Lucid (lusid) rüya?

Shynie

Hectopat
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
701
Makaleler
2
Çözümler
5
Öncelikle merhaba, yine sizlere danışmak istediğim bir konu var;
Lucid rüya.
Nasıl görebilirim diye sormayacağım zararları beni korkutuyor.
Araştırmalar yaptığımda muhteşem olduğu gibi zararlı da olabileceğini de okudum, yapmak istiyorum ama gözüme tehlikeli de göründü,
  1. Rüyanın kontrolden çıkabileceği,
  2. Dış dünyadan sıkılmak.
  3. Girersem çıkamamam.
  4. Rüyada olup olmadığını anlamamak.
Korkutanlar arasında.

Kendimce bir şey düşündüğümde otomatikman istemediğim şeyler oluyor mesela örnek;
Yürüyen birini hayal ediyorum ve yer aniden yıkılıyor sanki beynim bende izinsiz değiştiriyor, fakat bu sadece bir “hayal” olduğu için pek etkilenmiyorum fakat bu hissedebildiğim bir yerde olursa o zaman kötü.
  1. Olarak da dış dünya'dan sıkılmak var, hep orada kalıp kafayı yemek istemiyorum.
  2. Çıkamamak. Enn çok korkutan bu, okuduğum bir yerde 54 yaşına kadar bile yaşanılabilir çocuğunuz vs olabilir dedi, orada sıkışıp kalmak korkutucu.
  3. Ve son olarak rüyada olup olmadığını anlamamak, bundan da korkuyorum gerçek hayatla rüya karışıtırılmamalı. Görüşlerim bunlardı, yapmamalı mıyım veyahut sorun olmaz mı, deneyimleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boş işten kastım lucide göre riskli olması. Korkup kalp krizi geçirmeye kadar yolu var Astral seyahatın. Lucid rüya öyle değil yapması daha zordur. Geniş bir hayal gücü ve rüya farkındalığı gerekir. Gerçek olduğunu biliyorum ama İslam'da olan bir şey o yüzden rivayet diye dedim inançlarınızı bilmiyorum.
Benim kastım da şu, rivayetin kelime anlamı "Söylenti" dir. Fakat ben bizzat astral yaptığım için size söylenti olmadığını gerçek olduğunu belirttim, Dini yönüne gelirsek, astral veya lucid gibi şeyleri Din'e değil evrene bağlıyorum, aynı zamanda Müslümanım. ;)
 
Çocukluğumda yaşamıştım harika bir şeydi. İlk olarak normal rüya görüyorsun ancak sonralarında bir rüyada olduğunu fark ediyorsun, kendine göre hareket ediyorsun ve rüya bitiyor. GTA 4'ü ilk alıp başından kalkmadığım zamanlar olmuştu.
 
Ben lise zamanında arkadaşlarla çok konuşurdum, lusid rüya görmek için günlük olarak kendimi uyarıyordum. Sonuca gelecek olursam rüyamda aklıma direkt arkadaşlarım geldi ve rüyada olduğumu anladım ama ne yazık ki rüya kabiliyetim çok zayıf. Koşsam uyanıyorum vs. fakat herhangi bir zararını görmedim.
 
Net olarak hatırladığım bir lucia rüya var. Rüyada sıkıştığımı sandım. Kendi kafama bina yıkım ve uyandım. Herhangi bir şey ters giderse kendinizi rüyada öldürmeniz yeterli.
 
Bazen kısıtlı lucid rüyalar görüyorum. Kabus görürken gözlerimi kapatabilmek bir örnek ama rüyayı tamamen kontrol edemiyorum zaten rüya olduğunu anlayamıyorum. Bazen kendimi uyandırabiliyorum ama ruhum çıkıyor gibi sanki hafif bir acı hissediyorum. Çevremdeki cisimleri rüyada fırlatsam bile gerçekte öyle bir şey olmuyordu.

Ve hep süper çalışmıyor bu rüyalar. Sanki dayak yemişsiniz ve alkol almışsınız gibi acayip bir şey.
 
Ben sanırım yapabiliyordum. Kulağa absürt gelecek ama uyanmak için kendimi rüyada öldürüyordum. Yüksekten falan atıyordum işte. Kabuslarımdan da aynı şekilde uyanıyorum.
 

Geri
Yukarı