Linux'a geçmek hata olur mu?

Hocam benim laptop ASUS X541u.

Önerdiğim dağıtımı USB belleğe kurduktan sonra canlı test ortamında denemeniz daha iyi olur. Donanımınız beni biraz şüpheye düşürdü. O donanım için daha hafif dağıtımlar önerilebilir.

Bir ara 8.1 kurdum ve hiçbir şey yapmıyordu, tüm driverlar gitmişti, toucpad vb. şeyler çalışmıyordu yani. Korkuyorum o yüzden biraz.

Linux'un driver uyumluluğu Windows'tan daha iyi denebiilir, sürücüler halihazırda yüklü gelir ve sorunsuz çalışırlar.
Ama NVIDIA ekran kartına sahipsiniz, bu sebeple NVIDIA sürücülerini kurmanız gerekecek zor değil gözünüz korkmasın.

Ekran Kartı Driverları vb. şeyler otomatik mi geliyor yani yoksa ben mi kuracağım?
Hem AMD, hem de Nvidia, hem de Intel GPU sürücülerini bazen kurman gerekir. Örnek verirsem Ubuntu'da AMD yada Intel GPU sürücüleri için Mesa sürücülerini kurman gerekir.

Nvidia için "nouveau" adında bir sürücü yüklü ama o yetersiz çoğu senaryoda. O yüzden kapalı kaynak sürücüsü yada depodaki açık kaynak sürücüsü kurman gerekir.

İllaki oyun oynayacaksan bunlar lazım yani ve her üçü için de Vulkan sürücüsü kurman gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı