MacBook Air 15" vs Pro 14" (M3)

thebiscuit

Hectopat
Katılım
18 Nisan 2020
Mesajlar
259
Makaleler
1
Çözümler
3
Merhaba, bu yaz MacBook almayı düşünüyorum önce 15" olduğundan Air mı alsam diye düşündüm sonra da Pro'nun 120Hz olduğunu öğrendim.
Pozitif teknoloji sitesinde Pro Air'den 5000TL daha ucuza geldiğini gördüm hem de ikisi de 16 GB RAM, 512 GB SSD, M3 çip bu yüzden Pro'da karar kıldım ama buraya da bir sorayım dedim. Sizce 14" vs 15" ekran boyutu çok fark ediyor mu bir de pil ömrü açısından ne kadar fark oluyor? Kullananlar yazarsa sevinirim.
 
Bence 15" Air alın.

Fikrimi değiştiriyorum. Eski sürümlerdeki gibi düz M1 ve M2 MacBook Pro'lar eski kasa oluyordu. Ekranları LCD ve 500-600 nit civarında piyasaya göre güzel fakat M Pro işlemcisi bulunan serilere göre çok kötü bir ekrana sahip oluyordu. Şimdi gördüğüm kadarıyla yeni serilerde artık aynı kasa ve ekran kullanılıyor yani Air yerine sırf ekranı için bile Pro'yu önerebilirim.

Ekran boyut açısından bence çok büyük bir fark olmaz. 2 saatte alışırsınız hangi ekranı alırsanız alın.

Performans konusunda da pasif/aktif soğutmadan ötürü bir fark olacaktır uzun süreli kullanılmarda ama iki bilgisayar da size çok güzel performans sunar.
 
Son düzenleme:
Şahsen ben Pro tercih ederdim. Aktif soğutma bazı işlemlerde gerçekten gerekiyor ve eskisi gibiyse ekran kaliteleri arasında fark var (örneğin Pro daha yüksek hertz).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı