LiveStreaming için GTX 960 vs R9 380

R9 380 alınmalıdır, verdiğin paranın hakkını almalısın. Araba almıyorsun ki az yaksın diyesin. Arada devasa farklar yok güç tüketimi açısından. Alacağın maximum FPS önemlidir. DX 12 CPU darboğaz yoksa devasa fark yaratmayacak.

Ekleme: GTX 960'a hız aşırtma yapılınca R9 380'i geçiyormuş. R9 380'e sanki yapılmıyor. Ayrıca hız aşırtma güç tüketimi arttırır. GTX 960'ı güç tüketimiyle övmüyorlar mı?

@Göksel Gündüz yanlış bilmiyorsam aynı şey AMD'nin programından da yapılmakta. %10 daha performanslı bir kart varken aynı fiyata neden düşük olanı alasın ki? Marka olarak özel birşey belitmeyeceğim. O senin bileceğin iş. Ben Sapphire kullandım çok memnun kaldım. Ama bu sitede birileri önermedi diye herkes karalama peşinde. Nvidia için Evga neyse AMD için Sapphire o. O yüzden illaki bir kart öner dersen Sapphire R9 380 4Gb tavsiye ederim. En son Vatan'da 818 liraydı.

EVGA'yı karalayan yok, ZOTAC karalanıyor.

R9 380 alınmalıdır, verdiğin paranın hakkını almalısın. Araba almıyorsun ki az yaksın diyesin. Arada devasa farklar yok güç tüketimi açısından. Alacağın maximum FPS önemlidir. DX 12 CPU darboğaz yoksa devasa fark yaratmayacak.

Ekleme: GTX 960'a hız aşırtma yapılınca R9 380'i geçiyormuş. R9 380'e sanki yapılmıyor. Ayrıca hız aşırtma güç tüketimi arttırır. GTX 960'ı güç tüketimiyle övmüyorlar mı?

Arada 90Watt güç farkı var. Günde 4 saat oyun oynasan bu 360Watt fazla güç kullanımı demek. Ayda 10800Watt yani 10,8 KWsaat, 1KWsaat 0,35TL sayarsan ayda 3,78TL daha fazla para ödersin. Yılda 45TL daha fazla ödersin. 5 yıl sonunda cebinden boşuna 225TL çıkar. Eğer GTX 960 alsaydın cebinde 225TL kalırdı biriktirmeye kalksan ve bu parayı yeni alacağın ekran kartı için kullanabilirdin. Yüksek performans her zaman güzel bir şey değildir. Arada dağlar kadar farkta yok :)

2.jpg

Kişisel görüşüm Nvidia
Çünkü tek bir sebep yeter:
Gameworks.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nvidia'nın oyun optimizasyonları güzel.
Oyun çıkmadan tak 1 gün önce WHQL sürücü yayınlanıyor.

Nvidia satış sonrası rahatlıkta sağlıyor.

Arada 90Watt güç farkı var. Günde 4 saat oyun oynasan bu 360Watt fazla güç kullanımı demek. Ayda 10800Watt yani 10,8 KWsaat, 1KWsaat 0,35TL sayarsan ayda 3,78TL daha fazla para ödersin. Yılda 45TL daha fazla ödersin. 5 yıl sonunda cebinden boşuna 225TL çıkar. Eğer GTX 960 alsaydın cebinde 225TL kalırdı biriktirmeye kalksan ve bu parayı yeni alacağın ekran kartı için kullanabilirdin. Yüksek performans her zaman güzel bir şey değildir.

Eki Görüntüle 86636
Ayda 4 lira para için mi zahmet çekeceksiniz. 7-8 FPS dediğiniz değer 3-4 sene sonra öyle bir işinize yarayacak ki. Şuan boş hesaplar peşindesiniz.

Ayda 4 lira para için mi zahmet çekeceksiniz. 7-8 FPS dediğiniz değer 3-4 sene sonra öyle bir işinize yarayacak ki. Şuan boş hesaplar peşindesiniz.

O fark hiçbir zaman değişmez. Ve sana bir artısı olmaz. Atıyorum Sen 27 FPS ile 4 sene sonra oyun oynarken ben 225TL+geri kalan parayla o dönemin GTX 960'ına benzer kart alırım :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı