Linux temelli işletim sistemleri yeterli bir işletim sistemi midir?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Günümüz şartlarında Linux temelli işletim sistemi, yeterli bir işletim sistemi midir? Arkadaşlar bana göre sunucu dışında Windows 10 çok açıdan çok yeterli bir işletim sistemi ama Linux işletim sistemi yeterli gelmedi. Birçok açıdan çok geride kalıyor. Buna performansın da dahil olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi açıdan? Bence günümüzde gayet yeterli. Tabii ki Windows kadar son kullanıcıya hitap etmiyor ama az buçuk bilgisayardan anlayanlar işini halledebiliyor. Özellikle günümüzde yapay zeka ile sorunları çözmek kolaylaşmışken.

Arkadaşlar merhaba.

Günümüz şartlarında Linux temelli işletim sistemi, yeterli bir işletim sistemi midir? Arkadaşlar bana göre sunucu dışında Windows 10 çok açıdan çok yeterli bir işletim sistemi ama Linux işletim sistemi yeterli gelmedi. Birçok açıdan çok geride kalıyor. Buna performansın da dahil olduğunu düşünüyorum.

Hocam bu durum size bağlı açıkçası. Linux çok güzel bir OS olsa da eskileri yok değil. Genel olarak şu sıkıntıları var:
1- Oyun performansı Windows'tan kötü çoğu oyunda. Oynadığınız oyunlara bakmanız lazım.
2- Adobe programları yok.
3- Sıfır teknik bilen kullanıcıya uygun değil. Linux Mint belki.
Asıl soruya gelirsek bence Linux Mint bayağı yeterli bir OS.

Hangi açıdan? Bence günümüzde gayet yeterli. Tabii ki Windows kadar son kullanıcıya hitap etmiyor ama az buçuk bilgisayardan anlayanlar işini halledebiliyor. Özellikle günümüzde yapay zeka ile sorunları çözmek kolaylaşmışken.
Oyun, kodlama, oyun geliştirme, ofis programları işlerinde yetersiz gibi hissediyorum.

Oyun, kodlama, oyun geliştirme, ofis programları işlerinde yetersiz gibi hissediyorum.

Hocam kodlama konularında biçilmiş kaftandır kendisi ki kodlamacılar çok kullanır. Ofis konusunda zaten alternatif bol program sıkıntısı yok.
Oyun konusuna gelirsek dediğim gibi şu tarz sitelerden bakmanız lazım: https://www.protondb.com/

Hocam kodlama konularında biçilmiş kaftandır kendisi ki kodlamacılar çok kullanır. Ofis konusunda zaten alternatif bol program sıkıntısı yok.
Oyun konusuna gelirsek dediğim gibi şu tarz sitelerden bakmanız lazım: https://www.protondb.com/

Hocam mesela VS Code, Windows ile kısayol olan dosyaların ve dizinleri sağ tık ile açıyoruz kolayca. Linux'ta da bunları Thunar ayarlarından ya da Nautilus ayarlarında elle ekliyoruz ama bazen kısayol dosyalarını ve kısayol dizinleri sağ tık ile açtığımızda bir link dosyası tarzı şey açıyor yani kısayol dosyasını açıyor.

Bir de Unity3D'nin pencereleri glichtli çalışıyor, tabii sandbox, apparmor veya selinux engelleri yüzünden açılırsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı