LGS'ye son 48 gün kaldı

NAPİM00

Femtopat
Katılım
18 Nisan 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
LGS'ye 48 gün kaldı ve ben şu ana kadar düzenli çalıştığım söylenemez ama full yattığımda söylenemez. Yarından itibaren sıkı bir çalışmayla 420 üstü alabilir miyim? Hiçbir derste büyük bir konu eksikliğim yok matematikte ufak şeyler haricinde konuların hepsi var. Ortalama 10 doğru üstü 3-4 de yanlış çıkıyor, fende bazı Online dönemde işlediğimiz konular sıkıntılı. Onun dışında onda da sorun yok ama yine de fende fazla yanlışım çıkıyor. 8 yanlışım çıktı en son olduğum denemede, ingilizcem gayet iyi 1 yanlış falan çıkartıyorum, inkılabım full, dinim full, Türkçem 1-2 yanlış nadiren artıyor genel olarak böyle sizce başarabilir miyim? Önerileriniz benim için çok değerli düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Hocam denemelere bakmayın siz. Ben denemelerde 470 480 yapıyordum sınavda 400 yaptım. Size en net tavsiyem günde matematikten çözebildiğiniz kadar soru çözün. En zoru matematik olacak ve matematikle Türkçeyi yapanlar kazanacak. Size bunu bu kadar net söylüyorum.

Sana öneri verecek olursam:

1-) Dediğim gibi en çok matematiğe ağırlık ver.
2-) Sosyal, İngilizce, din derslerinde denemelerde iyi yapıyorsan onlara çok çalışmana gerek yok zaten çoğunluk yorum sorusu geliyor. Onlara tekrar yapsan yeterli.
3-) Türkçe konu eksiğin yoksa Full test çöz ve paragraf, mantık muhakemeye ağırlık ver.
4-) Fenden hem konu tekrarı hem de test çözümü yapmanı öneririm.

En son olarak senin soruna gelecek olursak;
Bence başarırsın, 48 gün hiç durmadan günde 6, 7 saat çalışırsan daha iyisini bile yaparsın. Kendine bir program oluştur ve sakın bu programı aksatma, çünkü ertelediğin şeyleri LGS'den sonra düşünüp benim gibi kafanı duvarlara vurursun.
 
LGS'ye 48 gün kaldı ve ben şu ana kadar düzenli çalıştığım söylenemez ama Full yattığımda söylenemez. Yarından itibaren sıkı bir çalışmayla 420 üstü alabilir miyim? Hiçbir derste büyük bir konu eksikliğim yok matematikte ufak şeyler haricinde konuların hepsi var. Ortalama 10 doğru üstü 3-4 de yanlış çıkıyor, fende bazı Online dönemde işlediğimiz konular sıkıntılı. Onun dışında onda da sorun yok ama yine de fende fazla yanlışım çıkıyor. 8 yanlışım çıktı en son olduğum denemede, ingilizcem gayet iyi 1 yanlış falan çıkartıyorum, inkılabım Full, dinim Full, Türkçem 1-2 yanlış nadiren artıyor genel olarak böyle sizce başarabilir miyim? Önerileriniz benim için çok değerli düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiye konular bitmiş ve her gün deneme çözmeye başlamalıydın 10 doğru ile 420 alamazsın matda.
 
Dün bende aynı başlığı açtım ve arkadaşın biri şu tavsiyeyi verdi.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-04-19_091218.png
    resim_2021-04-19_091218.png
    65,9 KB · Görüntüleme: 116
Merhaba,

LGS her sene yapılan, puanla alan liselere giriş için gerekli olan sınavdır.

Çalışma konusuna gelince tavsiyelerim şunlar:

1- Belki duymaktan sıkıldın ama kesinlikle düzenli olarak kitap okumalısın. Düzenliden kastım al kitabı otur 100 sayfa oku değil. Günde 20-25 sayfa yeterli olacaktır.

2- İnkılap, Din ve İngilizce’den soru kaçırmamak için konuları çok iyi bilmen lazım. Konu çerçevesinde yorum yaptıran sorulara da dikkat etmelisin. Bu üç dersteki tüm soruları doğru yaparsan çok büyük avantaj elde etmiş olursun. İnkılap için Okyanus Yayınları Master Soru Bankası öneririm


3- Bu sene dilbilgisinden soru çıkmayacak olmasını avantaja çevirebilirsin. Bunun için günde en az 30 paragraf sorusu çözersen sana avantaj olur. Kitap olarak Tonguç Yayınları’nın Paragrafta Son Nokta kitabını öneririm.

4- İngilizcen ne kadar iyi olursa olsun haftada en az iki kere kelime tekrarı yapmalısın. Kelimeleri bilirsen soruları zaten çözersin. Büyük bir avantaj olur. Ayrıca İngilizce için Phaselis Education Yayınları’nın Paragraph Book kitabı var. İngilizce paragraf için güzel bir kaynak.

5- Din Kültürü dersi konu ve ayetler üzerine bir ders olduğu için önce konuyu bilmen lazım. Örneğin “Zekat ve Sadaka” bölümündeki zekat oranlarını önceden bilmen sana bir soru kazandırabilir. Kitap olarak Tonguç Yayınları Dinamo Soru Bankası ve Dinlendiren Defter (Konu anlatımı için), Dinlendiren Test ve Dinlendiren Deneme öneririm.

6- Türkçe için konuların bu sene için fazla bir önemi kalmadı. Bu yüzden bol bol soru çözmelisin. Okyanus Yayınları Master Soru Bankası’nı öneririm.

7- Fen Bilimleri dersi için önceki senelerden bir temelin varsa fazla zorlanmazsın. Ancak temelin yoksa o temeli atmalıyız ve bunu elimizden geldiğince hızlı yapmalıyız. 8 yanlış gibi sonuçlar alıyorsan söylediğim kaynakları alıp tamamını verimli bir şekilde çözersen LGS’de Fen dersi en iyi derslerinden olacaktır. Öncelikle ne olur ne olmaz diyerek konu tekrarı yapalım. Bunun için Karaca Yayınları Akıllım Pratik Defter’i kullanalım. Daha sonra öğrendiklerimizi pekiştirmek için Sınav Yayınları Fen Bilimleri Soru Bankası alabilirsin. Daha sonra bir tık üst sorular olan, yeni nesil sorulara alışmanı sağlacak mc2 Yayınları Fen Bilimleri Soru Bankası veya Nitelik Süper 8 Fen Bilimleri tercih edebilirsin. En üst seviye olarak da Model Yayınları Turbo Soru Bankası’nı tercih edebilirsin.

8- Matematik için konu sıkıntın varsa Hiper Zeka Yayınları Hiper Matematik Soru Bankası alabilirsin. Konu sıkıntın yoksa ama eksik olduğunu düşünüyorsan Sınav Yayınları Matematik Soru Bankası, Zoom Soru Bankası veya Kafa Dengi Yayınları Matematik Kafası Soru Bankası tercih edebilirsin. Hiçbir sıkıntın yoksa Tonguç Zoru Bankası veya Nartest Yayınları çözebilirsin. Mümkünse Nartest’i kesinlikle çöz ve çözemediğin yerde öğretmenlerinden veya video çözümlerden yardım al.

9- Bütün konu eksiklerini giderirsen bol bol deneme çöz. Kırtasiyeler bazen adet olarak deneme ve optik form satıyorlar. Denemeyi çözüp optiğe işaretleyip götürünce sonuçları ve sıralamanı söylüyorlar.

Bu yukarıda belirttiğim şeyleri 40 gün gibi bir sürece bitirebilirsen 500 puan olmasa da 470 üstü bir puanla sezonu kapatabilirsin. Onun haricinde moralini yüksek tut. Bu günler geçecek, yaz tatiline erişeceksin. İyi bir puan alırsan tatilde ne istersen yaparsın.

Şunu da söylemek istiyorum; yukarıda belirttiğim kitapların toplamı 300 liradan fazla yapıyor. Bu kitaplar bütçene uymazsa mobil kütüphanelerden ve Z-Kitaplardan yardım alabilirsin.

Başarılar Dilerim.

(Biraz uzun oldu umarım anlatabilmişimdir. :D )
 

Yeni konular

Geri
Yukarı