LGS'ye 7 gün kaldı ve hiç çalışmadım

Hocam inanın insan başarmak isterse en kötü 100 puanlık lisede bile yapar.
Evet o konuda hak veriyorum konuyu açan arkadaş ise söyleyebileceğim tek şey lise ortalamasını olabildiğince yüksek tutması. YKS sıralamasını çok etkileyecektir.
Lise çok önemli olmadığı için öyle diyorum, en iyi lisedede okusan en kötü lisedede okusan ayrı olarak derslere çalışmak gerek eğer başarı isteniyorsa. Arkadaşın çok kötü bir liseye gireceğini de zannetmiyorum açıkçası.
Evet fakat arkadaşın OBP'si düşük olduğu için muhtemelen kötü bir liseye gidecektir. Bizim burada bile ortalama liseler 70-80 arası OBP ile aldı. Lise ortamının gerçekten kişiyi etkilediğini düşünüyorum ortaokulu beraber bitirdiğim sıra arkadaşım şu an torbacı oldu. Şaka değil gerçek.

Arkadaşlar 8. sınıfım ve 8. sınıfımı komple boş boş oyun oynayarak geçirdim kaldı 1 hafta yeni farkına varıyorum yardım edin hiçbir okula gidemem liseyi okuyamam diye korkuyorum hiçbir şey bilmiyorum. Çarpım tablosu dahil. Galiba bittim arkadaşlar. Ne yapmalıyım?

Dostum OBP ile bir okula gidebilirsin. Anladığım kadarıyla başarılı bir öğrenci değilsin. Sana tavsiyem eğer Bilgisayar'dan anlıyorsan ve ilgi duyuyorsan meslek liselerine yönelmen. Yazılım öğrenirsin hem.

Ne insanlar lise okuyor, LGS evet önemli bir sınav ama bu kadar abartılmaması lazım. Sen üniversite sınavına çalışmaya bak. İyi kötü bir lise okursun.

İyi kötü bir liseye inanmıyorum ben kardeşim.
Hatta şunu da çok net söyleyebilirim.
Okuduğun üniversiteden çok okuduğun lise daha önemli.
Ben bunu üniversitede fark ettim.
Lise her şeydir, kötü lisede kötü bir ortam seni rezalet birisi yapar, iyi bir lise iyi eğitim seni bilim insanıda yapabilir.
Sen iyi bir liseden çıkmış vasıfsız gördün mü? Ben görmedim.
Mesela Galatasaray lisesi, saint josephe, Ankara Atatürk lisesine.
Bak mesela İlber Ortaylı Atatürk lisesi mezunu.

Ama kötü bir liseden mezun olmuş vasıfsız,problemli,eğitim seviyesi düşük,kitap okumayı bile bilmeyen,iki lafı bir araya getirmekten aciz bir sürü insan gördüm.

Zaten liselerdeki öğretmenlerde öğrenci seviyesine göre davranıyor,öğretmenler hemen hemen her yerde öğretmen(sadece en iyi liselerin öğretmenlerini üst düzey görüyorum).
Lisedeki muhattap olduğun öğrenci kitlesi seni etkiliyor.

Çünkü iyi lise: İyi üniversitenin kapısıdır.
Ama kötü üniversiteden iyi bir üniversite, bölüme gidenler çok saygı görür.
Çünkü neden? Çok zoru başarmıştır.

Ben iyi bir üniversitede öğrenciyim.
Kötü bir lisede okudum.
Keşke iyi bir üniversitede okuyacağıma iyi bir lisede okusaydım diyorum.

Bakın bir bu hayattaki başarılı insanların profillerine; hepsi inanılmaz liselerden mezun olmuştur.

Son düzenleme:
Nitelikli liselerden mezun olanlar ile adrese dayalı, ortalama ile alan lisenin mezunlarını kıyaslarsan önemini anlarsın.
Nitelikli lisede ve normal lisede okumuş arkadaşlarım var fakat kıyaslanacak bir farkları yok. Üniversite sınavının daha önemli olduğunu kime sorsan kabul eder zaten. Abartı kötü bir liseye gitmediğin sürece ortalama öğretmenler ile çok da güzel okursun. Okuduğu lisenin nitelikli olmasına bel bağlayıp sadece derslerinde gördüğü eğitim ile güzel bir üniversiteye girmeyi bekleyen zaten hiç beklemesin. Kötü lise demiyorum, ortalama bir lise diyorum. Kötü lisede okuyan o kötü ortamda kötü arkadaşlıklar ve öğretmenler ile çalışsa da çok bir şey yapamaz zaten.

Nitelikli lisede ve normal lisede okumuş arkadaşlarım var fakat kıyaslanacak bir farkları yok. Üniversite sınavının daha önemli olduğunu kime sorsan kabul eder zaten. Abartı kötü bir liseye gitmediğin sürece ortalama öğretmenler ile çok da güzel okursun. Okuduğu lisenin nitelikli olmasına bel bağlayıp sadece derslerinde gördüğü eğitim ile güzel bir üniversiteye girmeyi bekleyen zaten hiç beklemesin. Kötü lise demiyorum, ortalama bir lise diyorum. Kötü lisede okuyan o kötü ortamda kötü arkadaşlıklar ve öğretmenler ile çalışsa da çok bir şey yapamaz zaten.

Lise için çalışanlar üniversite sınavı içinde çalışıyor, lise sınavına çalışmayan üniversite sınavına çalışmaz. Nitelikli lise yani Robert koleji, özel alman lisesi, Fransız liseleri, iyi fen liselerinden mezun olanlara bakıp ortalama ile alan kötü okullardan mezun olanların üniversitelerini kıyaslarsan farkını anlarsın. Ortalama bir liseden ortalama bir üniversiteye gidersin saydığım liselerden en iyi Üniversitelere gidersin kıyaslayabilirsin ben bir örnek bırakayım,

Bir buna bak bir de ortalama liselere bak.

Lise için çalışanlar üniversite sınavı içinde çalışıyor, lise sınavına çalışmayan üniversite sınavına çalışmaz. Nitelikli lise yani robert koleji, özel alman lisesi, fransız liseleri, iyi fen liselerinden mezun olanlara bakıp ortalama ile alan kötü okullardan mezun olanların üniversitelerini kıyaslarsan farkını anlarsın. Ortalama bir liseden ortalama bir üniversiteye gidersin saydığım liselerden en iyi üniversitelere gidersin kıyaslayabilirsin ben bir örnek bırakayım,

Bir buna bak bir de ortalama liselere bak.

Aynen öyle hocam tebrik ederim şimdi dandik bir liseden oxforda öğrenci mi gidecek?
Yüzde 0.0001 ihtimal.
Ama iyi bir liseye gidersen yüksek ihtimal dünyanın en iyi eğitim veren üniversitelerine bile gidebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı