullaniyorsunuz. Butun gun uyumustum ben. 2. Gun ev disina cikabilecek duruma geliyorsunuz fakat gozler isiga cok duyarli oluyor aksamlari bile gozluk takiyordum. Yanma ve batmalar 1-2 haftada duzeliyor, isiga olan duyarliligim 1 ay surmustu. Tabi aradan 4 sene gecmis bu surede teknikler cok daha gelismistir. Sormak istediginiz sorulari sorabilirsiniz
 

Geri
Yukarı