Evet o konuda hak veriyorum konuyu açan arkadaş ise söyleyebileceğim tek şey lise ortalamasını olabildiğince yüksek tutması. YKS sıralamasını çok etkileyecektir.Hocam inanın insan başarmak isterse en kötü 100 puanlık lisede bile yapar.
Evet fakat arkadaşın OBP'si düşük olduğu için muhtemelen kötü bir liseye gidecektir. Bizim burada bile ortalama liseler 70-80 arası OBP ile aldı. Lise ortamının gerçekten kişiyi etkilediğini düşünüyorum ortaokulu beraber bitirdiğim sıra arkadaşım şu an torbacı oldu. Şaka değil gerçek.Lise çok önemli olmadığı için öyle diyorum, en iyi lisedede okusan en kötü lisedede okusan ayrı olarak derslere çalışmak gerek eğer başarı isteniyorsa. Arkadaşın çok kötü bir liseye gireceğini de zannetmiyorum açıkçası.
Önemli olan üniversite sınavı, bir sınavdan başarısız olma ihtimalin var diye hayatta sürünmezsin. Girecek bir lise elbet bulacaksın.
Arkadaşlar 8. sınıfım ve 8. sınıfımı komple boş boş oyun oynayarak geçirdim kaldı 1 hafta yeni farkına varıyorum yardım edin hiçbir okula gidemem liseyi okuyamam diye korkuyorum hiçbir şey bilmiyorum. Çarpım tablosu dahil. Galiba bittim arkadaşlar. Ne yapmalıyım?
Ne insanlar lise okuyor, LGS evet önemli bir sınav ama bu kadar abartılmaması lazım. Sen üniversite sınavına çalışmaya bak. İyi kötü bir lise okursun.
Nitelikli lisede ve normal lisede okumuş arkadaşlarım var fakat kıyaslanacak bir farkları yok. Üniversite sınavının daha önemli olduğunu kime sorsan kabul eder zaten. Abartı kötü bir liseye gitmediğin sürece ortalama öğretmenler ile çok da güzel okursun. Okuduğu lisenin nitelikli olmasına bel bağlayıp sadece derslerinde gördüğü eğitim ile güzel bir üniversiteye girmeyi bekleyen zaten hiç beklemesin. Kötü lise demiyorum, ortalama bir lise diyorum. Kötü lisede okuyan o kötü ortamda kötü arkadaşlıklar ve öğretmenler ile çalışsa da çok bir şey yapamaz zaten.Nitelikli liselerden mezun olanlar ile adrese dayalı, ortalama ile alan lisenin mezunlarını kıyaslarsan önemini anlarsın.
Nitelikli lisede ve normal lisede okumuş arkadaşlarım var fakat kıyaslanacak bir farkları yok. Üniversite sınavının daha önemli olduğunu kime sorsan kabul eder zaten. Abartı kötü bir liseye gitmediğin sürece ortalama öğretmenler ile çok da güzel okursun. Okuduğu lisenin nitelikli olmasına bel bağlayıp sadece derslerinde gördüğü eğitim ile güzel bir üniversiteye girmeyi bekleyen zaten hiç beklemesin. Kötü lise demiyorum, ortalama bir lise diyorum. Kötü lisede okuyan o kötü ortamda kötü arkadaşlıklar ve öğretmenler ile çalışsa da çok bir şey yapamaz zaten.
Lise için çalışanlar üniversite sınavı içinde çalışıyor, lise sınavına çalışmayan üniversite sınavına çalışmaz. Nitelikli lise yani robert koleji, özel alman lisesi, fransız liseleri, iyi fen liselerinden mezun olanlara bakıp ortalama ile alan kötü okullardan mezun olanların üniversitelerini kıyaslarsan farkını anlarsın. Ortalama bir liseden ortalama bir üniversiteye gidersin saydığım liselerden en iyi üniversitelere gidersin kıyaslayabilirsin ben bir örnek bırakayım,
![]()
Robert Kolej | Üniversite Sonuçları
Robert Kolej’den mezun olan öğrencilerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki üniversite tercihleri ile eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde yön veriyor.website.robcol.k12.tr
Bir buna bak bir de ortalama liselere bak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.