Letgo üzerinden dolandırıldım

Hocam bilgisayar parçaları alırken canlı yayında test isteyin ve elden alın. Bu durumda yapacağınız şey siber suçlara başvurmak. Susarsanız böyle kişiler dolandırmaya devam edecek. Letgo sunucularında kullanıcının IP adresi dahil çoğu bilgi var, bulmak kolay olur. Olmaz ise öteki dünyada hesaplar görülecek.
 
Arkadaşlar dediğim gibi dolandırıldım.
Olay şöyle gerçekleşti:
22.01.2021 pazartesi günü.
Letgo üzerinden RX460 2 GB modelini gördüm fiyatı ise 450 TL idi. Satıcının konumu Aksaray'da gözüküyordu ben Niğde'deyim 1 saatlik yol dedim yakın dedim. Telefon ile görüştük anlaştık.
Velhasılkelam, satıcıya kargoya ver ben havale yapacağım dedim, o da tamam dedi ve yurtiçi kargoda fotoğrafı attı ve bende havale gönderdim. Eve gidince kargo takip numarasına baktım çıkış birimi Muğla yazıyor. Biraz işkillendim mesaj yazdım bakmadı.
Pazartesi günü kargomu almaya gittim.
Elime kargoyu alınca hissettim dolandırıldığımı. İçerisinden kullanılmış kağıt bardak çıktı. Onu görünce gözlerim doldu, ağlamaya başladım. Herkes bana bakıyor falan.

Uzun lafın kısası arkadaşlar, ben öğrenciyim ailemin maddi durumu yok. Babam kalender asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Ne halde biriktirdim ben 450 TL'yi. Garibandan ne istedin nasıl bir millet olmuşuz. Ben meslek olarak jandarma komando uzman çavuş olmak istiyorum. Milletimizi devletimizi hainlerden korumak için canımı feda etmeye hazırım diyorum. Ben bunlar gibi haysiyetsiz, karaktersiz insan olmayanlar için mi kelle koltukta şehit olmak için gideyim? 😔
Velhasılkelâm; uzattım kusura bakmayın büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öpüyorum.

Son olarak;
Kimseye bu dünyada güvenmeyin!
Ağlayanın Mali gülene yar olmaz.

Geçmiş olsun kardeşim. Mahkemeye verebilirsin elinde mesajlar vs var.
 
Abilerim kardeşlerim hepinize tek tek teşekkür ediyorum siz sevgili değerli dostlarım. Allah razı olsun.
Elimde Letgo üzerinden mesajlaşmalar, WhatsApp mesajları, numarası (kapatılmış) T.C: Kimlik numarası da mevcut. İlk günler şüphelendiğim için yani iş işten geçtiği gün bu elemanın T.C. Kimlik numarasını birkaç web sitesi üzerinden adres sorgulaması yaptım ve adresini Yaşadığı il, ilçe, mahalle, apartman daire No'suna kadar buldum. Savcılığa gitme gibi bir düşüncem var ama bazı makalelerde 2-3 yıla kadar sonuçlanıyormuş veya dava sonuçlanmadan kapanıyormuş.
Asıl tereddüt ettiğim durum ise şu;
2 sene sonra Askeri mülakatlarda güvenlik soruşturmasında herhangi bir sorun ortaya çıkar diye biraz korkuyorum. Şimdi başıma belayı alıp elimdeki mesleğimden de olmak istemiyorum.
Bu konuyu yarın Emniyet müdürlüğüne bizzat gidip özellikle soracağım.
Tekrardan Allah razı olsun ilginiz alakanız için.
Bu yazıyı paylaşmamın sebebini tahmin etmişinizdir umarım. Allah'a emanet olasınız <3
 
Abilerim kardeşlerim hepinize tek tek teşekkür ediyorum siz sevgili değerli dostlarım. Allah razı olsun.
Elimde letgo üzerinden mesajlaşmalar, watsapp mesajları, numarası ( kapatılmış) T.C.: Kimlik numarası da mevcut. İlk günler şüphelendiğim için yani iş işten geçtiği gün bu elemanın T.C. kimlik numarasını birkaç web sitesi üzerinden adres sorgulaması yaptım ve adresini yaşadığı il, ilçe, mahalle, apartman daire No'suna kadar buldum. Savcılığa gitme gibi bir düşüncem var ama bazı makalelerde 2-3 yıla kadar sonuçlanıyormuş veya dava sonuçlanmadan kapanıyormuş.
Asıl tereddüt ettiğim durum ise şu;
2 sene sonra askeri mülakatlarda güvenlik soruşturmasında herhangi bir sorun ortaya çıkar diye biraz korkuyorum. Şimdi başıma belayı alıp elimdeki mesleğimden de olmak istemiyorum.
Bu konuyu yarın emniyet müdürlüğüne bizzat gidip özellikle soracağım.
Tekrardan Allah razı olsun ilginiz alakanız için.
Bu yazıyı paylaşmamın sebebini tahmin etmişinizdir umarım. Allah'a emanet olasınız <3

Kardeşim T.C. numarasından nasıl bulunuyor ikamet adresi, ve aynen dediğin gibi emniyete gidip konuşarak hallet ve gereken cezayı alsın o şahıs. Allah'a emanet ol.
 
Kardeşim T.C. numarasından nasıl bulunuyor ikamet adresi, ve aynen dediğin gibi emniyete gidip konuşarak hallet ve gereken cezayı alsın o şahıs. Allah'a emanet ol.
Hocam bu videyu izlemenizi tavsiye ederim tamamen yasalmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Evet yarın gideceğim emniyete hayırlısı ustam teşekkürler.
 

Geri
Yukarı