Linux neden Windows'dan daha iyi?

Onu sen dedin zaten bende cevap verdim? Evet, var. Çoğu BIOS üzerinde voltaj ayarları oluyor. Bende yok mesela. İşlemci için gerekli ayarların çoğu yok. Kendinle çelişiyorsun.
Çelişkimi bana atabilir misin?

"Mesela işlemci için ne ayar yapıyorsun? Regedit üzerinden değiştirilmeyecek ayarları merak ediyorum."
Bu cümleye istinaden her şeyi OS üzerinden yapmaktan bahsettiğimi düşünmüşsün ancak senin komutlarını bekliyorum mesaj olarak ve atıyorsun.

Ardından attığın ayarların OS tabanlı olanlarına karşılıklarını, diğerlerine ise BIOS yönlendirmesi yapıyorum.

Dahası voltaj ayarları kilitliyse bunu nasıl yapıyorsun anlatabilir misin? Merak ettim, masaüstü bilgisayarımda müdahale kilitli, değiştirebilmek için ne yapıyorsun?

Optimus'tan kastım o değildi ama neyse teşekkür ederim cevap için.

Voltaj ayarları kilitli demedim orada gözükmüyor Advanced sekmesi boş bende olan ayarlar kilitli zaten onlar farklı şeylerle ilgili

Optimus'un direkt tanımı bu, sizin dediğiniz şeyle alakası dahi yok. Optimus Manager sadece X config'i hazırlayan bir program. Windows'da hepsi pürüzsüz ve otomatik gerçekleşiyor.

Bende sorun çıkarmadı ya öyle programlarda.

Belki de proje dosyası 4 GB olduğundandır.

@403976 Alınma ama mesajlarını okurken aklımda sinirli bir misafir çocuğunun bağırma sesiyle okuyorum. Özellikle de hatalı yazımların ve cümleleri düzensiz kurman bunu çok destekliyor.

Optimus'un direkt tanımı bu, sizin dediğiniz şeyle alakası dahi yok. Optimus Manager sadece X Config'i hazırlayan bir program. Windows'ta hepsi pürüzsüz ve otomatik gerçekleşiyor.

Kendim tam açıklayamadım sanırsam MUX özelliğini biliyorsunuzdur olmayanlarda laptopa monitör bağlayıp benzer bir işlem yapılır heh işte onu monitör ve destek olmadan yapmama yardımcı oluyor o paket onu diyordum.

Voltaj ayarları kilitli demedim orada gözükmüyor Advanced sekmesi boş bende olan ayarlar kilitli zaten onlar farklı şeylerle ilgili
Plundervolt dolayısıyla birçok ayar kapalı. İşlemci voltajını düşürünce Spectre'deki gibi veri çalınabilir hale geliyor işlemciden. Yeni Intel mobil CPU'ların çoğunda bu plundervolt dolayısıyla patch var. Açılması mümkün Windows'da ama diğerleri kadar kolay değil.

Hangi anakart ki bu voltaj durumunu bile göremiyorsun, kilitli olmadığı halde frekans, sanallaştırma sayfaları gizlenmiş? Sanallaştırma, XMP sayfaları kökten yok.

@403976 Alınma ama mesajlarını okurken aklımda sinirli bir misafir çocuğunun bağırma sesiyle okuyorum. Özellikle de hatalı yazımların ve cümleleri düzensiz kurman bunu çok destekliyor.

Halihazırda J7 telefonuma ROM kurmakla uğraşıyorum bir yandan o var bir yandan internet hızının kesilmesi beni çıldırtıyor yarın sınav'a gireceğim zaten hepsi birlikte bu lekilde oluyor.

Öyle bir şey yok. PRIME dediğiniz şey. Intel GPU hala çalışıyor orda 0% gözükse dahi. PCI-e'den görüntü kopyalanıyor belleğe, bellekten iGPU'ya, iGPU'dan ekrana. Hayali bir köprü oluşmuyor orda MUX yoksa. MUX yokken MUX sağlayan bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…