MacBook'da SolidWorks çalıştırma yolu var mı?

@mcholmes network proje biraz karmaşıklaşınca ya da simülasyonlarda VRAM kullanımı uçabiliyor.

MacBook'ta RAM'in %70'i VRAM olarak kullanılıyormuş galiba eğer durum böyleyse VRAM yeterli olmaz mı?

Bir de SolidWorks sitesinde MacOS'lar için edrawings olduğu yazıyor. SolidWorks yerine edrawings yeterli olur bu edrawings hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse iyi olur.

Son düzenleme:
Bir Makine mühendisliği öğrencisi olarak Apple ekosistemi senin için anlamsız bir seçim. Bölümü bitirdikten sonra, belki çalışacağın işte kullanabilirsin, o da belki.

Selamlar makine mühendisliği öğrencisiyim. Şu an MacBook Air M.2'ye sahibim. SolidWorks'u MacBook'ta çalıştıracak pek sağlıklı çözüm bulamadım Windows PC alayım diyorum fakat baktığımda pil konusunda kompaktlık konusunda ciddi farklar var. MacBook'ta kalmak istiyorum ama SolidWorks gibi uygulamaları sağlıklı bir şekilde çalıştırmam gerek. Tavsiyeniz nedir yoksa Windows laptop şart mıdır?
Parallels'e yıllık bir para ödeyerek Apple ARM işlemcide Win11 VM UTM olarak çalıştırarak sefil olmak istiyorsan evet kullanabilirsin. Ayrıca saçma bir klavye sorunu da yaşayabilirsin. Lakin biz 16" Macbook M2 Pro özelleştirilmiş (2Tb + 96Gb) versiyonda Win11 UTM'de Solidworks'te bir şey çizilene kadar herhangi bir PC'de işi bitirip render'ı alıp gidiyoruz ve komik olan saçma bir şey - çizilen bir şeyi silmek için "Delete"e basamıyoruz, Sil duşuna basıyoruz ve viola! Hiçbiri çalışmıyor. Kısayolları düzenlemek gerekti, sonra üşenip klavye aldık, şimdi nadiren bir dosyaya bakmak gerekirse bakılması için kullanılıyor. Onun dışında Mac işte Adobe aşkıyla takılıyoruz.

Edrawings'in ne olduğuna sitesinden bakabilirsin, basit video açıklaması var, küçük ya da çeşitli boy ve ebatlarda hüsranlara hazırlıklı ol.

Blender'da gayet eski i7 3770 işlemci ve 8x4 DDR2 üstünde oturan RTX3080 ile aldığım bir render 4 dakika sürdüyse, M2 Pro'da W11 Solidde Luxology Modo'nun render motorunda 45 dakika sürdü ve altına soğutucu koymak durumunda kaldım. 41 dakika boyunca ekrana bakmak da ayrı mesele.

Dualboot yapsanız? Windows-Mac şeklinde.
Malesef Dualboot Intel Mac'lerde kaldı, Win-Mac Apple Silicon'da geçerli değil, ARM üstünde çalışan Win11 bile VM olarak çalışıyor Parallels'te. Win'in X86 mimarisi Apple'ın ARM setine uyarlanmadı henüz, düşük bir ihtimal bu yıl sanırım düşecek patentler veya anlaşmalar var, onun akabinde olabilir. Sadece Linux yapılabiliyor, onun henüz stabil bir sürümünü görmedim bu işler için, ayrıca programların çalışması ihtiyacını da karşılamıyor.

Ama istersen araştırabileceğin bir sistem şu olabilir;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Araştırma sonucunu da bizimle paylaşırsın, kolay gelsin.

Bir makine mühendisliği öğrencisi olarak Apple ekosistemi senin için anlamsız bir seçim. Bölümü bitirdikten sonra, belki çalışacağın işte kullanabilirsin, o da belki.

Parallels'e yıllık bir para ödeyerek Apple ARM işlemcide Windows 11 vm utm olarak çalıştırarak sefil olmak istiyorsan evet kullanabilirsin. Ayrıca saçma bir klavye sorunu da yaşayabilirsin. Lakin biz 16" MacBook M.2 Pro özelleştirilmiş (2TB + 96 GB) versiyonda Windows 11 Utm'de SolidWorks'te bir şey çizilene kadar herhangi bir PC'de işi bitirip Render'ı alıp gidiyoruz ve komik olan saçma bir şey - çizilen bir şeyi silmek için "delete"e basamıyoruz, sil duşuna basıyoruz ve viola! Hiçbiri çalışmıyor. Kısayolları düzenlemek gerekti, sonra üşenip klavye aldık, şimdi nadiren bir dosyaya bakmak gerekirse bakılması için kullanılıyor. Onun dışında Mac işte Adobe aşkıyla takılıyoruz.

Edrawings'in ne olduğuna sitesinden bakabilirsin, basit video açıklaması var, küçük ya da çeşitli boy ve ebatlarda hüsranlara hazırlıklı ol.

Blender'da gayet eski i7 3770 işlemci ve 8x4 DDR2 üstünde oturan RTX 3080 ile aldığım bir render 4 dakika sürdüyse, M.2 Pro'da W11 Solid'de luxology Modo'nun render motorunda 45 dakika sürdü ve altına soğutucu koymak durumunda kaldım. 41 dakika boyunca ekrana bakmak da ayrı mesele.

Maalesef dualboot Intel Mac'lerde kaldı, Win-Mac Apple Silicon'da geçerli değil, ARM üstünde çalışan Windows 11 bile vm olarak çalışıyor Parallels'te. Win'in X86 mimarisi Apple'ın ARM setine uyarlanmadı henüz, düşük bir ihtimal bu yıl sanırım düşecek patentler veya anlaşmalar var, onun akabinde olabilir. Sadece Linux yapılabiliyor, onun henüz stabil bir sürümünü görmedim bu işler için, ayrıca programların çalışması ihtiyacını da karşılamıyor.

Ama istersen araştırabileceğin bir sistem şu olabilir;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Araştırma sonucunu da bizimle paylaşırsın, kolay gelsin.

Bütçem ortalama 50k falan. Bir de bu bütçelerde bir cihaz önerebilirsen sevinirim. ASUS ROG'un bütçesi100k falan maalesef o kadar çıkamam. Genel olarak bilgilendirmen içinde teşekkürler.

Bütçem ortalama 50k falan. Bir de bu bütçelerde bir cihaz önerebilirsen sevinirim. ASUS ROG'un bütçesi100k falan maalesef o kadar çıkamam. Genel olarak bilgilendirmen içinde teşekkürler.
Şu olabilir, kampanyalı denk gelirsen. Ya da benzer bir şey, özelliklerine bakarsın.

Şu olabilir, kampanyalı denk gelirsen. Ya da benzer bir şey, özelliklerine bakarsın.

Bir sorum daha olacak. Şu an bende masaüstü ve MacBook var. Okurken şahsen okulda kendi kişisel bilgisayarıma ihtiyaç olmadı hep okuldaki PC'lerden sınav ve derslerim oldu şu an 2. sınıfım ileride olur mu bilemiyorum ve sen çalışırken belki MacBook kullanabilirsin demiştin o yüzden bu şekil masaüstü ve MacBook ile çalışma hayatımda sorunlar yaşar mıyım eğer masaüstüm varsa sorun olmaz dersen masaüstü PC'mi yükselteceğim ve yanında MacBook ile devam edeceğim eğer sorun olma ihtimali yüksek dersen ya MacBook'u Windows bir laptopa yükselteceğim ve ileride masaüstü PC'mide yükseltmem gerekecek çünkü 2060'lı bir sistem sonra da elimde 2 adet ortalama olarak 4060 ve 5060'lı sistem olacak ya da masaüstü PC'mi ve MacBook'u satıp tek bir Win laptop alacağım. Tavsiyeni bekliyorum.

Bir sorum daha olacak. Şu an bende masaüstü ve MacBook var. Okurken şahsen okulda kendi kişisel bilgisayarıma ihtiyaç olmadı hep okuldaki PC'lerden sınav ve derslerim oldu şu an 2. sınıfım ileride olur mu bilemiyorum ve sen çalışırken belki MacBook kullanabilirsin demiştin o yüzden bu şekil masaüstü ve MacBook ile çalışma hayatımda sorunlar yaşar mıyım eğer masaüstüm varsa sorun olmaz dersen masaüstü PC'mi yükselteceğim ve yanında MacBook ile devam edeceğim eğer sorun olma ihtimali yüksek dersen ya MacBook'u Windows bir laptopa yükselteceğim ve ileride masaüstü PC'mide yükseltmem gerekecek çünkü 2060'lı bir sistem sonra da elimde 2 adet ortalama olarak 4060 ve 5060'lı sistem olacak ya da masaüstü PC'mi ve MacBook'u satıp tek bir Win laptop alacağım. Tavsiyeni bekliyorum.

Bunlar ileride yapacağın işe bağlı olacak, eğer mühendislik okuyup daha elle tutulur kısımlarda değilsen işin MS Office ve e-posta üzerinden dönerse o zaman Apple takılabilirsin. Ama çizim, uygulama, analiz, gibi işlerde Win ve belki Linux ağırlıklı gidiliyor. Bu yüzden üçüncü sınıfa doğru bakarsından başka bir şey diyemem.

Ha işe girersin, programları çok iyi öğrenmişsindir - ki bu tekrarsız olmuyor, okulda ders tekrarların dışındaki tekrarlardan bahsediyorum - firma sana bilgisayar verir, bak keyfine o zaman istersen tuşlu telefonda Doom oyna.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı