Linux neden Windows'dan daha iyi?

Hangi anakart ki bu voltaj durumunu bile göremiyorsun, kilitli olmadığı halde frekans, sanallaştırma sayfaları gizlenmiş? Sanallaştırma, XMP sayfaları kökten yok.

N1.0.10 buydu sanırsam sürümü Monster Abra A5 v13.1

Doğrudur sistemim biraz eski olduğu için bilmiyorum bunları.

Forumda sonra da tartışırız o halde. Öfke kusmana gerek yok.
Öfke kustuğum yok bir kaç sayfa önceki şeyi yazıp duruyor?

Forumda sonra da tartışırız o halde. Öfke kusmana gerek yok.
Blender uygulamasının Mac, Windows, Linux için farklı avantajları var mı? Hiç kullanmadım ancak plugin gibi şeyler açık kaynak kodlularda çok olur.

Sana şöyle açıklarsam anlarsın gibi.
Minecraft oynuyorum mesela genelde 200-300 arası geziyor ben laptop ekranını kapatıp HDMI ile görüntü aldığımda FPS değerim 900'e kadar çıkıyor işte Optimus-Manager buna benzer bir şey yapıyor ama harici bir monitör olmadan. Direkt aynısını yapıyor demedim zaten.

Blender uygulamasının Mac, Windows, Linux için farklı avantajları var mı? Hiç kullanmadım ancak plugin gibi şeyler açık kaynak kodlularda çok olur.
Temel olarak her sürümü aynı, ekstra veya eksik bir özellik sunduğunu görmedim; ancak programı dibine kadar kullanan biri değilim, emin değilim.

Öfke kustuğum yok bir kaç sayfa önceki şeyi yazıp duruyor?
Dediğim gibi, ben öyle okuyorum.

PRIME yapmak belki oradaki CPU darboğazını kesiyordur. Mesela PRIME yapınca glxgears'da 8-9k FPS alabilirken, PRIME Render Offload'da 3k FPS'e düşüyor ama normal oyuna geçince Render Offload daha fazla FPS veriyor. Kare sayısının fazlalığından dolayı oluşan darboğazı engelliyor sanırsam. Intel GPU hala aktif olmasına rağmen çalışmıyor. Render Offload'da bellek bant genişliğini hem NVIDIA hem de Intel paylaşıyor. PRIME'de NVIDIA sadece. HDMI'da olduğu gibi ekrana kopyalamak için bir bellek bant genişliği harcanmıyor.

Büyük ihtimal dediğiniz gibi oluyor, ek olarak overclock ve OpenGL ayarlarını ekliyor NVIDIA X server Settings'e.

Büyük ihtimal dediğiniz gibi oluyor, ek olarak overclock ve OpenGL ayarlarını ekliyor NVIDIA X server Settings'e.
NVIDIA, Linux'da doğrudan X sunucusu çıktısı istiyor overclock için. PRIME olunca bu şart karşılanıyor. coolbits'i en azından 8 yaparsanız erişebiliyorsunuz.

NVIDIA, Linux'da doğrudan X sunucusu çıktısı istiyor overclock için. Prime olunca bu şart karşılanıyor. Coolbits'i en azından 8 yaparsanız erişebiliyorsunuz.

Windows üzerinde buna benzer bir özellik olabilir bence biraz araştırıp haber veririm. R6s oynarken HDMI ile göüntü aldığımda ortalamam 300 iken laptop ekranında 230 büyük bir fark var.

Windows üzerinde buna benzer bir özellik olabilir bence biraz araştırıp haber veririm. R6s oynarken HDMI ile göüntü aldığımda ortalamam 300 iken laptop ekranında 230 büyük bir fark var.
PRIME'nin doğrudan bir karşılığı yok. MSHybrid orada sürekli PRIME Render Offload gibi çalışıyor yani her zaman Intel ve NVIDIA ekranı paylaşıyorlar. Pil ve otomasyon avantajı var. PRIME sadece X'de çalışıyor, Wayland'da doğrudan MUX'suz çıkış alamıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…