LOL'e yeni başlayanlar ne yapmalı?

LoL'de en önemli olay metadır arkadaşım. Diyelim sadece 2 parmağın var, sen meta karakteri aldın ve karşında yetenek akan birisi var o da ortalama bir karakter aldı. Büyük ihtimal o büyük çaba ile senle koridordan aynı güçte çıkacak. Türkiye serverında meta hakkında 1-2 bilgin olsun bırak hiçbir bilgin olmasın en az altınsın.

Küme kasmak için ise birkaç yol var. Birincisi her gün oyuna 1 kez bile olsa girmek. Yoksa LoL senin takımına senin gibi oyuna girmeyenleri atıyor kısa vadede dönersen ki bu gelenler genellikle win rate'i az olan 3 yılda bir giren kişiler. Hiçbir fikirleri olmadığı için kaybediyorsun.
Sadece dereceli atma. Normal oyun da sıkça at. Oyunda dereceli-normal diye bir ayrım olmadığı için sana kazanma oranı düşük adamları normalde verdikten sonra dereceli atabilirsin. İşe yarar.
Destek ya da saldırı gücü taşıyıcısında uzman olman Türkiye serverında en çok iş gören şeydir. Bir takımda genellikle 4 mid 2 top 2 jungle oyuncusu oluyor. Destek ve saldırı gücü taşıyıcısını ben şahsen platinden sonra görmeye başlıyorum. Gerisi ya boost ya da çöp.

Ek olarak chati ne kadar az kullanırsan o kadar kazanırsın haberin olsun. Dikkat edersin zaten en iyi KDA'ya sahip olanlar en az konuşanlar oluyor.
Küme ile artistlik yapanlar ise genelde boostlatmış kişiler oluyor. Seçim ekranında bile çok konuşuyorlar ve kötü duruyorlarsa 5 lp kaybetmekten bir şey olmaz direkt atla. Hem 30 dakikanı hem sinirlerin hem de 10 lp'ni korumuş olursun.

Rapor sistemini de asla saçma kullanma. Yani adam 0/10 gitmiş olabilir ama bunu bilerek öleceği pozisyonlara girip yapmıyorsa ama çok sövüyor ve her konuda ileri laflar ediyorsa sen bilerek beslemeden raporlarsan yanına da küfür/hakaret, rahatsız edici tutumu eklersen. Sistem 2 raporu onaylar ve bilerek besleme yanlış olduğu için atlar. Ban yemez.

Eh şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Burdaki arkadaşlar çok abartıyor oyundan eğleniyorsan oyna bende nerdeyse sezon 2'den beri oynuyorum lol'u ama arkadaşlar gibi delirmiyorum evet kitlesi berbat ama zevk aldığım sürece herkese sustur atıp arkadaşlarımla 5 kişi oynayıp eğlenebiliyorum gerçekten burda yazılanlar komik geldi.

LOL'e yeni başladım ama oynamakta zorlanıyorum. Daha önce MOBA oynadım fakat LOL ile arasında büyük bir fark var. Klavye kullanma konusunda pek iyi değilim çünkü online oyunları çoğunlukla telefondan oynuyorum. İlk önce hangi Hero ile başlayacağımı bilmiyorum. Önceliğim kolay oynanan bir Hero olması. Önerileriniz neler?
Başlamadan bırakmalı, günümüz kitlesinde sinirlenmeden oynamak pek mümkün değil. :)

Garen çok kolay bir şampiyondur keza Master Yİ'de öyledir onları oynayabilirsin, ileride de Ryze, Aurelion Sol gibi şampiyonları deneyebilirsin. Ryze mainim Ryze'ı cidden öneririm :D Gelelim Dereceli kısmına. League of Legends'ı eğlenmek için oynayacaksan TR sunucusunda oynayabilirsin ama yok ben dereceli oynayacağım rekabet istiyorum, kapışma istiyorum diyorsan EU west sunucusunda oynayabilirsin. Avrupa'da pingin Türkiye'ye oranla biraz yüksek olacak ama yinede oyundan rekabet hissini alabilirsin. Bütün sunucularda troll oyuncular, küfür eden oyuncular bulunuyor maalesef ama Avrupa'da Türkiye sunucusuna göre çok daha azlar.

Oyuna ilk başladığım zaman ilk oynadığım şampiyonum Morgana' ydı yaklaşık 1 sene sürekli bu şampiyon ile oynardım arada tek tük başka şampiyonlar ile oynardım. Benim sana tavsiyem bir şampiyona bağlanmalısın ve şampiyonu ne kadar çok oynarsan yeteneklerini, pasifini, görevini, pozisyon almayı ve bulmayı daha rahat kavrayacaksın ve gerisi zaten oynadıkça kafana oturacak şeyler oyunu anlıyacaksın, rakibinin şampiyonunun nasıl ne zaman ne tepki vereceğini öğreneceksin ve gelişeceksin. Benim diyeceklerim bu kadar umarım yardımı olmuştur. 😉

Profesyonel kariyer amaçlamıyorsan günde 2-3 maçtan fazla girme, çabuk sinirlenen birisiysen oynama, yeteneğimle kazanmak istiyorum dersen Ryze ve Kayle gibi, yok hayır ayak parmağımla oynamak istiyorum dersen Master Yi, Garen ve Yasuo gibi velet şampiyonlarını oynayabilirsin.

Ne alaka kardeşim ayrıca Master'in de bir zorluğu var. Master Yi'nin zayıf yönünü bilmiyorsun sanırım.
Ligin düşük galiba Yasuo gibi bir karakterin velet karakteri olmadığını bilmiyorsun liginden dolayı böyle adlandırıyorsun sanırım. Sanırım Garen'in karşısında ne yapacağını bilmediğin için de onu böyle adlandırıyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı