Meleklerin aslında Cin olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
10.174
Makaleler
80
Çözümler
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Bugün bir sitede rastladım. Şeytan melek mi cin mi diye araştırırken buldum.
Şöyle yazıyor;

Şu ayet, bütün meleklerin “cin” olduğunu açıkça göstermektedir:

“Bir gün meleklere: ‘Âdem’e secde edin’ demiştik. Onlar hemen secdeye kapandılar; ama İblis onu yapmadı. O da o cinlerden (görünmez varlıklardan) idi; ama Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi onu ve onun soyunu sizinle benim aramda dostlar olarak mı tutuyorsunuz? Hâlbuki o size düşmandır. Yanlış yapanlar için ne kötü bir değiş tokuştur bu!” (Kehf, 18/50)

Yukarıdaki ayetin “…o da cinlerden (görünmez varlıklardan idi ama Rabbinin emrinden çıktı” ifadesi, diğer cinlerin emirden çıkmadığını gösterir. İşte Allah’ın emrinden çıkmayanlar da meleklerdir.

Cinlerin ateşten yaratılması, meleklerin de ateşten yaratılması demektir. Dikkat edilirse Kur’an’da meleklerin neden/hangi maddeden yaratıldığına dair herhangi bir ayet yer almaz. Ama meleklerle cinlerin aynı olduğuna dair çok sayıda ayet bulunur.

Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar?
 
Hocam! Sonuçta Ayet'de vahiy yolu ile, hadiste vahiy yolu ile bildiriliyor. 😁 İkisinin de geldiği yer aynı.
Hadisler vahiyle gelmiyor benim bildiğim. Peygamber efendimizin söylediği şeyler olmuyor mu hadis?
 
Hadisler vahiyle gelmiyor benim bildiğim. Peygamber efendimizin söylediği şeyler olmuyor mu hadis?
Bu ayetler Arapça'dan çeviri olduğu için kişiden kişiye göre değişebilir. Daha net çevirilere ve tefsirlere bakın.
İblîs’in cinlerden mi meleklerden mi olduğu konusunda farklı görüşler olmakla birlikte (Râzî, XXI, 136), bu ve benzeri âyetler onun meleklerden olmadığını açık bir şekilde ifade eder. Mecaz anlamıyla “izleyenler” diye çevirdiğimiz zürriyyet kelimesinin sözlük anlamı, “ondan türeyenler, onun nesli” demektir. Buna göre cinler melek olamaz; çünkü melekler nuranî varlıklar olup onların erkeklik ve dişilikleri yoktur. Onlar evlenmezler, dolayısıyla çocuk sahibi olmazlar. Melekler, yaratılışları itibariyle itaatkâr varlıklar olup Allah’a asla isyan etmezler, kendilerine emredilenleri yerine getirirler (bk. Nahl 16/50; Tahrîm 66/6). Halbuki İblîs çeşitli âyetlerde ifade edildiği üzere Allah’a isyan etmiştir. Çünkü o cinlerdendir, cinler ise itaat veya isyan etme özgürlüğüne sahip varlıklardır.
 
Son düzenleme:
Alakası yok hadis, peygamber efendimizin söylediği sözlerdir.
Evet, Efendimiz'in (S.A.V.) sözleridir. Normal sözlerden farkı kendisinden bir yorum katmamasıdır, diğer Peygamberler'in de yaptığı gibi. Kısacası ilim Allah'ındır.
İkisinin de bilimsel bir dayanağı olmadığına göre sen neye inanıyorsan doğrusu odur. Zaten dinler de böyle değil mi? Her farklı inanç sahibi kendi inandığını doğrusu olarak kabul eder.
O konuya girersek zaten çıkamayız. Çünkü soyut olanı somut olarak kanıtlayamayız.
 
Cinler melek değildir melekler de cin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı