LGS'ye son 10 gün

Benim çok çalıştım yoruldum bahanem yok zira hiç çalışmadım desem yeridir. Şimdi şu on gün içerisinde en önemli konuları öğrenmeye çalışıyorum mesela fen bilimlerinden dna ve genetik kod adamlar 7-8 soru çıkacak diyorlar.

Son 5 gün çalışmayı kes, mutlu günler geçirmeye çalış. Çalışa çalışa kafayı yersen sınavda hepsi aklından uçar gider. Baştan sona kısa kısa tekrar et 5 günde, son 5 günde de rahat takıl. Bilgisayar falan oynama ama, dışarı çıkıp gezin mesela. 10 günde hiçbir şeyi düzeltemezsin bu yüzden söylüyorum, dediğimi yapmak en iyisi.

Bune saçma bir tavsiye ya.
Benim çok çalıştım yoruldum bahanem yok zira hiç çalışmadım desem yeridir. Şimdi şu on gün içerisinde en önemli konuları öğrenmeye çalışıyorum mesela fen bilimlerinden dna ve genetik kod adamlar 7-8 soru çıkacak diyorlar.

Şimdi neden çocukca her yere gülme emojisi attıgını anladım harbi çocukmuşsun.

Öncelikle sakinliğini korumalısın. Benim üniversite, lise vb. tüm sınavlarında aşırı stres problemim vardı.
Ve gerçekten tavsiye edebileceğim en büyük şey sakinliğini korumalısın.
Yeterince çalıştığını düşünüyorsan kafanı ferah tut.
Sınav anı gerçekten bir psikolojik savaştan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Kendini sakin ve ferah tutarsan sınav senin için kolay geçiyor ve doğru düşünerek yoluna ilerliyorsun.
Umarım istediğin lise gelir, şimdiden çok başarılar diliyorum.

Önceden yapılmış bursluluk sınavlarına girdim mesela ben, LGS'yi batırsam dahi önümde yaklaşık %50 burslu 3 tane okul seçeneği var. LGS'de heyecan yaparsam sıkıntı olmaz benim için yani. Eğer sende girdiysen bu tarz bursluluk sınavlarına çok kasma. Son günlerde eskiden ders çalışmaktan yapamadığım hobilerime yöneldim ben. Mesela resim çiziyorum tekrardan, 1 sene boyunca hiç çizmedim neredyese, dublaj yapıyorum kitap yazıyorum vs. Sende hobilerinle uğraş derim.

Niye çalışmadın? Sınav senesi?
Üşengeçlik.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı