LGS'nin manyak zorluğu

Kesinlikle katılıyorum. Liseye girmek için 13-14 yaşındaki öğrencileri böyle zor bir sınavla strese sokmanın bir anlamı yok.
Eki Görüntüle 1669407
Şu soruya bakınca midem bulanıyor. 13-14 yaşındaki bir öğrenciden böyle soruları yapmaları istiyorlar. İnanılmaz.
Ben bu sorunun sorulduğu sınava girmiştim. Sözeli fullemiştim ve fen dersinde ise 12 netim vardı. Fakat matematik dersinden hiç net yapamamıştım.
 
MEB diyelim. Bu mantıkla ilerliyorlar en azından.
Amaçları o zaman başarı ölçmek değil insanlar çözemesin diye soru yapmak öyle mi?

Yeni Nesil soru sistemi mantıklı, okuma anlama becerisini geliştiriyor. Sözel bölümünde de paragraflarda çeşitli makaleler bulunuyor, hiç zorlanmadan yapıyorum.
Fakat sayısal kısım çok zor, sayısalla iç içe olmanız gereken bir meslek edinmeyecekseniz size hiçbir şey katmayacaktır.
Katılıyorum 100lerce yeni nesil soru çözdüm. Yararlı çok ama bizim sınav harbi bir farklıydı. Normalde 460 civarı yaparken sınavda 350 puan aldım.
 
Herkesi memnun etmek tabii ki imkansız fakat şuan olan sistem geleceği olan faydalı işler yapabilecek insanları çöpe atıyor. Yine de daha iyi bir sistem yapılabilirdi.
Faydalı işler yapabilecek, gerçekten o kabiliyete sahip kişiler aralarından sıyrılıp kendi start-up'larını kuruyorlar. Geleceği olan kişiler kendini sınava bağlamaz.
 
Bence hiç de zor değil kolay olunca 30 bin tane birinci oluyor zor olması gayet iyi analitik düşünebilen insanların öne geçmesi iyi olur yani ezberleyenlerdense.
500 almış gibi konuşuyorsunuz hocam. Kolaysa girin fulleyin.
 
500 almış gibi konuşuyorsunuz hocam. Kolaysa girin fulleyin.
Arkadaşın diğer mesajlarını okursanız ciddiye alınacak biri olmadığını anlarsınız. Göz ardı edip geçin.

Ben girdiğimde sorulan sorular üniversite düzeyindeydi sayısalda ve 1 doğru bile yapamadım galiba. 275 almıştım.
O kadar da değil bence. Lise sınavı eskiden bu kadar rekabetçi bir şey değildi, şimdi YKS gibi bir yarış var ondan bahsettim. Yoksa soruların zorluğu değil tam konu.
 
Faydalı işler yapabilecek, gerçekten o kabiliyete sahip kişiler aralarından sıyrılıp kendi start-up'larını kuruyorlar. Geleceği olan kişiler kendini sınava bağlamaz.
Yani diyosun ki Lgs ye girenler dandik hayırsız insanların teki akıllı adam girmiyor öyle mi hocam?
 
Umarım linç yemem fakat geçen sene LGS'ye girdim ve anlatıldığı kadar zor değil. Seçici 2 ders var onlar da matematik ve Türkçe. Türkçe sorularında bilgi çok az soruluyor çoğu okuduğunu anlama. Matematik soruları da öyle soruda sizden ne istediğinizi anlayınca cevap zaten benim diyor. 1-2 seçici soru oluyor matematikte o kadar.
Hocam öyle de o zorluğu karşılayacak eğitimi almazsan zor oluyor.
Mesela biz uzun uzun paragraf çözerdik.
Sınavda kısa ama çok arada bırakan tiplerde gelince afalladıydım ben.
Gerçi ben çok çalışmadıydım. Çalışsam görürdüm ama köylerde açılmıştı okul(pandemi dönemi). Neredeyse hiç denk gelmemiştim.
Yani bakıyorsun çalışıp da yapamadım diyenlere çocuk/kız her soruyu her kalıbı ezberlemiş test kitaplarındaki sonra sınavda özgün bir soru gelince afallıyor. Sonra da çalıştım yapamadım MEB istifa falan diyorlar.
Hocam fuuleyenler nasıl yapıyor ben de bilmiyorum. Helal olsun onlara ama sistem ezber zaten. Lise 2'yim şu an. Matematik ortaokula göre çok daha kolay.
Ortaokuldayken daha zor geliyordu. Arkadaşlarım da aynı fikirde.
Göstererek, somuşlaştırarak idrak ettirseler. Sorun olmaz o zaman.
Ben bu sorunun sorulduğu sınava girmiştim. Sözeli fullemiştim ve fen dersinde ise 12 netim vardı. Fakat matematik dersinden hiç net yapamamıştım.
Ben de o sene girdim.
Cidden matematikte sakin olup kolay soruları çözseniz 10 tane falan netiniz olurdu. Kolay-zor karışık olunca insan panikliyor. Ben de paniklemesem dediğim gibi 10 tane yapılabilir vardı. Kolay olan.
 
Yani diyosun ki LGS'ye girenler dandik, hayırsız insanların teki ve akıllı adam girmiyor öyle mi hocam?
Eğer kolay olsaydı dediğiniz gibi olurdu. Zor olması "it-kopuğun" hak etmediği yere gitmesini engelliyor.
 

Geri
Yukarı