Linux vs Windows

Windows 10'u modifiye etmezsen kotu bir isletim sistemi olur.
Linux da cok guzel isletim sistemi ama hem Windows 10 daha cok uygulamaya ve oyuna sahip hem de donanimdan guzel performans aliyorsun.

Modifiye ettigin zaman, performansi artiyor.

Hocam insanlara laf anlatmak zor. Ben kendi fikirlerimi sundum. Herkes istediğini kullanmakta özgür. Linux'un neler vaat edip yaptıkları ortada. Hiç boşuna fanboyluk yapamam. Bana rahatlık sunan bir sistem varken kendimi niye zahmete sokayım. En basiti Windows'ta oyun kuruyorum D diske. Oyun bitiyor kaldırıyorum. Ama bir göreyim C diskte ve kayıt defterinde kalıntı var. Biraz bela Windows. Microsoft pazar payı sağlam. İnsanların çoğu ön yargılı. Birçok kişi alışkanlık, ön yargıdan ve güzel bir sisteme sahip olmasından dolayı hala Windows kullanıyor. Şayet 10 ve 11 olsun güzel sistem yoksa heba oluyor.
Hibit ile bos kalintilar temizliyor ve o kayit defteri ve configler 20 kb bile yer tutmaz. Ayrica Linux'ta da config ve bazi uygulama bilgilerini tutuyor kaldirinca.

@sandycrown @Dark Dean X arşivi forumda baya linçleniyorum Linux övdüğüm için. Garip değil mi? Gereksiz seviyormuşum. Linux Windows'un yanına bile yaklaşamazmış .Bunu bir iki kişi söylese neyse de tüm forum böyle söylüyor. O yüzden Linux konularında buraya kaçıyorum. Daha bilgili kişiler var.

Windows 10'u modifiye etmezsen kotu bir isletim sistemi olur.
Linux da cok guzel isletim sistemi ama hem Windows 10 daha cok uygulamaya ve oyuna sahip hem de donanimdan guzel performans aliyorsun.

Modifiye ettigin zaman, performansi artiyor.

Hibit ile bos kalintilar temizliyor ve o kayit defteri ve Config'ler 20 KB bile yer tutmaz. Ayrica Linux'ta da Config ve bazi uygulama bilgilerini tutuyor kaldirinca.

Hayır hocam kast ettiğim şuydu D diske kurmuşum kaldırıyorum sonra hop gizli dosyalarda hala adı falan geçiyor. O bile meşakkatli. Windows 10 çıktığı ilk zaman bir hevesle geçtim çok iyi hatırlıyorum *olmayan bir sistem ortaya çıkartmışlar* virüs hiç yoktu bir açtım bilgisayarı tüm sürücüler yok olmuştu.

Ben modifiye edeceksen işletim sisteminin gereği yok bence. Şahsen modifiye işlerinden anlamam. Başka modifiye ISO dosyalarına da pek güvenim yok. İşletim sistemleri kullanıcılara kullanışlı bir yazılım sunmalı ki kullanılsın. Windows ilk çıkıntığında yavaş olması nedeni ile çok tutulmamıştı. Microsoft'un kendini geliştirmesi gerekiyor. Windows'un bazı sürümleri silinmeye yüz tutmuş. XP, 7 ve sonrası konuşulur oldu. XP buglu ve 8 de alışılmış başlangıç değişti diye çok eleştirildi. Sürekli güncelleme, güncellemelerin geç yüklenmesi, sürekli hata vermesi, yeniden başlatma, güncellemelerini çok yer kaplaması ve kullanmadığım uygulamaların sürekli arkada olması beni hiç hoşnut etmiyor.

Lanet olsun Windows yaşa Linux demiyorum. Linux'ta aygıt tanımama ve oyunların bazen açılmaması gibi sıkıntılar var. Ama Windows ile kıyaslayınca çok az. Kullanıcının isteklerini karşılayabilecek işletim sistemi hangisi ise onu kullanabilir serbest. O yüzden ben pek tartışmalara girmiyorum hocam. Ben fikrimi beyan ettim. Gerisi artık kullanmak isteyenlere.

@sandycrown @Dark Dean X arşivi forumda bayağı linçleniyorum Linux övdüğüm için. Garip değil mi? Gereksiz seviyormuşum. Linux Windows'un yanına bile yaklaşamazmış. Bunu bir iki kişi söylese neyse de tüm forum böyle söylüyor. O yüzden Linux konularında buraya kaçıyorum. Daha bilgili kişiler var.

Tuhaf bence. İnsanların görüşlerine saygı duyulmalı. Bu çok ayıp bilinçlendirmeye çalışılıp sövülmesi rezalet. Abartı olmadığı sürece Technopat ortamı gerçekten güzel bir ortam. Kimse yargılamıyor ve yanlış varsa düzeltiliyor.

Windows işletim sistemi dediğim gibi çoğu kullanıcı gibi hem alışkanlık hem de insanların araştırmaması nedeni ile kullanıyor. Bilmeyen insanların konuşması bana göre çok saçma. İnsanlar Linux kullanıp deneyimlerinden bahsediyor bence çok kıymetli. Çünkü insanları bilinç sahibi yapıyor. Bizler illa demiyoruz Linux'u kullanacaksınız diye. Ağırlık olarak Windows sorunlarından da bahsetsemde Linux'un avantaj ve dezavantajlarından bahsettim. Seçim kişi de. Ayrıca bunu diyenlerin Windows'un geçmişine bakmalarını tavsiye ederim. Linux'un da elbette hataları vardır ama bugün buraya kadar gelip sesini duyurduysa başarılıdır. Ücretsiz, isterseniz sadece Linux isterseniz dualboot sayesinde hem Linux hem de Windows kullanabilirsiniz, kurmadan deneme yapabilirsiniz, Windows kullanıcılarına alışmakta sıkıntı çekmesin diye Mint dağıtımı da var ve hatta yok illa ben Linux'ta .exe tabanlı dosya kullanacağım diyorsanız Wine var.

Windows'a bakıyorum hatalarından pay çıkarmamış, sürekli yeni sürüm getirme peşindeler. Hatalar, buglar değişmemiş. Geçmişten ders çıkarmazsan çabuk vazgeçilirsin.

Son düzenleme:
Hayır hocam kast ettiğim şuydu D diske kurmuşum kaldırıyorum sonra hop gizli dosyalarda hala adı falan geçiyor. O bile meşakkatli. Windows 10 çıktığı ilk zaman bir hevesle geçtim çok iyi hatırlıyorum *olmayan bir sistem ortaya çıkartmışlar* virüs hiç yoktu bir açtım bilgisayarı tüm sürücüler yok olmuştu.
Hacı Linux'tada .config, .cache, .local/share ve de sistem config, cache, local/share dizinlerinde kaldırdın programların kalıntılarını görebilirsin.

Hacı Linux'tada. Config. Cache, .local/share ve de sistem Config, cache, local/share dizinlerinde kaldırdın programların kalıntılarını görebilirsin.

Çok teşekkür ederim. Mint kullanırken çok göze batmamıştı. Ayrı ayrı bir yerden kalıntı temizleme yoktu. Ama Mint'te bir takım dosya dağınıklığı vardı.

Wine kurmayı bilmeyen biri Linux'da LoL açamaz. :)
LoL için Wine kurmasına gerek yok. Lutris her şeyi hallediyor :D.

Ben modifiye edeceksen işletim sisteminin gereği yok bence. Şahsen modifiye işlerinden anlamam. Başka modifiye ISO dosyalarına da pek güvenim yok. İşletim sistemleri kullanıcılara kullanışlı bir yazılım sunmalı ki kullanılsın. Windows ilk çıkıntığında yavaş olması nedeni ile çok tutulmamıştı. Microsoft'un kendini geliştirmesi gerekiyor. Windows'un bazı sürümleri silinmeye yüz tutmuş. XP, 7 ve sonrası konuşulur oldu. XP buglu ve 8 de alışılmış başlangıç değişti diye çok eleştirildi. Sürekli güncelleme, güncellemelerin geç yüklenmesi, sürekli hata vermesi, yeniden başlatma, güncellemelerini çok yer kaplaması ve kullanmadığım uygulamaların sürekli arkada olması beni hiç hoşnut etmiyor.

Lanet olsun Windows yaşa Linux demiyorum. Linux'ta aygıt tanımama ve oyunların bazen açılmaması gibi sıkıntılar var. Ama Windows ile kıyaslayınca çok az. Kullanıcının isteklerini karşılayabilecek işletim sistemi hangisi ise onu kullanabilir serbest. O yüzden ben pek tartışmalara girmiyorum hocam. Ben fikrimi beyan ettim. Gerisi artık kullanmak isteyenlere.

Tuhaf bence. İnsanların görüşlerine saygı duyulmalı. Bu çok ayıp bilinçlendirmeye çalışılıp sövülmesi rezalet. Abartı olmadığı sürece Technopat ortamı gerçekten güzel bir ortam. Kimse yargılamıyor ve yanlış varsa düzeltiliyor.

Windows işletim sistemi dediğim gibi çoğu kullanıcı gibi hem alışkanlık hem de insanların araştırmaması nedeni ile kullanıyor. Bilmeyen insanların konuşması bana göre çok saçma. İnsanlar Linux kullanıp deneyimlerinden bahsediyor bence çok kıymetli. Çünkü insanları bilinç sahibi yapıyor. Bizler illa demiyoruz Linux'u kullanacaksınız diye. Ağırlık olarak Windows sorunlarından da bahsetsemde Linux'un avantaj ve dezavantajlarından bahsettim. Seçim kişi de. Ayrıca bunu diyenlerin Windows'un geçmişine bakmalarını tavsiye ederim. Linux'un da elbette hataları vardır ama bugün buraya kadar gelip sesini duyurduysa başarılıdır. Ücretsiz, isterseniz sadece Linux isterseniz dualboot sayesinde hem Linux hem de Windows kullanabilirsiniz, kurmadan deneme yapabilirsiniz, Windows kullanıcılarına alışmakta sıkıntı çekmesin diye Mint dağıtımı da var ve hatta yok illa ben Linux'ta .exe tabanlı dosya kullanacağım diyorsanız Wine var.

Windows'a bakıyorum hatalarından pay çıkarmamış, sürekli yeni sürüm getirme peşindeler. Hatalar, buglar değişmemiş. Geçmişten ders çıkarmazsan çabuk vazgeçilirsin.
Linux fanıyım bende çok severim. ama Windows'a göre şu an en büyük artısı; Gizlilik ve üstün özelleştirme özelliği.
Ama bir gün işler tersine dönecek. Çünkü daha düne kadar LoL'de, Windows'un yarısı kadar FPS veren ve 5 dk. içinde açılan Client, şimdi Windows ile aynı FPS'i veriyor ve aynı sürede Client'i açılıyor.
Tersine dönebilir her an.
Günlük kullanım için diyorum tabi ki. Sunucularda falan Linux güçlüdür.

Son düzenleme:
LoL için Wine kurmasına gerek yok. Lutris her şeyi hallediyor :D.

Linux fanıyım bende çok severim. Ama Windows'a göre şu an en büyük artısı; gizlilik ve üstün özelleştirme özelliği.
Ama bir gün işler tersine dönecek. Çünkü daha düne kadar LoL'de, Windows'un yarısı kadar FPS veren ve 5 dakika içinde açılan Client, şimdi Windows ile aynı FPS'i veriyor ve aynı sürede Client'i açılıyor.
Tersine dönebilir her an.

Everything needed to run your Games.​

1665262048379.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı