Linux masaüstü ortamları

GNOME'un sadeliği bana fazla, kendimi rahat hissetmiyorum kullanırken. Çok az kullandığım için tam potansiyelini bilmiyorum gerçekten. Fakat bildiğim kadarıyla hantal bir masasüstü. Hatta KDE'yi bile arkasında bırakmıştı sanırım.

@Kerem00Diğer masaüstü ortamlarını deneyip performansını ölçtünüz mü? Ölçtüyseniz GNOME ile aralarında ne kadar büyük bir fark olduğunu merak ediyorum.
Bana göre GNOME daha çok sade değil de kullanışlı bir masaüstü ortamı. Özelleştirme potansiyeli gerçekten yüksek, en son GNOME Extentions diye bir tarayıcı eklentisi gelmişti ve onun üzerinden eklenti indirip ayarlarını yapabiliyorduk. Ayrıca GNOME Tweaks'in diğer masaüstü ortamlarında bir alternatifi var mı bilmiyorum. Bütün masaüstü ortamlarını denedim ve bence GNOME hantal değil.(Gidip de çok kötü bir bilgisayara GNOME kurmayın tabi ki.)

Diğer konuya gelirsek gidip diğer masaüstü ortamlarıyla bire bir karşılaştırma yapmadım ama burada belirtmek istediğim şey güncel bilgisayara GNOME kurduğunuzda hantal olmuyor. Ayrıca düz KDE'yi sevmesem de özelleştirme yapılmış KDE'ler çok hoşuma gidiyor.

Tamam şimdi ise sıra bende:
LXDE.
LXQT.
KDE Plasma.
Gnome.
Unity.
Cinnamon.
XFCE.
Mate.
Pantheon.
Deepin.
Tonla da pencerece yöneticisi.

Yine de bir şey demiyorum çünkü ara sıra bende zevkine Gnome kullanıyorum görünüşü ve kullanımı benim de hoşuma gidiyor. :)
Aslında şu sistem kaynakları tüketimi fazla olmasa gayet güzel bir masaüstü ortamı.

Yine de bir şey demiyorum çünkü ara sıra bende zevkine Gnome kullanıyorum görünüşü ve kullanımı benim de hoşuma gidiyor. :)
Aslında şu sistem kaynakları tüketimi fazla olmasa gayet güzel bir masaüstü ortamı.
Cinnamon, Deepin ve Unity'yi eklemeyi unutmuşum bu arada. Ubuntu 14.04, Linux Mint Cinnamon ve Deepin 15.10 kullanmıştım. Hatta Deepin 15.10'u uzun süre 4GB RAM'li bilgisayarda kullandım fakat Deepin 20 çok kötü olmuş diye kullanmıyorum. GNOME boşta 1GB RAM tüketiyor. Ama tabi 4GB RAM'iniz yoksa sıkıntı yaşarsınız. Tabi ki zevk meselesi ama favori masaüstü ortamıma hantal dendiğinde üzülüyorum. 🙂

Cinnamon, Deepin ve Unity'yi eklemeyi unutmuşum bu arada. Ubuntu 14.04, Linux Mint Cinnamon ve Deepin 15.10 kullanmıştım. Hatta Deepin 15.10'u uzun süre 4 GB RAM'li bilgisayarda kullandım fakat Deepin 20 çok kötü olmuş diye kullanmıyorum. GNOME boşta 1GB RAM tüketiyor. Ama tabii 4 GB RAM'iniz yoksa sıkıntı yaşarsınız. Tabii ki zevk meselesi ama favori masaüstü ortamıma hantal dendiğinde üzülüyorum. 🙂

Şaka bir yana sanırım favori masaüstü ortamım LXQT'ye kötü bir şey deseler sanırım ben de üzülürdüm. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya 2020'de masaüstü ortamı kullanan da ne bileyim, kur abi ordan openbox miss.
Bak bu mantıklıymış hemen Openbox'a geçiş yapıyorum. :)
Aklıma nedense hemen bu geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı