Mahallelere Mobil Manav

Onlar bir fikir bulmuş ki oradalar. Eğer sen bir fikir bulamıyorsan, daha iyisini seçemiyorsan hayatın boyunca o bilgisayar ekranının arkasından hükumete laf atmaya devam etmek zorundasın.

Ben ne AKP'nin kölesi olmuş ne de sol görüşün kölesi olmuş olan kanalları izlemem, dinlemem ve gazetelerini okumam. Gerçek bilgiyi sunanları izlerim, dinlerim ve gazetelerini okurum.

Ayrıca: Önceden hiç biber 21 kuruşa çıkıyor fiyatlar neden böyle demiyor dunuz? Fiyatlara bak devlet el atmalı diyordunuz. Şimdi 21 kuruşa çıkıyor niye pahalı diyorsunuz? Aracıları şimdi görmeye başladınız. Peki sebebi ne devletin getirdiği manav'da pahalıymış o yüzden :)

Adam dibine kadar haklı. Çiftçiye çok deli yardımlar yapılıyor. Tohum ücretsiz. Mazotun yarısını devlet karşılıyor. Herşey de indirim. Bizim çok yakın bir akrabamız çiftçilik için eğitim alıyordu. En son Tarlasında mühendisler gidecekti. Sonrasını bilmiyorum ama o zaten ticari olarak çiftçilik yapmıyor. Bireysel olarak kendi ihtiyaçları için dikip yetiştiriyor. Bir diğer olarak hobi.

Ama bu anlattığım çiftçiye verilen desteğin olduğunu değiştirmez. Burada hükümete laf ettirmem. Ama daha da desteklenmeli. Devletin bu işe daha fazla yatırım yapmalı.

Birde daha iyi fikir sunmak zorunda değilim diyen başka bir güruh var. Ona da selam olsun.

Vay be! Kıbrıs harekatı yüzünden Türkiye'ye yapılan ambargolar yüzünden akaryakıtta kuyruklar olmuştu Ecevit zamanında. Aynı şekilde 2. dünya savaşı yaşandığı için İnönü karneyle vermişti ekmekleri. Bunun gibi haklı sebepler varken oluşan kuyruklara demediğini bırakmayan zihniyet, müthiş bir tarımsal potansiyeli olduğu halde sebze-meyvenin bu kadar pahalı olmasına ses etmiyor. Hatta bir iki kişi neredeyse sevinecek bu tanzim noktalarına. Nasıl başkanlık memnun musunuz? Avrupa nasıl kıskanıyor bizi değil mi?
Biri de saçmalamış çiftçiye destek diye,şu an tarımda kullanılan tohumların büyük çoğunluğu İsrail'den alınan tohumlar olduğu biliyor mu acaba? Reisleri bir taraftan "eyy israil" diyip bir tarafran Türk'ü İsrail domates biberine muhtaç etti haberi var mı? İsrail çıkıp yetti artık dese aç kalacağız haberi yok, izlemiş A haber'den çiftçiye şu kadar destek veriliyor vs. diye gelmiş buraya yazmış bir de.
Çiftçi destekleniyorsa sormazlar mı ne bu kuyruklar? Niye biber domates patlıcan bu kadar pahalı? Et neden bu kadar pahalı?

Bu yapılan fiyatları düşürmez. Fiyatı düşürecek olan şey piyasaya daha fazla
ürün sürmektir.

Ama yok. Kış ayında yaz mevsiminin ürününü kim eksin?

Kimse ekmediği için daha az üretim oluyor.

Daha az üretim = Piyasada daha az ürün.

Piyasada daha az ürün = Daha değerli ürün.

Ayrıca geçen senelerde soğandan zarar edip kilosunu kuruşlara satan çiftçi, valilik-belediye-banka önünde yere atan, döken çiftçi gelip bu sene ağlayamaz. Buna hakkı yok.

Çiftçilik ile uğraşan yada akrabanız varsa bilirsiniz.

1 Litre süt İneğin memesine litresi 75 kuruştan satılıyor. Fabrika bunu 75 kuruştan alıp aldığı fiyatın üstüne %400 koyarak satıyor. Şimdi bu örnek benim gördüğüm bir örnek. Gözlerimle gördüm.

Bugün tanzim satışa gittim normalde markete verdiğim rakamın 5 te 1 ini ödedim, gerçekten harika oldu bu uygulama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar 1KG biberi 8.50TL fiyattan satmaya baslamislar, bu muydu o cok buyutulen proje? Carrefour gibi market zincirleri bile 9.5TL'den satiyor suan. Kendi elleriyle kendilerini rezil etmisler, artik patlicani tane ile almaya alisin diyorlar, duymuyor musunuz?

Cok sukur ki secimden once satisa basladilar da insanlarin umidi oylara cok fazla yansimayacak. Ucuza meyve sebze alacagina inanip oy verecek 20 milyon insan taniyorum cunku :D

Artik gozunu ac ey halk :) Fakirsin yahu fakir.
Fakir oldugun gercegini kabullen artik.

Buzdolabının ihtiyaçtan çok lüks olduğu söylendiğinde bunun geleceğini anlamalıydım. Dua edelim doğal gaz, çamaşır, bulaşık makinesi hakkında aynı şeyler söylenmesin. Kışın ortasında kömür sobası kurdurup ucuza halk kömür tezgahı, elde temizlemek için bulaşık temizleyici, kıyafet çitilemek için deterjan koyup halk hijyen tezgahı bünyesinde satmasınlar.

Bu ülkede kuyruk bitmemiş miydi yav..🤔 Pardon bitirmemişler miydi? 😂

Neyse konuya gelecek olursak market-manav fiyatları arasında 1 2 tl fark olursa belediyelerin manavcılığa kadar düştüğü şu dönemde belediyeler boşa masraf yaparlar. Hele ki tanzim noktası uzak kalıyorsa insanlar 1 2 tl için ya yürümez ya da mazotuna kıymaz daha fazla zarara girmemek için.

Hükümetin planına gelirsek suçu üstlerinden atmaya çalışıp şuan gözle görülür kaybedilen oyları geri almaya çalışma çabasıdır. Hükümet için başarılı çalışma mıdır? Başarılıdır çünkü bu sistem geldi diye tekrar oy verecek insanlar mevcuttur işin aslını görmezden gelip.

Belediyelere zabıtalık vs yakışıyordu be.. Manavcılığa kadar düşülmesi.. Neyse zabıt abilerimiz artık kendi mekanlarınıda kontrol eder heralde.
Evet, tanzim noktalarında görüşmek dileğiyle.. 🤗

ATV haberi izledim az önce, %800 haksız kazanç yapan aracılardan söz ediyorlardı.
Ama gel gör ki tanzim noktaları da %700 haksız kazançla satış yapıyor aynı kafayla yorum yapacak olursak.

Ya belediye çalıyor ya da ülkede enflasyon açıklananın aksine %220 seviyelerine ulaştı? Başka açıklaması var mı :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı