Çözüldü LG G3 mü? Asus Zenfone 2 mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
24
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği
@Ali Güngör @Recep Baltaş @Murat5038

Bu yaz alacağım bir telefon olacak. LG G3'ün görüntü kalitesi karşısında eridim bittim fakat her ne kadar görüntü kalitesi olarak LG G3 kadar olmasa da gayet güzel gelen bir telefon da Asus Zenfone 2 oldu.

LG G3 : LG G3
Asus Zenfone 2: Phones - ZenFone 2 (ZE551ML) - ASUS

Hemen hemen aynı birbirine benzeyen 2 telefon. :)

Techno-Labs kısa inceleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ali Güngör , Recep Baltaş, Murat5038 ve diğer tüm Technopat kullanıcıları şu ana kadar 6 aylık araştırmam ile ekran kartı, işlemci gibi kıyaslamalarımda yardımcı olup Lenovo Z510'u almamda fikirleriniz ve önerileriniz ile çok yardımcı oldunuz ki hiç pişman değilim, şu an bu laptop ile yazıyorum her ihtiyacımı sağlıyor. Murat5038'in önerisi Kaspersky ile de tamamen güvende etkisini çok fark ettim. :) Autocad çalışıyordum hatta bu yazıdan önce... Ve diğer tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

Giriş seviyesi telefon alırken ön incelemeniz olan Vadofone Smart Mini adlı telefonu almıştım. İlk başlarda gerçekten memnundum. :) Ama artık internette dolaşma hızı gerçekten çok düşük. Ama giriş seviyesiydi ısınma niteliğindeydi.

Şimdi bu ısınma sürecinden kurtulmak istiyorum, alev aldım.
alev.gif
:) 2 telefon arasında kaldım. 2 telefonda kendine eşit oranlarda çekiyor beni. Asus Zenfone 2 fiyatı burada yazan gibi 249 $ olursa çok güzel olur ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Eğer fiyatı böyle olursa neden LG G3 bu kadar pahalı diye düşünürüm. Açıkçası şu an çok kararsızım. Asus Zenfone 2 ihtiyaçlarımı karşılayacak gibi duruyor ama bir yandan da LG G3'ün cazibesinden kendimi alıkoyamıyorum. Bir taraftan da özellik farkı fazla değil ise LG G3'e de o kadar para vermek istemiyorum.

Öncelikle şunu anlatmalıyım. Java telefon aldığımda Android'in çıkması, Smart Mini aldıktan sonra Selfie'nin çıkması beni şok üstüne şoka girmemi sağlayan etkenler olmuştur. :mad::mad::yumruk::kızgın::mad::mad::lanet::lanet:

Artık böyle bir şeyin başıma gelmesini istemiyorum. :tırnak: Görüntü kalitesine hiç önem vermiyordum 180 derece bu konuda döndüm diyebilirim.

*Bir oyun yüklediğimde kasmasın.
*İnternette rahatlıkla hızlıca gezineyim.
*Rahatlıkla büyük ekranda film izleyebileyim.
*Hafıza sıkıntım olmasın.
*Gerek ekranı gerek ön ve arka kameralar ile çektiği fotoğraflar güzel olsun.

++++++

Her telefon ısınır ama şikayet edilecek kadar ısınma yapmasın gerekirse ısınmasın tabi ki. Şarj sıkıntısı pek olmasın istiyorum. 1 günümü karşılaması bile yeter benim için. Ne kadar uzun o kadar iyi... :)

Son düzenleme:
Lg G3'e gerçekten o kadar para vermeye gerek yok. Araştırırsan sorun yaşayan çok fazla insan olduğunu göreceksin, ayrıca telefon dünyası gerek şarj sorunu gerek uygulama uyumsuzluğu ile Quad Hd'ye hazır değil. Zenfone 2 bütün ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Lg G3'e gerçekten o kadar para vermeye gerek yok. Araştırırsan sorun yaşayan çok fazla insan olduğunu göreceksin, ayrıca telefon dünyası gerek şarj sorunu gerek uygulama uyumsuzluğu ile Quad Hd'ye hazır değil. Zenfone 2 bütün ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Mantıklı konuştunuz ama 4 GB Ram' de yeni çıktığı için bir sorun yaratır mı diye düşünüyorum.

Yazın telefon alacaksanız şimdi konu açmanın bir anlamı yok, o zamana kadar bir sürü model çıkar.

Çıkan her telefonu takip edecek değilim. Kıyaslamalara bir yerden başlamam gerekiyor. Laptop alacağım zaman tabletler ile başlamıştım kıyaslamaya. Tabletten laptopa geçişimde çok şey öğrendim. Aceleye şeytan karışır. Bu karar aşamalarını diğer takip edenlerinde okuduğu için faydalı olduğunu düşünüyorum.

İkisi arasında G3'ü alabilirsin.

Hazırda sepet listemde duruyor ama Asus Zenfone 2 çok kafamı karıştırıyor. Fiyatı çok uygun olursa aradaki farkı ödemeye değer mi diye düşünüyorum sadece LG G3 için.

Zenfone 250 dolar deniyor, türkiyede vergisiyle dolar kuruyla ve üstüne eklenen kar payiyla 1000 liranin altına kesinlikle çıkmaz. G3 suan 1350 liraya bulunabiliyor zaten. MWC de yılın telefonu seçildi G3 bu sene. Zenfone zaten lgnin tüm özelliklerini çalmış resmen; tasarım, arkadaki tuşlar, quickcircle'ın aynisi kapak vs... G3 bence daha mantıklı, yazı bekleme şuan al gitsin.

Zenfone 250 dolar deniyor, türkiyede vergisiyle dolar kuruyla ve üstüne eklenen kar payiyla 1000 liranin altına kesinlikle çıkmaz. G3 suan 1350 liraya bulunabiliyor zaten. MWC de yılın telefonu seçildi G3 bu sene. Zenfone zaten lgnin tüm özelliklerini çalmış resmen; tasarım, arkadaki tuşlar, quickcircle'ın aynisi kapak vs... G3 bence daha mantıklı, yazı bekleme şuan al gitsin.

Çalmış üstüne de eklemiş. Antutu testinde G3'ü geçmiş. Kamera kalitesi filanda gayet iyi geldi. Bilmiyorum. Bu özellikleri gördükten sonra ve fiyatı ile Zenfone 2 gözümde çok daha iyi göründü.

Gerçekten güzel bir tanıtım olmuş.

Tek merak ettiğim şey ise fiyatı neden diğer telefonlara göre bu kadar düşük?
@Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
G3 çıkalı 1 seneye yakın zaman oldu, dolayısıyla benchmark testlerinde geride kalması normaldir, ancak ben 3 aydır yaklaşık kullanıyorum, herhangi bir performans sıkıntısı bir kasma görmedim. 2K ekran kötü çok şarj yer şu bu diyorlar öyle bir sıkıntım da yok günü çok rahat çıkarıyorum akşam eve yüzde 40 civarı şarj ile geliyorum, gün içinde en az 2-3 saat internette gezinip bu süre boyunca müzik dinliyorum kulaklık ile. Kamerasını arkadaşlarımın iphone 6, z1 ve note 3 telefonları ile kıyasladım, çok açık ara önde olduğunu gördüm. Ses çıkışı hem hoparlör hem kulaklık olarak birçok telefonla karşılaştırdım daha yüksek ve kaliteli ses vereni yok. Flac dosyalarını da çalabiliyor. Arayüz (bence) harika. Daha sayamayacağım birçok şey var. aradaki fiyat farkını bunlara veriyorsun bunlar kağıt üzerinde broşürlerde yazmayan özellikler.

Bir de şunu ekleyeyim, Samsung, HTC ve Sony'den çok daha önce android 5.0 güncellemesini aldım.

Antutu testlerinde görüntü kalitesi 2k (Quad HD) olduğundan dolayı o şekilde sonuçlar veriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı