Lise ortamı nasıl ?

Meslek Liseleri biraz sıkıntılı. Adamlar öyle tipler ki hele seni sevmesinler 500 metreden kokunu alırlar. Sana tavsiyem kafa dengi bir arkadaş bul. Onunla takıl üst sınıflara bulaşma sana bulaşmalarına izin verme. Ama eğer sana bulaşırlarsa hakkını aramaktan çekinme. Kantinde veya yemekhanede veya okulun herhangi bir yerinde dikkat çekecek hareketlerden kaçın. Son önerim ise bir Muay Thai kursuna git. Lazım olur :D
 
Sana bir tavsiyem daha var. Hiç bir zaman grup kavgalarına girme uzak dur. İşini teke tek de halletmeye çalış. Mümkünse hiç kavga etme. Tabiri caizse arka yap biraz. Başın sıkıştığında sana yardım edebilecek arkadaşların olsun ama grup kavgasına girmemeye çalış.
 
Teke tek kapış, arka yap, çakı seti taşı, Muay Thai öğren gibi fantastik tavsiyelerden ziyade senin Rambo değil normal bir öğrenci olduğunu göz önüne alarak gerçekçi birkaç tavsiye vereceğim. Öncelikle oraya okumaya gidiyorsun, savaşmaya değil. Mümkün olduğunca kavgalardan uzak dur. Fakat hakkının yenmesine, seni ezmelerine asla izin verme. Hepsinden önemlisi en yakın arkadaşınla bile arana mesafe koy. Belli bir mesafeyi koruduğun sürece çevrendeki herkesle iyi geçinirsin ve fazlaca saygı görürsün.
 
Meslek liselerinde her türlü pisli vardır, uzak tut kendini :)
Ama erken yaşta seni hayat ile tanıştırır. Benim de son senem, artık çalışır para kazanır hale geldik.
 
Meslek liselerinde her türlü pisli vardır, uzak tut kendini :)
Ama erken yaşta seni hayat ile tanıştırır. Benim de son senem, artık çalışır para kazanır hale geldik.

Üniversiteye gir sen de mutlaka ;) Eline az para geçince hep böyle olacak sanma. İleride bugün çok gördüğün paranın hiçbir işe yaramadığını göreceksin. Üniversite şart.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı