Linux'un artıları

Ayrıca, özgürlüğün yanı sıra GNU/Linux Windows'tan kat ve kat daha esnektir. Sen Windows'da ki kerneli kafana göre ayarlayabiliyor musun ya da bir program da bluetooth özelliğini yüklememek istersen yüklememezlik yapabiliyor musun hayır, ama Linux'da mümkün.
 
Ayrıca, özgürlüğün yanı sıra GNU/Linux Windows'tan kat ve kat daha esnektir. Sen Windows'taki kerneli kafana göre ayarlayabiliyor musun ya da bir programda bluetooth özelliğini yüklememek istersen yüklememezlik yapabiliyor musun hayır, ama Linux'da mümkün.
Katılıyorum. Aynısı özelleştirme için de geçerli. İstediğin gibi DE yükle, onu da istediğin gibi şekillendir, tamamen keyfe bağlı. Windows'ta bunu yapmak için üçüncü parti yazılımlar kullanmak gerekiyor, birçoğu da sıkıntı çıkarıyor. Sağlıklı çalışanı az.
 
Katılıyorum. Aynısı özelleştirme için de geçerli. İstediğin gibi DE yükle, onu da istediğin gibi şekillendir, tamamen keyfe bağlı. Windows'ta bunu yapmak için üçüncü parti yazılımlar kullanmak gerekiyor, birçoğu da sıkıntı çıkarıyor. Sağlıklı çalışanı az.
Aynen öyle.
 
Linux'un artıları
Yeni kullanıcılar(Linux Mint tavsiyemdir)
- Yeni kullanıma başlayanlar biraz zorlanabilirler. Zamanla kodları öğrendikten sonra her şeyin kolay olduğunu anlayacaklar.​
Masaüstü / tasarım
- Masaüstü ve tasarım konusunda Windows Linux'un yanına bile yaklaşamaz. Hemen hemen her şeyi değiştirip özelleştirebiliriz birçok temayı paket yöneticisinden indirip fareyi kullanmadan kolaylıkla kurabilirsiniz. Modern bir görüntü isterseniz gnome tercih edebilirsiniz. Windows'a alışkınım diyorsanız kde kullanabilirsiniz. Bana hafif ve hızlı masaüstü lazım diyorsanız xfce kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.​
Topluluk
- Linux'un Windows'a göre daha çok topluluğu vardır. Bir bilgi veya hata için sadece foruma girip arama yerine istediğiniz bilgiyi yazmanız yeterli olacaktır.
Ekran
- Linux'da çoklu ekran özelliği mevcuttur böylelikle birden fazla masaüstü açabilirsiniz bir yanda sosyal medya ile takılırken diğer yandan işiniz ile uğraşabilirsiniz.
Güvenlik
- Linux güvenlik açısından Windows'a göre daha gelişmiştir. Linux'a virüs bulaşma ihtimali daha azdır.
Donanım
- düşük sistemli bilgisayarlar için idealdir. Kurulumda sürücüleri destekliyorsa otomatik kurulum yapar.​
Açık kaynak
- Linux açık kaynak kodludur sistemde değişiklikler yapılabilir ve geliştirilebilir.​
Lisans ücretleri
- Windows lisans anahtarı ücretliyken Linux'da lisans anahtarı ücreti yoktur. Linux'da çoğu uygulama ücret talep etmez. Örneğin Windows'da Office programları ücretlidir bu yüzden birçok insan crack(korsan) kullanır. Linux'da openofiice, libreoffice vb. uygulamalar ücretsizdir herhangi lisans ücreti talep etmezler. Birçok dağıtımda otomatik kurulu olarak gelir.
Windows'u biraz gömmüş gibi olduk Windows'cular affedin. :)
Not: eklemek istediklerinizi ve hataları yorumda belirtebilirsiniz.
Not; beğendiyseniz beğen butonuna basabilirsiniz.
Beğeniyi verdişm ama şunu unutmamak lazım Linuxta Photoshop, 3Ds Max, Illustrator, Dreamweaver, Visual Studio yok.
Onun dışında rush the B :D.
Hocam merak etmeyin hepsini denedim :(
Düğmeye de basılı tuttun mu.
Belki yani :D.
 

Geri
Yukarı