Lazer Ameliyatı Olan Var mı?

Yaklasik 4 sene önce bu ameliyati oldum. Öncelikle ameliyattan once gozunuze bir damla damlatiliyor, goz icini uyusturmasi icin ama hareket ettirebiliyorsunuz. Daha sonra ameliyathanede basiniz sabitleniyor ve goz kapaklarinizi kullanmanizi engelleyen bir aparat takiliyor. Yatar pozisyonda yukaridan gozunuze lazer uygulaniyor, bu surede bir yanik kokusu aliyorsunuz ve gorusunuz tamamen kayboluyor, gozunuze damlatilan bir kac damladan sonra gorus geri geliyor ve masadan kalkiyorsunuz. Ameliyat suresi iki goz için yaklasik 10 dk.

Geleim ameliyat sonrasina, ilk gun gercekten berbat. Yuzunuzu yikayamiyorsunuz gozler yaniyor, batiyor bir suru ilac kullaniyorsunuz. Butun gun uyumustum ben. 2. Gun ev disina cikabilecek duruma geliyorsunuz fakat gozler isiga cok duyarli oluyor aksamlari bile gozluk takiyordum. Yanma ve batmalar 1-2 haftada duzeliyor, isiga olan duyarliligim 1 ay surmustu. Tabi aradan 4 sene gecmis bu surede teknikler cok daha gelismistir. Sormak istediginiz sorulari sorabilirsiniz
Ameliyattan sonra gözünüzün derecesinin yine değişme gibi veya bozulma gibi bir ihtimali var mı? Ameliyat sadece bozulan gözü tabiricaizse "sıfır" gibi tamir ediyor ve size sunuyor ama daha sonrasında yine zamanla pc başında olsun, tv başında fazla vakit geçirince bozulma durumu oluyor muydu? Doktor elbet bu konuda bir şeyler söylemiştir. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz?
 
Ameliyattan sonra gözünüzün derecesinin yine değişme gibi veya bozulma gibi bir ihtimali var mı? Ameliyat sadece bozulan gözü tabiricaizse "sıfır" gibi tamir ediyor ve size sunuyor ama daha sonrasında yine zamanla pc başında olsun, tv başında fazla vakit geçirince bozulma durumu oluyor muydu? Doktor elbet bu konuda bir şeyler söylemiştir. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz?

Hayir bende öyle bir durum olmadi 4 sene icinde, ama ameliyattan sonra numarasi artan arkadaslarim var. Yani bu konuda kesin artar ya da artma diye bir durum yok malesef, eger goz numaraniz durmussa genelde artis olmuyor. Detayli bilgiyi doktordan alirsiniz tabiki
 
Herkesin ameliyat deneyimi ve doktorun başarısı farklı oluyor. Mesela benim deneyimim yukarı da yazan arkadaştan farklıydı. Ben saat 17:00 da ameliyat oldum bir kaç saat göz yaşarması çektim saat 22:00 da akşam 10-15 dk dışarı çıktım gözlüksüz. Işığa hassasiyetim hiç olmadı hatta daha iyisini söyleyeyim 17:00 da ameliyat oldum ertesi gün saat 7 de güneşte gözlüğü bile takmadan evden çıktım hiç bir hassasiyetim yoktu. Sadece gece lambalara falan baktığımda ışık yayılması oluyor monitör de de yazıları okumak biraz zorluyor şuanlık. Bazen bulanık bazen daha net görüşüm değişiyor hem yüksek derece olmamdan hemde beynin yeni göze alışmasından dolayı bir süreç var.

Ameliyat çok kısaydı ve o oluşan görüntü kaybını anlamadım bile beyaz oldu siyah oldu 5 saniye falan sürdü. Nette gördüğüm kadarıyla 1-2 dk göremeyenler oluyormuş sanırım doktorun el çabukluğu ile ilgili. Yanık kokusunu ben almadım çok okudum ama ameliyatımda böyle bir şey hatırlamıyorum.

Bugün tam 7. gün geçen hafta salı lasik ameliyatı olmuştum 2. gün ile 7. gün görüşümde pek bir şey değişmedi. Görüşümün %80 lerde olduğunu 6 aylık sürede daha iyi olacağını düşünüyorum. Gözlüksüz her gün bir yerlere gidiyorum bir rahatsızlık çekmedim bence büyük avantaj denizde bile yanımdakini zor görüyordum.

Gideceğiniz hastanenin kontrolleri iyi yapması ve doğru ameliyatı yapması çok önemli. Ben smile veya lasek düşünerek gittim kornea inceliğimden dolayı smile olmadı olmadı lasek oldum mesela. Bazı videolarda youtuberlar ertesi gün her şey tamamen netti diyor ama en azından şuanlık bende gözlükle aldığım netlik yok 3 ayda toparlayan da var 5. ayda da. Lazerin olumsuz sonuçlandığı çok ender insan var oda bence yeterli test yapmadan ameliyat yapan yerlerde oluyordur yani doktora güvenin gerisi kolay.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı