LGS önemli bir sınav mı?

Kağan271821

Femtopat
Daha fazla  
Ailem ve hocalarım bana çok fazla baskı yapıyor. Sanki LGS'de başarısız olursam dünyanın sonu gibi ama bir yandan kötü bir meslek lisesine de gitmek istemiyorum. Çok az kaldı, başarısız olacak gibi hissediyorum. Üstümde korku, pişmanlık ve stres var. LGS çok önemli mi sizce? Olmasa da olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
LGS önemli çünkü iyi bir liseye gidersen iyi eğitim görürsün. İyi eğitim görürsen iyi üniversite kazanırsın.
Ben de bunu düşünüyorum eğer kötü bir liseye düşersem hem eğitim kalitem düşer hem çevrem kötü olur bir söz vardı tam hatırlayamıyorum "Dünyanın en zeki insanı olsanız da çevrenizde ki beş kişinin ortalaması olursunuz."

Ailem ve hocalarım bana çok fazla baskı yapıyor. Sanki LGS'de başarısız olursam dünyanın sonu gibi ama bir yandan kötü bir meslek lisesine de gitmek istemiyorum. Çok az kaldı, başarısız olacak gibi hissediyorum. Üstümde korku, pişmanlık ve stres var. LGS çok önemli mi sizce? Olmasa da olur mu?
Ne düzeyde bir öğrencisin bilmiyorum ama Türkiye'de %7'nin üstüne (yani daha düşük yüzdelere) çıkılmasının asgari gereksinim olduğunu düşünüyorum. Ben zamanında %2,3 yapmış biri olarak lisemdeki insanları çekemiyorum. Çoğu ögretmenlerin sohbetlerinden haz etmiyorum. Keşke ikinci dönemde de çalışıp (pandemi yüzünden bütün düzenim bozulmuştu) %1 yapsaydım diye hayıflanıyorum uzun süredir. Yani hayatının dört yılı, en gelişim gösterdiğimiz dönem, bütün karakterimizin temelleri burada şekilleniyor. Daha 'entelektüel' diyebileceğin insanlar yerine magandalarla aynı yerde okuma ihtimalin güçleniyor başarılı olmazsan. Ha eğer bunlar benim için problem değil sosyal biriyim zaten diyorsan eğitim kaliten çok değişecek. Benim okulumda matematik, fizik, İngilizce ve edebiyat derslerini aşırı iyi anlatan 4 hocam var. Bu öğretmenler nakil olduklarında benzer kalitede yerlere gidiyorlar. Asla daha düşük seviyedeki okullarda göremeyeceğin insanlar yani. Kim bilir daha iyi liselerde nasıl hocalar var. Yani tamamen sosyal ve eğitsel olarak sana sağlayacağı imkanların iyi olduğu bir okulda okumanı sağlayacak iyi bir dilimde olman. Bu yüzden elinden ne geliyorsa çalış. Altı üstü 90 gün. Bu 90 günden sonra 2 yılın olacak. Sonrasında yavaş yavaş üniversite sınavına başlayacaksın ve son yılında her gün her saat test çözeceksin. Bu düzene alışırken iyi bir lise eğitimi görmüş olmanın sana faydası çok fazla olacak.

4 yıl boyunca günde 8 saat gördüğün dersleri 2 yılda 3-4 saat dershaneyle halledebileceksen helal olsun abi.

Kardeşim olay sandığın gibi değil liseye geç anlarsın. Ha belki sana normal gelecektir ama. 4 sene ders dinlememiş biriyim ve güzel bir üniversitede güzel bir bölümü tutturmuşsam gerçekten lise gereksiz. Aslında en gereklilerden ama maalesef ülkemizde pek doğru gitmiyor galiba.

Kardeşim olay sandığın gibi değil liseye geç anlarsın. Ha belki sana normal gelecektir ama. 4 sene ders dinlememiş biriyim ve güzel bir üniversitede güzel bir bölümü tutturmuşsam gerçekten lise gereksiz. Aslında en gereklilerden ama maalesef ülkemizde pek doğru gitmiyor galiba.

Sıkıntılar genelde sistemden kaynaklı zaten ama elimizden bir şey gelmiyor.

Ne düzeyde bir öğrencisin bilmiyorum ama Türkiye'de %7'nin üstüne (yani daha düşük yüzdelere) çıkılmasının asgari gereksinim olduğunu düşünüyorum. Ben zamanında %2, 3 yapmış biri olarak lisemdeki insanları çekemiyorum. Çoğu ögretmenlerin sohbetlerinden haz etmiyorum. Keşke ikinci dönemde de çalışıp (pandemi yüzünden bütün düzenim bozulmuştu) %1 yapsaydım diye hayıflanıyorum uzun süredir. Yani hayatının dört yılı, en gelişim gösterdiğimiz dönem, bütün karakterimizin temelleri burada şekilleniyor. Daha 'entelektüel' diyebileceğin insanlar yerine magandalarla aynı yerde okuma ihtimalin güçleniyor başarılı olmazsan. Ha eğer bunlar benim için problem değil sosyal biriyim zaten diyorsan eğitim kaliten çok değişecek. Benim okulumda matematik, fizik, İngilizce ve edebiyat derslerini aşırı iyi anlatan 4 hocam var. Bu öğretmenler nakil olduklarında benzer kalitede yerlere gidiyorlar. Asla daha düşük seviyedeki okullarda göremeyeceğin insanlar yani. Kim bilir daha iyi liselerde nasıl hocalar var. Yani tamamen sosyal ve eğitsel olarak sana sağlayacağı imkanların iyi olduğu bir okulda okumanı sağlayacak iyi bir dilimde olman. Bu yüzden elinden ne geliyorsa çalış. Altı üstü 90 gün. Bu 90 günden sonra 2 yılın olacak. Sonrasında yavaş yavaş üniversite sınavına başlayacaksın ve son yılında her gün her saat test çözeceksin. Bu düzene alışırken iyi bir lise eğitimi görmüş olmanın sana faydası çok fazla olacak.

Bence de gideceğim lisenin bana çok faydası olacak. Şu an yaşadığım yer ve okuduğum okul keko dolu bir daha böyle ortamlara girmek istemiyorum. Ortalama bir öğrenciyim. Kaliteli bir lise istesem de başarısız olacağım hissi var dün ders çalıştım bugün çalışmadım sırf başarısız olacağım hissi yüzünden ve bir sorum olacak Anadolu liseleri kaliteli eğitim veriyor mu?

Dünyanın sonu değil elbette ama daha iyi bir çevre eğitim dolayısıyla üniversite iş ve para için önemli bir sınav diyebiliriz.

Bence de gideceğim lisenin bana çok faydası olacak. Şu an yaşadığım yer ve okuduğum okul keko dolu bir daha böyle ortamlara girmek istemiyorum. Ortalama bir öğrenciyim. Kaliteli bir lise istesem de başarısız olacağım hissi var dün ders çalıştım bugün çalışmadım sırf başarısız olacağım hissi yüzünden ve bir sorum olacak Anadolu liseleri kaliteli eğitim veriyor mu?

Fenden kaliteli veren Anadolu'lar bile var. Seçeceğin okulları araştır biraz öyle karar ver fen Anadolu diye genelleme yapmak zor.

LGS ilk mağduru olarak yazıyorum. Bu sınav ilk bizim dönemde uygulandı (2004 doğumluyum). Fen lisesi kazandım ve mezun olup üniversiteye yerleştim. Sana şu kadarını söyleyebilirim o kadar fazla aileme kızdım ki beni o okula gönderdikleri için burada sayfalarca yazı yazabilirim. Belki de tamamen benimle alakalıdır çünkü kafam cidden sayısalcı kafası değil. Kimya biyolojim iyi matematiğim kötü falan. Bu yüzden fen lisesi çıkışlı olmama rağmen sıfır çalışma ile YKS'de dil sınavına girdim ve dil üzerinden tercih yaptım. Dersler bana çok ağır geliyordu. Okul + dershane yaptırıyordu bizimkiler. Fazla içimi döktüm kusura bakma, şu anki aklım olsa kesinlikle fen lisesine gitmek istemezdim. Meslek lisesine gidip en azından bir iş alanında ustalaşırdım. Sadece bir abi tavsiyesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fenden kaliteli veren Anadolu'lar bile var. Seçeceğin okulları araştır biraz öyle karar ver fen Anadolu diye genelleme yapmak zor.

Seçeceğim okullar konusunda çok kararsızım aklımda birden çok seçenek var.

Eğer LGS PUA'nın çok düşükse sınavlara asıl iyi kötü iş bulabileceğin bir üniversite oku.

Denemelerde ortalama olarak 400 yapıyorum daha fazla yapmak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı