Macaristan GP Sıralama

Bottas'ın ise ıslak zemindeki müthiş (!) performansını sergileyerek kaza yapıyor.
Cidden müthiş performanstı, beceriksizliği sayesinde güzel yarış seyrettik ama hakkını yemeyelim. Ocon hayalini ancak kurduğu galibiyeti kazandı, Alonso da Hamilton'a karşı müthiş savunma yaparak muhtemel galibiyeti engelledi.

Kazanın bu kadar çok konuşulmasının tek sebebi zincirleme ve Bottas'ın katkısı olmasıdır.
Bu kazayı Mercedes dışında bir takım yapsa kimse kalkıp "bilerek sabotaj oldu" diye bir şey demez. Haters gonna hate durumu var, bu kazanın bilerek yapılması durumunda Mercedes'in yüzlerce milyon dolar harcadığı şampiyonluk yarışından diskalifiye edileceğini bilmiyorlar. İnsanların hayati tehlikesinin olduğu organizasyonda hâlâ bilerek sabotaj yapıldığını ya da 250 km/s+ hızla isteyerek diğerine çarpabileceğini zannediyorlar. Yavaş bir kazada bile öndeki açık tekerlek arabanın fırlayan bir parçasının kaskına isabet etmesi yüzünden ölmeyeceği de bunu yapanlara malum oluyor herhalde...

Bazen Bottas'ın üzerine çok gidiliyor.
Burada aynı fikirde değilim, üstüne gitmekte haklılar. Williams dönemlerinde ağzımıza bir parmak bal çalarak "yetenekli sürücü" dedirtti. Şimdi o zamanki performansından çok uzakta, ortalama bir sürücü performansı gösteriyor. Yerinde griddeki sürücülerin yarısı olsa şampiyonluk kazanmayı amaçlardı, bu adam cidden dendiği gibi memur zihniyetinde.

@Onur Altuğ Sever Monaco varken sıkıcılıkta başka pistin adı geçemez. :D Yarış çok sıkıcı geçiyor ama şehir yolları, manzaraları ve nostaljisiyle en sevilen yarışlardan biri oluyor.
 
Bu kazayı Mercedes dışında bir takım yapsa kimse kalkıp "bilerek sabotaj oldu" diye bir şey demez. Haters gonna hate durumu var, bu kazanın bilerek yapılması durumunda Mercedes'in yüzlerce milyon dolar harcadığı şampiyonluk yarışından diskalifiye edileceğini bilmiyorlar. İnsanların hayati tehlikesinin olduğu organizasyonda hâlâ bilerek sabotaj yapıldığını ya da 250 km/s+ hızla diğerine çarpabileceğini zannediyorlar. Yavaş bir kazada bile öndeki açık tekerlek arabanın fırlayan bir parçasının kaskına isabet etmesi yüzünden ölmeyeceği de bunu yapanlara malum oluyor herhalde...
2021'de takımların yeni kurallarla birlikte tek sezon için 145 milyon Euro para limitleri var. Bu paraya pilotların maaşları hariç olsa da, araç tamirlerini kapsıyor. Bottas'ın Imola'daki kazası Mercedes gibi 324 milyon Sterlin harcayan bir takım için bütçede zorluk çekmesine neden oldu. Zaten 145 milyonu en verimli harcamaya çalışan takımlar pilotlarının bilerek kaza yapmasını niye istesin? Bu kaza tamamen yarış kazasıdır.

Burada aynı fikirde değilim, üstüne gitmekte haklılar. Williams dönemlerinde ağzımıza bir parmak bal çalarak "yetenekli sürücü" dedirtti. Şimdi o zamanki performansından çok uzakta, ortalama bir sürücü performansı gösteriyor. Yerinde griddeki sürücülerin yarısı olsa şampiyonluk kazanmayı amaçlardı, bu adam cidden dendiği gibi memur zihniyetinde.
Mercedes'te memur istiyor gibi. Yoksa şimdiye 2021 için Bottas ile anlaşmazlardı. Bottas şu an Barrichello kafasında. Gerçi kimse Barrichello'nun eline su dökemez. Sessiz sakin Williams'ta yarışıyordu Mercedes'e geldi. İlerleme kaydetmesi gerekirken aynı yerinde devam ediyor. Alfa Romeo onun için daha uygun bir takım.
 
Şampiyon olabilmek için "yüz milyonlarca $" para harcayan takımların, tamamen para harcama nedenleri olan şeyden diskalifiye edilmesine neden olacak kazayı "bilerek" yapabileceğini zannediyorsanız da ne diyeceğimi bilemedim.
Hocam türünün tek örneği olsa neyse de F1 tarihinde bunlardan bolca olunca emin olamıyor insan.
Özellikle Mercedes dominasyonunu kaybetmeye başladıktan sonra bir DNF uzakta açıklamasının olması ve hemen ardındaki 2 yarışta da Mercedes kaynaklı böyle olaylar olması bana hiç mi hiç temiz gelmiyor. Bu adamların takımı dahi beyinlerden oluşuyor, DAS, double diffuser ve F-Duct gibi şeyler hep bu adamların beyinlerinden çıktı, isteseler tertemiz bir şekilde "Crashgate 2021" yapabilecekleri ortada ki belki bana komplo teorisyeni diyeceksiniz :) ancak bence son 2 yarışta "racing incident"tan fazlası var.
Evet bu seneki budget cap özellikle büyük takımlar için işleri çok zorlaştırdı ama şampiyonluğu alıp almamak arasında 2 milyon Euro'luk bir kaza varsa bu paranın miktarı karşılığında getireceği şeye kıyasla çok küçük kalıyor ki son 2 yarışta ne Hamilton'un ne de Bottas'ın aracında o derece büyük bir hasar oluşturmadı, Bottas'taki hasar nerede, Max'teki hasar nerede.
 
@BERWAR "Macaristan GP Yarış Sonuçları" diye konu açmasını bekleyen ben. Yarışın hepsini izlemediğim için ben açamıyorum.

EhokFrxWAAA1RG6.jpg
 
@BERWAR "Macaristan GP Yarış Sonuçları" diye konu açmasını bekleyen ben. Yarışın hepsini izlemediğim için ben açamıyorum.

Eki Görüntüle 1125117
Tam anlamıyla o moddayım ben de, son 1-2 seferdir S Sport alamadığım için izleyemiyorum ancak yarış boyunca Motorsport'un canlı anlatımını takip edip Youtube'daki ufak kanalların videolarıyla idare etmeye çalışıyorum.
 
2021'de takımların yeni kurallarla birlikte tek sezon için 145 milyon Euro para limitleri var. Bu paraya pilotların maaşları hariç olsa da, araç tamirlerini kapsıyor.
Sadece araç için harcanan masraflar yok ki. Bunun sürücü maaşları var, korkunç lojistik maliyetleri var, kira/fatura giderleri var, takım işletme/yönetme maliyetleri var. Var da var, bunlar o limite dahil değil... Gerçek maliyet o 145 milyonun çok üzerinde oluyor ilk 5 takım için.

Mercedes de memur istiyor gibi. Yoksa şimdiye 2021 için Bottas ile anlaşmazlardı.
Mercedes 2014-2016 dönemlerindeki 3 sezonda Ros - Ham çekişmesini yaşadı. Mercedes'in kendi sürücüsünü yedirmeme yönelimi olduğundan dolayı da Rosberg'i engellemediler. O süreçte öyle şeyler yaşandı ki Rosberg şampiyon olduktan hemen sonra aynı mücadeleyi tekrar veremeyecek kadar mental olarak zayıfladığı için emekli oldu. O yüzden Mercedes, sürücülerinin rekabetini istemiyor, dayanışmayı tercih ediyor. Ferrari gibi 1. sürücüsünü sürekli zor duruma düşürmek gibi bir alışkanlıkları yok. Yalnız Bottas artık tamamen gidici, Russell gibi genç ve yetenekli sürücünün gelmesi ve rekabetin yaşanması gerekiyor.

Ancak bence son 2 yarışta racing incident'tan fazlası var.
Memur görevini yaptı. 2 Red Bull'u birden biçti. Tam görev adamı ya.

Tamam o zaman, bir gün sen de o açık kokpite oturup açık tekerlek serisinde yarışırken bilerek büyük bir kaza yap bakalım cesaret edebiliyorsan. En basit temasta bile her şey olabiliyor, araban bile patlayabiliyor. Öndeki aracın süspansiyon parçası kaskına isabet edip öldürebiliyor. Spin atarken arkandan gelen hızlı sürücü çarptığı için ölebiliyorsun ya da ağır yaralanabiliyorsun. Bunların hepsinin yaşanmışlığı var, sen ve senin gibi komplo sevenler de "görevini yaptı" diyor.

Önceki yarışta tek suçlu Hamilton değildi, hepiniz başarılı olana o kadar nefretle bakıyorsunuz ki geçen yarışta Hamilton'ın tek suçunun yanlış virajda yanlış kişiye karşı burnunu sokma kararı vermesi olduğunu göremedi. Açın o kazayı tekrar seyredin, Hamilton en iç çizgide hiçbir şekilde sola kaymamışken kendi çizgisini kesen Verstappen çarpıyor orada. Çarpan ve öncesinde sıkıştıran Verstappen olduğu için zaten Hamilton ağır ceza almıyor.

Bu kazada olan olay ise 20 yılda izlediğim 400 civarı yarışta en az 20 defa gördüğüm acemice yapılan basit bir ıslak pist kazası işte. Sizler hangi yarışı izlediniz bilmiyorum. Bottas gidip Verstappen'e çarpmış gibi konuşuyorsunuz, Bottas orada Verstappen ile alakası olmayan Norris'e çarpıyor. Çarpmadan sonra kendisinin ve arkasındakilerin bazılarının yarış dışı kalacağı kesin, Norris'in sola doğru kontrolünü kaybedeceğini de mi falda görüyor? Verstappen'e çarpan, araç kontrolünü kaybedip sola doğru kayan Norris oluyor istemeden. Bottas Dünya'nın açık ara en iyi bilardo oyuncusu herhalde sizlerin mantığına göre, üstelik geleceği de görüp önündeki arabanın kime doğru kontrolünü kaybedeceğini de görüyor. Malum oluyor o zaman... Ayrıca açık kokpitte ıslak pistte öndeki arabanın sıçrattığı suyun görüşü ne kadar kapattığından da haberiniz yok. Bu kadar acemice kazaların ıslak pistlerde olmasının 2 ana nedeninden biri de bu.

Gerçekten şu haterlıktan da, fanatizmden de, her şeyden komplo çıkarılmasından da çok sıkıldım. Hadi alın F1 de sizin olsun futbol ve tenisten sonra.
 
Son düzenleme:
Bugun acil bir isim ciktigindan dolayi yarisi izleyemedim. Biraz once arkadasim aradi "Hayirli olsun Vettel P2'de." diye. Sasirdim tabi, bir sonuclara bakayim dedim Ocon P1. Bayagi ilginc bir yaris olmus. Sansima izleyemedim yarisi.

Bottas konusuna deginecek olursak kazayi biraz once izledim. @Yararsız Üye 'in de dedigi gibi memurun seneye koltuk sansi %10'sa o da yok oldu. Aklima gelen ilk durum buydu benim. Memura Clio Cup kupasi yolu gozuktu desenize.
 

Geri
Yukarı