Mansur Yavaş: Ankapark'ın kararını halk verecek, sökün atın derlerse söküp atarım

Not: Bu gidişle birazdan gene ceza yiyecem 801 Milyon $ değildir sorgulamak lazım dedim diye. Bu arada parkın yapımına başlandığı sırada dolar kuru 1.8 TL bandında.
Dolar kuru bir şey ifade etmiyor. Giden para dolar kurunda hemen hemen aynı para. Daha bunu düşünemeden yazmışsınız.

Giden para ha 800 olsun ha 400 olsun, giden halkın parası. İster 1 lira bile gitmiş olsun buna karşı durmamız lazım.

Zaten iddiayı ortaya atan kişinin söylemlerini kesin doğru saymış oluyorsun o zaman sen. Melih Gökçek'te bu söylenen rakamın yarısından bile az söylüyor maliyeti ne olacak şimdi? Kimi referans alacağız? Kim haklı nasıl karar vereceğiz?
Siz jelibonunuzu referans alabilirsiniz.

Siz jelibonunuzu referans alabilirsiniz.

İkiside alınmaz mahkeme kararı alınır diyorum ben zaten.

Ankapark'ın yapımına 2013 yılında başlanmış. Yıl oldu 2022 halen maliyeti şu kadar mı bu kadar mı tartışıyoruz. Ve en ufak bir ceza alan yok konu ile ilgili. Siyasi tartışma alanı sadece konu.

Keşke Mansur Yavaş kabul etse şu Ankapark konusunda canlı yayına çıkmayı. Görsek kim haklı kim haksız kim doğru kim yalan konuşuyor. Ama görülen o ki canlı yayın davetini gene kabul etmedi Mansur Yavaş.

Şu siyaseti az cesur yapsa çok fena parlayacak Mansur Yavaş ama çok geride duruyor çok sessiz kalıyor.

Yanlış hatırlamıyorsam bu projede çok iş dönmüştü. Melih Gökçeğin en önemli son projesiydi. Görevinden azledilmeden önce "projeyi tamamlayım sonra bırakırım" dediğini hatırlıyorum. Ama öyle olmadı parkın açılışını çok öne çekmeye çalıştı. Hatta arıza yapıp kalmıştı trende.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonuçta büyük proje büyük hezeyan oldu. Her yanından geçtiğinde üzülürüm oraya. Biz küçükken orada Aoç (Atatürk orman çiftliği) vardı hayvaanat bahçesi vardı gider gezerdik. O demir beton izleri yoktu oralarda.
Benim tahminim bazı aletleri çalışır hale getirip kullanacaklar. Gereksiz (dinozor) gibi şeyleri yok ederler diye düşünüyorum. Bir ankaralı olarak düzenlenip açılmasından yanayım.

801 milyon dolar basit bir para değil. Zaten o kadar paranın oyuncaklara harcaması mantıklı birşey değil ama sökülüp atılsa heba olacak. En azından tadilat görse ve kullanılır hale gelse çok iyi olur bence.

Orasının yıkılmaktan başka çaresi yok gibi gözüküyor. Tabii kararını Ankara halkı verecek de tek mantıklı yol bu gibi duruyor.

Orasının yıkılmaktan başka çaresi yok gibi gözüküyor. Tabii kararını Ankara halkı verecek de tek mantıklı yol bu gibi duruyor.
Yasal olarak belediye meclisinden geçmeden halka sorulamaz deniyor. Mansur Yavaş nasıl halka soracak? Belediye meclisinin çoğunluğu iktidarda.

Oraya ben kaynak aktaramıyorum derse yapması gereken bakanlığa devir etmek olacaktır.

Ama ne yazık ki ne devir edilecek ne işletilecek ne yıkılacak. Sürekli siyasi rant malzemesi olarak kullanılacaktır.

@ÖzkanK Ankara halkı karar verecek eğer Ankara'da yaşıyorsan oylamaya sen de katılabilirsin.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
@ÖzkanK Ankara halkı karar verecek eğer Ankara'da yaşıyorsan oylamaya sen de katılabilirsin.

Öyle bir uygulama yok diyorum nasıl olacak o iş? Kanundan, kitaptan, hukuktan bahseden muhalefet kanunları mı çiğneyecek? Geçerliliği olmayan bir uygulama mı yapacak?

Yasalara aykırı zaten en başta. Ayrıca oraya harcanan para sadece Ankara'nın parası değil ki. Tüm Türkiye'nin vergisi var içinde. Kafasına göre muhalefet hadi ben yaktım yıktım kaldırdım diyemez.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı