Linux kullanılır mı?

Hmmm, son bir soru daha sorayım o zaman, dediğim gibi bir ton linux çeşidi var hangisini kursam.
Son kullanıcı olarak, sistem çalışsın işlerimi halledeyim kafasındaki birinin yani, Ubuntu ve altındaki dağıtımları kullanması iyi olur. Debian ve arch karışık gelebilir.

Ubuntu da Windows gibi bir şirket tarafından geliştirilmekte. Bu yüzden ortalama seviyede anonimliği var. Karşılığında da uygulama marketi, snapstore ve güven hissi sağlıyorlar.

Ücretli olarak RedHat Workstation var. Sıkıntı yaşadığınızda canlı desteğe bile bağlanabilirsiniz, ancak 200 dolar gibi bir ücreti var.

Herneyse, abartmadan bilmeniz gerekenleri not düşeyim hızlıca.

Linux dağıtımlarını arayüzüne bakarak beğenmeyin. Arayüz değiştirmek 2 komut ile halledilen bir şey. Forumlarda dağıtımın ne kadar stabil olduğunu, işlevselliğini ve sizin donanımlarınız ile sorun yaşayan biri olup olmadığını araştırın.
Distrohopping alışkanlığı kazanmamanız veya baştan soğumamanız için çok dallanmış dağıtımlardan kaçının. Örneğin; Ubuntu bir Debian dalı, Mint ise Ubuntu dalı. Daha da dallandıkça sorun yaşama olasılığınız artar ve çözüm bulunma kolaylığı azalır.
Kuracağınız dağıtımın kernel sürümünü araştırın. Genellikle güncel kernel kullanmak son kullanıcının işine gelir.
 
Linux'a laf atmadan niye Linux kullanmalıyım diye sordum, bir iki cümle hariç kimse Linux kullanıyorum çünkü "..." falan dememiş. Şurada geçmek için sebep arıyorum.
Sorunuzu anlatma biçiminiz hiç öyle göstermiyor. Bir şey sorarken daha anlamlı bir dille sormanız sizin ve cevaplayan açısından her zaman daha iyi olacaktır.
 
Kullanıp kullanmayacağımı sana soracam şimdi burda ban yedirtme bana git başka konuya.
Attigin postun basligina baksana bi.

Sorunuzu anlatma biçiminiz hiç öyle göstermiyor. Bir şey sorarken daha anlamlı bir dille sormanız sizin ve cevaplayan açısından her zaman daha iyi olacaktır.
adama `sen kullanma` dedim diye bana yazdigi seye baksana bi.
 
Şuan bu mesajı Linux'tan yazıyorum. Bir arkadaşın yoğun ısrarı üstüne Garuda kurdum.
1689107673494.png
 
Memnun musunuz bari?
Yani şuan değerlendirebileceğim pek bir şey yok. Tasarımı sorarsanız gayet hoş. Steamda oyun indirmek için ekstra çabaya girmek pek hoş değil ama olsun. Yeni ekran kartı bekliyorum 1-2 gün kullanırım sonra muhtemelen Windows 10 kurarım gibi geliyor.

Evet 2 saat kullanıp Windows 10 u geri kurdum. Bi whatsapp uygulaması kurmak için 30 dk kod aradım en sonunda dedim ne diye uğraşıyorum şurda canım windows varken.
1689156695399.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı