Linux'a geçmek micro stutter sorununu düzeltir mi?

Hocam Linux'da denedim benim test etmek istediğim oyunlarımın çoğu Epic'te olduğu için tam deneyemedim Linux'da Epic desteklenmiyor çünkü heroic Games üzerinden deneyim ettim orada da sanırım heroic Games stabil çalışmadığı için RDR 2 testinde gene stutterlar yaşadım ama kesinlikle windowsda yaşadığım gibi stutterlar yaşamadım aşırı nadir şekilde yaşadım Steam oyunlarının ise %90'ı zaten sağlıklı çalışmıyor yani açılsa bile ya eski sürüm ya da Launcher'ı sıkıntı çıkarıyordu onun dışında Steam'de düzgün deneyim edebildiğim oyunlarda ise sıkıntı yoktu ama değdimi bilemedim Linux'a geçtiğimde ayrıyeten ırq tabloları vesaire düzelmiş ama sizin sorununuz tam olarak nasıl olduğunu anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırım en azından tam olarak neden kaynaklandığını anlarız belki.

Hocam benim sorunum şöyle %1 FPS'im bir anda 30'a falan düşüyor ve bu sürekli oluyordu dün birkaç ayar yaptım sanırım düzelttim ama hala korkuyorum ne yalan söyleyeyim. 4 5 oyunda denedim ve eskisinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Hemen yaptığım ayarları size anlatayım ilk olarak AMD'nin uygulamasından ekran kartı için ayarlar yaptım aşağıya bırakacağım ayarları. Ekran kartım 6700XT bu arada, daha sonra BIOS'tan Global C states, Security device Support ayarlarını kapattım. PBO ayarlarını ise +200 MHz verip negative all cores i -10 yaptım şu an gayet stabil duruyor her şey. Hangisi sorunu çözdü veya azalttı bilmiyorum. Yeniden olur diye korkuyorum ama şu an PC performansı çok stabil duruyor.
Ekran görüntüsü 2025-12-01 192218.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı