LGS için tavsiyeler

Hocam hiç işte ben günde 200 soru çözüyorum 300 soru çözüyorum diyenlere takılmayın bizim sınıfta da vardı sadece ben yerel yerleştirme ile geçtim hepsi adrese gitti bende günde yaklaşık 100 soru çözüyordum zaten kendini doldurduğunu hissedersin bana 100 yetiyordu.
Not: LGS yüzdeliğim: 7.34 nevzat ayaz Anadolu lisesi.
 
378 çok yüksek bir puan değil, kolayca yapabileceğinizi düşünüyorum. Bol bol kitap okuyun, soru kalıplarını ezberlemek yerine çözüm kalıbı ezberleyin, taktikler öğrenin.
 
Dostum taban puanlara aldanma benim de tercih edeceğim lisenin taban puanı 360 falandı ben 378 falan yaptım liseye giremedim yüzdelik dilimleri hemen düşürüyolar en az bir 30-40 puan fazla almalısın bence ve kendini test çözme alışkanlığı yarat günde 5 soru çöz sonra arttır 10 soru çöz öyle yapa yapa artar okulda da en arka sıralara oturma sakın orta sıralar ikinci sıralar ideal orada daha iyi dinlersin dersi sıra arkadaşını mümkünse kız yap kızlar ders dinlemek için ideal bir de güzel kız seç istersen 😀😀 gerçi bu sene herkes tekli oturacak 😀😀😑
 
Arkadaşlar bu sene 8.sınıfa geçtim. İyi bir lise kazanmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şu anki hedefimdeki lisenin taban puanı 378.4781.

Ben LGS'ye bu sene girdim ve ne yapılmaması gerektiğini en iyi bilenlerden biriyimdir muhtemelen. Biliyorum herkes bunu söylüyor ama tek olay dersi tekrar ettikten sonra test çözmek ve bunu her gün en az 3 saat falan yapmak. Ben bunu ilk dönem yapıyordum ve okul içinde yapılan çoğu denemede ilk 10'a falan giriyordumö ayrıca okuduğum okul özeldi ve genel olarak kafası çalışan çocukların olduğu bir okuldu, ama sonradan 15 tatilde bıraktım ve o zaman şapa oturdum işte yine denemelerde ilk 25'e falan giriyordum ama benim potansiyelimin çok altındaydı ben 2. dönem bildiğin çalışmamaya başladım sonra salgın da başlayınca ede PC'ye sardım en kötüsüde bu oldu benim için çünkü sürekli dizi izleyip oyun oynuyordum ve bu kafamı çok yoruyordu sabah 9'daki Online derslere uyumadan giriyordum. 2. dönem sıfır çalışmayla 375 puan yaptım %13'e girdim. Sana en büyük tsavsiyem başta anlattığım çalışma sistemi ve kitap okuma, kitap okuma LGS için bence çok önemli hem okuduğunu anlaman gelişiyor hem dikkat dağınıklığı falan kalmıyor. PC'yi azaltmanı öneririm ayrıca sosyal aktivite yaparak biraz kafanı dağıtabilirsin arkadaşlarınla dışarı çıkabilirsin mesela bu arada istediğin okulun adını verirsen daha çok yardımcı olabilirim.
Edit: Ayrıca olay puan değil yüzdelik dilim mesela benim bu 375 puanım 2018 yılında %3'lere falan giriyor yani olay puan değil yüzdelik dilim.
 
Hocam öncelikle ilk dönem çok kasmayın tekrarınızı yapın birazda test çözseniz yeter ama 2. döneme geçildiğinde ilk döneme dair hiçbir konu eksiğinizin olmaması lazım 2. dönemde ise çalışma temponuzu sınava yaklaştıkça arttırmalısınız bütün sene boyunca denemelerde geçtiğim arkadaş son ayki çalışmasıyla bana 15 puan fark atmıştı :) eğer ilk dönemdede çok fazla ders çalışırsanız bu sefer sıkılır 2. dönemde çalışmazsınız. Son olarak da 8. sınıfta her şey LGS'ye bağlı olarak lanse ediliyor ama alakası yok hiçbirşeyin sonu değil ve lise kat be kat daha zor. (2 sene önce günde 40 dakika ya da 1 saatlik çalışmayla yüzde 8'lik dilime girmiştim ve 422 puan almıştım o yüzden çokda kasmaya gerek yok tabii ki çalışma süresi kişiden kişiye göre değişir ama aşırıyada kaçmanıza gerek yok)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı