Manuel Araba Daha Yumuşak Nasıl Sürülür?

Hocam benim otomatik arabam vardı sattım manuel aldım hem boyut düşürdüm hem de vitesi değiştirdim. Herkesin kendi ihtiyacına göre zevkine göre seçim yapıyor. Sadece ilk araba sürerken otomatik yerine manuel öğrenilse daha iyi zaten zorlanacaksın bari manueli öğren öyle at acemiliği. İstanbul'da her gün 75 km yol yapıyorum.

Sertlikle falan alakası yok hocam. 30 saniyede bir bas çek yaptıktan sonra arabadan inince üstüne basamıyorsunuz resmen.
Sol bacak kası çalışın 👍😁

Bende anlattığım yoldaki trafikte bacak ağrısı olmuyor. Araba normal o konuda hakkını yemeyeyim ama yeniler için mantıklı bir araç değil. Zaten manuel öğrenmek zorundayım onu inkar etmiyorum.

Kullandıkça, pratik yaptıkça düzelir. Siz de demişsiniz zaten, kullanmadan öğrenilecek şey değil. Daha ehliyet almamış olsam da 2 yıldır düzenli sürdüğümden dolayı o yollardan geçeli çok olmadı. Babam küfür ederdi her vites atarken silkelettiğimde, şimdi ise kaymak gibi sürüyorum. Zaman ve pratik istiyor.

Şu anda 3 aydır altımızda otomatik araç olsa da manuelin o gazlarken olan hazzı başka. Trafikteki o acı çekme durumu da arabaya ve oturma pozisyonuna göre büyük değişkenlik gösteriyor. MK5 manuel Golf'te öğrendim ben araba sürmeyi, bazen 1 saat dur kalkta sürdüğüm de oldu ama hiçbir zaman o bahsedilen bacak ağrılarını çekmedim. Debriyajı pamuk gibi bir araçtı. Belki bir Şahin, Toros sürsem o kazık gibi debriyajlarla tabii ki sıkıntılar çekerdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı