LGS'ye nasıl çalışmalıyım?

Günlük 10 soru paragraf çözün. Ben bu sene girdim ve keşke dönem başından çözmeye başlasaydım dedim. Aynı hatayı yks de yapmamak için paragraf kitaplarım lgs için bile olsa lisede onların hepsini bitireceğim. Ayrıca hocaların peşini bırakma. Soru sor sürekli. Anlamadığın yerleri sor direkt.

Benim 7.sınıflardada eksiğim bir de matematikte problemleri iyi çözemiyorum bu konuda ne yapmalıyım.
Fende genelde soru tipleri aynı oluyor. Soru çözüp denemelere girdikçe alışacaksın. Türkçede bol bol paragraf çöz. Dil bilgisini sürekli tekrar et. Matematikte öncelikle 7. ve 8. sınıfın ortak konularına bak. (Cebirsel ifadeler vb.)

Ayrıca Türkçe de Mantık Muhakeme sorularını ilk dönemden çözmeye başla. Lgs de 1 yada 2 Türkçe soru garanti geliyor. Bunun yanında normal paragraf yerine "Numarlanmış cümlelerden hangisi ikinci paragraf cümlesidir" "Hangi sayılar yer değiştirmelidir" tarzı soru soran kitaplara ağırlık ver.

Bu sene LGS'ye gireceğim nasıl çalışmalıyım herhangi bir öneriniz var mı?

2021'de matematik hariç diğer netlerim iyi denebilirdi LGS'de. Önerebileceğim birkaç şey var. Kendini aşırı kasmadığın konuyu kavrayıp örnek soruları çözebildiğin bir program kur kendine. Bunu aylık, haftalık kendine göre sürekli değiştir. Bir yerde başka bir yere ağırlık vermen, başka yerde başka konuya ağırlık vermen gerekiyor. En önemlisi bu yıl dışarıdan gelebilecek her olumsuz şeye karşı kapan. Ailen baskı yapar şu 500 soru çözmüş falan diye, hiç tanımadığın insanların çocuklarının başarılarını falan duyarsın. Hiç takma. Ben şahsen pek çalışmış birisi değildim. Yalan söylemeyeceğim canlı derste arkaya oyun açıp oynayıp, sohbet ederdim arkadaşlarımla. Ama yine iyi diyebileceğim bir yere yerleştim. Bir de matematik konusunda bu yılın ayrı bir zorluğu var, kendine fazla yüklenmeden, biraz matematik ağırlıklı ol yine iyi sonuç alırsın. Diğer her şey klasik Türkçe için paragraf(ben kitap okumayı tavsiye ediyorum o ayrı), fen için tekrar ve pratik falan. Bir de bu yıl aklına kazıman gereken bir şey var. Mükemmel olmak gibi bir zorunluluğun yok, kendini suçlama çalışmadığın zamanlarda falan. Bunlar yeter.

2021'de matematik hariç diğer netlerim iyi denebilirdi LGS'de. Önerebileceğim birkaç şey var. Kendini aşırı kasmadığın konuyu kavrayıp örnek soruları çözebildiğin bir program kur kendine. Bunu aylık, haftalık kendine göre sürekli değiştir. Bir yerde başka bir yere ağırlık vermen, başka yerde başka konuya ağırlık vermen gerekiyor. En önemlisi bu yıl dışarıdan gelebilecek her olumsuz şeye karşı kapan. Ailen baskı yapar şu 500 soru çözmüş falan diye, hiç tanımadığın insanların çocuklarının başarılarını falan duyarsın. Hiç takma. Ben şahsen pek çalışmış birisi değildim. Yalan söylemeyeceğim canlı derste arkaya oyun açıp oynayıp, sohbet ederdim arkadaşlarımla. Ama yine iyi diyebileceğim bir yere yerleştim. Bir de matematik konusunda bu yılın ayrı bir zorluğu var, kendine fazla yüklenmeden, biraz matematik ağırlıklı ol yine iyi sonuç alırsın. Diğer her şey klasik Türkçe için paragraf(ben kitap okumayı tavsiye ediyorum o ayrı), fen için tekrar ve pratik falan. Bir de bu yıl aklına kazıman gereken bir şey var. Mükemmel olmak gibi bir zorunluluğun yok, kendini suçlama çalışmadığın zamanlarda falan. Bunlar yeter.

Program yapabilirimde unuturum diye bir korkum var.

Ben geçen sene girdim 470 aldım. Kendini pek sıkmana gerek yok aslında. Ben günde 150-200 soru çözüyordum. Son 1 ayda en az 300 soru çözdüm. Çoğunluk 350-400'dü tabii.
Kendini pek sıkmana gerek yok aslında...

Arkadaşım emin ol bu sene kardeşim girdi. Sana kötü bir tavsiye vermek istemiyorum ama gerçekten sınavdan sonra nereye gittiğin veya LGS çok umurunda olmuyor. Yani gerçekten önemsiz bir sınav olduğunu anlıyorsun. Yok neymiş? "Günde 3000-4500 arası soru çözüyordum aga çok sıkma! (!)" gibi şeyleri pek takma. Sen elinden gelenin en iyisini yap. Her zaman en iyisi olmaya çalış ama gereksiz kendini sıkma özellikle böyle bir sınav için. Sen de bir insansın.

Kendini pek sıkmana gerek yok aslında...

Arkadaşım emin ol bu sene kardeşim girdi. Sana kötü bir tavsiye vermek istemiyorum ama gerçekten sınavdan sonra nereye gittiğin veya LGS çok umurunda olmuyor. Yani gerçekten önemsiz bir sınav olduğunu anlıyorsun. Yok neymiş? "Günde 3000-4500 arası soru çözüyordum aga çok sıkma! (!)" gibi şeyleri pek takma. Sen elinden gelenin en iyisini yap. Her zaman en iyisi olmaya çalış ama gereksiz kendini sıkma özellikle böyle bir sınav için. Sen de bir insansın.
Böyle anlatınca kötü bir yer kazandı sanmayın. Gerçekten şu an güzel bir okulda okuyacak. Evet, o da kendini kastı ve sıktı. Hatta gece yatamıyordu bile ama sonradan bu duruma kendisi bile güldü.

Bir şey daha eklemek istiyorum. Derste dersi anlarsan(anlamadığın yeri ders esnasında hocaya tekrar anlattırırsan) her gün her gün tekrar yapmana gerek kalmaz. Tekrar yapmana gerek kalmadığı zaman soru çözersin.

Hocam bende bu sene gireceğim, rakip olacağız. Günde 100-200 soru çözmeyi planlıyorum. Master yayıncılığın paragraf kitabı var, onu çözmeye başladım, gayet zor. Ankara yayıncılığın ingilizce soru bankası kitabı var, benim hoşuma gitti sizde bakabilirsiniz. Bir de Benim Hocam yayıncılığın inkılap video ders notları kitabı var, kısa kısa konu verip ardından 4-5 soruluk test çözdürüyor. Şu anlık çözmeye başlayıp beğendiklerim bunlar. Size de başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı