Linux vs Windows

Açıkçası ben her gün istisnasız oyun oynayan bir insanım. RAM, Güvenlik vesaire açısından evet; Linux gayet iyi. Ama Linux'ta oyun oynanmaz, oynansa bile çok uğraşırsınız. Ben zamanında Linux Mint kurdum ve neredeyse hiçbir oyun oynayamadım. Oyun açısından bana göre Windows.

Oyun açısından destekleri gayet güzel aslında, sadece gerekli paketler ve gerekli ayarları yapabilmek lazım.

Geleneksel konu başlıklarından...

Durumdan duruma değişmekle beraber @403976 hocamın da dediği gibi Linux kaynak yönetimi ve güvenlik konusunda daha başarılı. Kullanım kolaylığı noktasında Windows bazı adımlar atsa da hala Linux'un standardı diyebileceğimiz düzeye yakın değil.
Oyun konusu tamamen tercihlerinize göre değişir ama genele baktığımızda Windows daha iyi.

Son düzenleme:
Açıkçası ben her gün istisnasız oyun oynayan bir insanım. RAM, güvenlik vesaire açısından evet; Linux gayet iyi. Ama Linux'ta oyun oynanmaz, oynansa bile çok uğraşırsınız. Ben zamanında Linux Mint kurdum ve neredeyse hiçbir oyun oynayamadım. Oyun açısından bana göre Windows.

Dolu dolu uygulamayla gelmeyen az RAM yiyen bir Windows sürümü öneriniz var mı hocam?

Geleneksel konu başlıklarından...

Durumdan duruma değişmekle beraber @403976 hocamın da dediği gibi Linux kaynak yönetimi ve güvenlik konusunda daha başarılı. Kullanım kolaylığı noktasında Windows bazı adımlar atsa da hala Linux'un standardı diyebileceğimiz düzeye yakın değil.
Oyun konusu tamamen tercihlerinize göre değişir ama genele baktığımız da Windows daha iyi.

Aynı konudan bir sürü vardı geleneksel sanırsam :)

Windows 10 LTSC ile aralarında ki fark var mı bir de LTSC ne oluyor

Long term Support channel= uzun dönem destek kanalı.

Bu kanalda yayınlanan sürümlerin destek süreleri normal sürümlere kıyasla daha uzun oluyor ve kurumları hedeflediğinden sistem gereksinimleri çok daha düşük oluyor. Bu da özellikle kurumların çok işine yarayan bir şey.

Long term Support channel= uzun dönem destek kanalı.

Bu kanalda yayınlanan sürümlerin destek süreleri normal sürümlere kıyasla daha uzun oluyor ve kurumları hedeflediğinden sistem gereksinimleri çok daha düşük oluyor. Bu da özellikle kurumların çok işine yarayan bir şey.
nereden indirebilirim?

Windows 11 LTSC sürümüne bakabilirsin. @403976 hocam kullanıyordu bir süredir. Merak ettiğin olursa belki yardımcı olabilir.
11 LTSC bambaşka birşey gerçekten.
EndeavourOS kullanıyordum 6 aydır deneyeyim dedim gerçekten microsoft şaşırttı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı