Linux'a geçmek hata olur mu?

Emir_25

Centipat
Windows'tan artık sıkıldım ve farklı bir şeyler denemek istiyorum. Linux'a geçmeyi planlıyorum. Biraz araştırmalarım sonucu Ubuntu dağıtımına geçmeyi düşündüm. Laptop kullanıyorum ve özellikleri pek de iyi değil 2016 Low-end bir laptop. Herhangi bir Linux dağıtımına geçersem driver problemleri yaşar mıyım, touchpad gibi işlevler çalışmamaya başlar mı veya bu Drive'leri nasıl kurarım? Pişman olur muyum?

Windows'tan artık sıkıldım ve farklı bir şeyler denemek istiyorum. Linux'a geçmeyi planlıyorum. Biraz araştırmalarım sonucu Ubuntu dağıtımına geçmeyi düşündüm. Laptop kullanıyorum ve özellikleri pek de iyi değil 2016 Low-end bir laptop. Herhangi bir Linux dağıtımına geçersem driver problemleri yaşar mıyım, touchpad gibi işlevler çalışmamaya başlar mı veya bu Drive'leri nasıl kurarım? Pişman olur muyum?
Ubuntu fazla RAM yiyor.
Linux Mint ya da Zorin OS deneyebilirsiniz.

Doğrudan Ubuntu kurarsanız hata yapabilirsiniz.
KDE Neon öneririm plasma arayüzünün geliştiricileri tarafından dağıtılıyor.
Varsayılan hali ile Windows'a benziyor ve en modern Linux arayüzlerinden bir tanesidir.
Donanımınız hakkında daha fazla bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sürücü sorunu yaşamanız çok zor. Sadece NVIDIA kullanıyorsanız onun sürücülerini kurmanız gerekebilir.

@Kerim Demirkaynak, @mashiro Peki Driver sorunu yaşar mıyım dediğim gibi? Ne yapmalıyım nasıl kuracağım, toucpad ile kullanıyorum ve çalışmayabilir.
Yüksek ihtimalle bir sorun olmaz ama bazı bilgisayarlarda her şey çalışmayabiliyor multimedya tuşları gibi. Şansa bağlı yani.

Yüksek ihtimalle bir sorun olmaz ama bazı bilgisayarlarda her şey çalışmayabiliyor multimedya tuşları gibi. Şansa bağlı yani.
Hocam benim Laptop ASUS X541u ve Stock Windows 10 ile geliyor. Bir ara 8.1 kurdum ve hiç bir şey yapmıyordu, tüm Driverlar gitmişti, toucpad vb. şeyler çalışmıyordu yani. Korkuyorum o yüzden biraz. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı