LGS önemli bir sınav mı?

Dersleri dinliyor ve matematik yapıyorsan zaten zor değil. Ben 4.75 matematik netiyle 375 puan yapmıştım. (Matematik harici diğer derslerde neredeyse tam yapmıştım.)

Çok önemli. İyi öğretmenler ve kaliteli arkadaş ortamı seni 1 adım ileri taşır. Ancak iyi bir sonuç yapacağım diye gece uykularından, hobilerinden vazgeçip de yok 500 soru çözeyim, yok 10 saat çalışayım gibi zırvalıklara kanma. 9. sınıfta yatarsın dediklerine bakma, kesinlikle izin vermiyor hocalar boşlamana (özellikle de çok yüksek puanlı okullarda)

LGS önemli bir sınav mı? LGS, gideceğim üniversiteyi ya da yapacağım mesleği etkiler mi?

YKS'de en yüksek başarıyı genelde en yüksek puanlı liseler yapar. Bunun sebebini açıkçası o liselerin özel eğitimi olması değil öğrencilerin çalışkan ve zeki olması bence. Benim gittiğim lise de yüzdeliği 0.90 falan ve hazırlık sınıfı dışında hiç öyle özel bir eğitimi yok. LGS sizin üniversite hayatınıza bir köprü sağlar evet ama bu liseyle birebir orantılı değil bence. 2024 LGS eğer 2023 gibi olursa zaten geçmiş olsun size. 450 puanla meslek lisesine gitme ihtimaliniz bile var. Çalışmanıza bakın.

Yok be ben liseye gidiyorum pek bir önem fark etmedi zaten yaşadığın şehirin sanayisi iyiyse her türlü mesleğe gidersin çünkü sanayi şehirlerinde fen ve Anadolu pek önem taşımaz parayı genelde fabrikada çalışarak (işçi olarak başlayıp pozisyonunu yükseltirsen) bulursun üniversite okursan direkt yüksek pozisyondan başlarsın ama daha da yükseltir hem köşeyi döner hem de yurt dışına çıkarsın durumun iyi olur ama sanayi şehrinde değilsen sanayi şehrine taşın benim yaşadığım şehir Manisa ve sanayisi meşurdur hatta İzmir'in sanayisidir zeki isen günde 1-2 sat çalışarak normalde özel olup otobüsünden yemeğine kadar her şeyi karşılayan monsteme gidersin ben bırak gündeyi bu süreçde toplam 2-3 saat ders çalıştım ama OBP puanım yüksek olduğu için yine iyi yerlere gide biliyorum seninde iyiyse sende gidersin ama yok ben üniversite düşünmüyorum dersen çıraklığa gider aylık 5-6k maaş alıp mezun olunca da asgari ücret ile çalışırsın 4 gün iş 1 gün okul ve kalmakda kolay değil normal okulda kalma ihtimalin %50 %60 ise orada kalma ihtimalin %30 %35 yani okul zamanı zorlanmazsın mezun olunca da sıradan bir işçi olursun.

Yks'den kesinlikle daha önemli sadece 1 kere girebiliyorsun.

Neden herkes bana dislike atmış anlamadım. İş tamamen çocukta biter. Hem dandik bir liseye gitse onun karına çünkü okul 1. si olursa okul 1. si kontenjanında YKS zamanı faydasını fazlasıyla göreceğinden iyi lise o anlamda gereksiz. Zaten YKS de iyi puan yapmak zekayla olan bir şey değil tabiri caizse benden çok daha aptal arkadaşlarım benden fazla net yapıyor çünkü çalışıyorlar. Önemli olan tek şey çalışmak zeka ile bu dandik eğitim sisteminde bir yere varılmıyor maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı