Linux'a geçilmeli mi?

eyup9289

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Excalibur G870

İ5 12.nesil
RTX 2050 Laptop GPU
8 gb ram

Everest switch klavye
İnca IMG 339
İnca mousepad
Meslek
Öğrenci
Merhaba uzun zamandır düşünyorum Linux'a geçmek istiyorum. Genellikle FPS oyunu oynamadığımdan Linux'a geçmek istiyorum fakat hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Artı olarak Linux'a geçersem laptopumun garantisi gider mi gitmez biliyorum. Fakat gider diye korkuyorum.

Merhaba uzun zamandır düşünyorum Linux'a geçmek istiyorum. Genellikle FPS oyunu oynamadığımdan Linux'a geçmek istiyorum fakat hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Artı olarak Linux'a geçersem laptopumun garantisi gider mi gitmez biliyorum. Fakat gider diye korkuyorum.

Cihaza kuracağın işletim sistemiyle garantinin alakası yok hocam. Ben NVIDIA ekran kartı kullandığım için Pop!_OS kullanıyorum. Tüm sürücüler güncel bir şekilde geliyor. Linux'u iyi bilenler daha net anlatacaklardır.

Cihaza kuracağın işletim sistemiyle garantinin alakası yok hocam. Ben NVIDIA ekran kartı kullandığım için Pop!_OS kullanıyorum. Tüm sürücüler güncel bir şekilde geliyor. Linux'u iyi bilenler daha net anlatacaklardır.
Peki macos benzeyen bi linux dağıtımı varmı hocam.

LoL ve Valorant gibi sadece Windows'ta çalışan anti cheat programları kullanan oyunlar oynamıyorsanız veya Adobe gibi Linux'a destek vermeyen programlar kullanmıyorsanız gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.
Peki Mac OS'a benzeyen bir Linux dağıtımı var mı hocam?
Fedora başta olmak üzere GNOME masaüstünü kullanan herhangi bir dağıtım.

Peki macOS benzeyen bir Linux dağıtımı var mı hocam.

Benzeyen bir dağıtım var mı bilmiyorum ancak çok güzel arayüzler var. Hangi dağıtımlara uygunlar bilmiyorum (ilgimi pek çeken durumlar değil) arkadaşım Linux kullanmayı çok seviyor. Kullanacağın dağıtım için buradan sorarsan daha iyi olabilir. Linux'u çok iyi bilen üstadlar mutlaka cevaplarlar.

LoL ve Valorant gibi sadece Windows'ta çalışan anti cheat programları kullanan oyunlar oynamıyorsanız veya Adobe gibi Linux'a destek vermeyen programlar kullanmıyorsanız gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz.

Fedora başta olmak üzere GNOME masaüstünü kullanan herhangi bir dağıtım.
Adobe'un alternatifi mevcut, oyun için Win 10 ile dual boot yapılabilir. W11in kaynak tüketiminden dolayı ben de eski PC'de normal kullanımda Mint yükledim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı