Linux neden bu kadar uğraştırıyor?

Hala gitmesi gereken çok yol var ama konu sahibi ayıp etmiş. Gayet de güzel kullanılır.

Gitmesi gereken yol göremiyorum ben? Anti hilesi olan oyun desteğini diyorsan bu bir eksi değil mesela. Her yazılımın alternatifi mutlaka var. Eskisi gibi sadece kod yazdığınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Nasıl yapacak peki?
Linux abartıldığı kadar zor değil. Paket kuracakdan genelde Linux'a yeni başladıysan dağıtımın Debian veya Ubuntu tabanlı olur. Bu da paket uzantıları deb uzantılı exe yerine bunları kuracaksınız. Apt komutlarını bilmiyorsan synaptic paket yöneticisi ile arayüz ile git arat kur :D Wine kurmak istiyorsun yaz internete tek yapacağın şey kopyala yapıştır yapmak. Çoğu kullanıcı dostu dağıtımda mağaza oluyor oraya da bakabilirsin. Lütfen abartmayın.

Linux abartıldığı kadar zor değil. Paket kuracakdan genelde Linux'a yeni başladıysan dağıtımın Debian veya Ubuntu tabanlı olur. Bu da paket uzantıları deb uzantılı exe yerine bunları kuracaksınız. Apt komutlarını bilmiyorsan synaptic paket yöneticisi ile arayüz ile git arat kur :D Wine kurmak istiyorsun yaz internete tek yapacağın şey kopyala yapıştır yapmak. Çoğu kullanıcı dostu dağıtımda mağaza oluyor oraya da bakabilirsin. Lütfen abartmayın.

Bırakın hocam ya daha hayatında Mint bile kullanmamış kişiler böyle konular açıyor, yazık.

Gitmesi gereken yol göremiyorum ben? Anti hilesi olan oyun desteğini diyorsan bu bir eksi değil mesela. Her yazılımın alternatifi mutlaka var.
Default Nautilus terminal kullanmadan çıkarmayı doğru dürüst gösteremiyor bile UI'de. Oyun oynamak geçmiş yıllara göre çok gelişmiş olsa da hala türlü türlü programlar kullanılıyor.
Yaygın olmayan programları yüklemek zahmetli. Bu arada her yazılımın alternatifi mutlaka vardır kısmı kısmen yanlış, çok spesifik programların olmuyor.

Linux uğraştırmıyor. Hatta daha bile kolay. Tek sıkıntısı program desteği. Onu Wine'ya da bottels ile çözebilirisiniz. Güvenlik, kaynak kodu, Microsoft'un seni izlememesi gibi çokça artıları var.

Default Nautilus terminal kullanmadan çıkarmayı doğru dürüst gösteremiyor bile UI'de. Oyun oynamak geçmiş yıllara göre çok gelişmiş olsa da hala türlü türlü programlar kullanılıyor.
Yaygın olmayan programları yüklemek zahmetli. Bu arada her yazılımın alternatifi mutlaka vardır kısmı kısmen yanlış, çok spesifik programların olmuyor.

Bu yazılım sahiplerinin hatası ve her şey onların elinde. Sırf bunlar için Linux'un daha çok yolu var diyemezsin. Çünkü geliştirmesi gereken bir şey kalmadı neredeyse. Türlü türlü dediğin en fazla 3 falan Wine, Lutris, Steam. Windows'un tekel olması Linux'u kötü yapmaz. 2-3 Oyun oynayacağım diye bilgisayarıma neden işkence çektireyim ki ben? Siz acımıyorsanız bilemem.

Bu yazılım sahiplerinin hatası ve her şey onların elinde. Sırf bunlar için Linux'un daha çok yolu var diyemezsin. Çünkü geliştirmesi gereken bir şey kalmadı neredeyse. Türlü türlü dediğin en fazla 3 falan Wine, Lutris, Steam. Windows'un tekel olması Linux'u kötü yapmaz. 2-3 Oyun oynayacağım diye bilgisayarıma neden işkence çektireyim ki ben? Siz acımıyorsanız bilemem.
Yahu dostum ne anlatıyorsun bilmem ama ben burada çokça GNU/Linux kullanmış birisiyim, bu yazılım sahiplerinin hatası derse olayı kestirip atmış olursun, bak daha Steam'ı kurarken ilk başta default fontlarıyla 2 piksel gözüküyor.
Linux'un yolu kalmadı demen Windows'tan bir farkı olmadığını da kabul etmen demektir. Bilgisayara işkence çektirmekten kastın ne anlayamadım ama tost makinesi kullanması da senin mantığın ile Windows'un hatası olmaz.
Şurada şunu kabullenmek gerekir, Windows kapalı ve kendini hiç geliştirmeyen bir işletim sistemi. Linux ise bunun tam tersi. İşte bu yüzden daha gidecek çok yolu var.

Linux çok uğraştırıcı aynı işleri Windows da rahatlıkla yapabiliyorken neden amele gibi Linux kullanıyorsunuz?

Windows da bir uygulama indirmek için var sayarılım Chrome.

Windows: tarayıcıyı aç, Chrome indir yaz, kaç bit olduğunu seç, indir, kur

Linux: terminal i aç şu kodu yaz:

Kod:
yay -s google-chrome

Hangisi dah çok uğraştırıyor şimdi tekrar sor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı