LGS matematik için tavsiyeler

Ahmylz

Femtopat
Katılım
6 Ocak 2022
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
8. sınıfım. Bugün deneme olduk. Hesapladım, 324 puanım var. Matematik 1 doğru 3 yanlış.

Tavsiyeleriniz nelerdir?

Sadece matematik kötü, diğer dersler; Türkçe 15 doğru 5 yanlış, fen 14 doğru 3 yanlış, inkılap tarihi - din kültürü ve İngilizce 8 doğru 2 yanlış.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ben geçen sene girdim 396 puana ulaştım. Tek yaptığım günlük disiplinli olarak 400 soru çözmek ama öylesine değil önemseyerek yanlışların çözümlerini izleyerek yaparsan doğru sayını yükseltebilirsin.
 
Yarın yokmuşçasına örnek sorulara çalış, ben LGS matematiğinde 11 doğru yaptım, en az 5 tanesi örnek sorularla aynıydı öyle yaptım. Ek olarak fen ve türkçeni düzelt, ben hedefim olan fen lisesini Türkçe yüzünden kaçırdım ama nitelikli Anadolu lisesini de fen sayesinde kazandım.
 
Ben geçen sene girdim 396 puana ulaştım. Tek yaptığım günlük disiplinli olarak 400 soru çözmek ama öylesine değil önemseyerek yanlışların çözümlerini izleyerek yaparsan doğru sayını yükseltebilirsin.

Soru sayısı kişiden kişiye göre değişir, ben 75-100 soru çözdüm 410 aldım, anlayabileceği kadar çözmesi en iyisi.
 
Geçen sene girdim, belim eğik ayrıldım resmen. Matematik soruları üniversite düzeyindeydi. Öğretmenimizin 5 dakikada bile zor yapabileceği soruyu 2 dakikada yapmamızı beklediler. Matematiğe aşırı çok çalış çünkü en çok matematik etkiliyor LGS Puanını.
 
Matematiği en sona bırak, sınav esnasında 30 saniyeden fazla düşündüğün sorulara ''?'' koy başka soruya geç, daha sonra tekrar aynı soruya dön yapmaya çalış.
Ben son 2 ay çalışarak temelim bile doğru düzgün olmadan ve matematiği hiç yapmadan 377 almıştım :D, lise de telafi ediyorum çok şükür, çok kapılma yani, hayatını etkileyecek sınav Üniversite sınavı.
 
Ben LGS'de 430 almıştım. Yeni nesil soruları ve MEB'in aylık yayınladığı örnek soruları çöz. Kolay soru bankalarında kalma. Gittikçe zorlaşan soru bankalarına yoğunlaş. Soru çeşidi çok olsun yani. En önemlisi de planlı ol.

Ben geçen sene girdim 396 puana ulaştım. Tek yaptığım günlük disiplinli olarak 400 soru çözmek ama öylesine değil önemseyerek yanlışların çözümlerini izleyerek yaparsan doğru sayını yükseltebilirsin.

400 soru biraz fazla gibi. Soru anlatımı izle ve bir şeyler çıkarmaya çalış. Panikleme. Rahat ol. 2018'de bunları yaptığımı hatırlıyorum. Rahat geçmişti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı