Memurların çok rahat olması sizce de saçma değil mi?

Sen o mesleği yaparak bu şartları kabul ediyorsun zaten? sağlık çalışanlarına lafım yok ancak memurluğu para için yapmak yanlış bunu açıklıyorum.
Ben bu mesleğe başladığımda bu kadar erimiş değildi benim maaşım dolayısıyla böyle bir şey kabul etmedim. Ve sadece memurluk değil her meslek para için yapılır, yanlış olan senin düşüncen.

Bu arada şunu da eklemeden geçmeyeyim eğer ben sadece senin deyiminle kabul ettiğim yönetmeliğe bağlı kalarak çalışan bir memur olsaydım yani vicdanımı bir kenara koyup sadece işimi yapıp geçseydim emin ol bir sürü insan şu an yaşamayacaktı. En basitinden bir örnek vereyim kendimi korumadan kalp masajı yaptım bulaşıcı hastalığı olan birine halbuki yönetmeliğe uyarak o koruyucuları giymeye gitseydim o 50-60 saniyelik süre içerisinde muhtemelen gidecekti. Özelde de yatan, vergi kaçıran, kaçak elektrik kullanan kısacası bu ülkeye zarar veren sürüyle firma var. Deprem öncesi yıkılmış bir yeri deprem anında yıkılmış gibi devlete dilekçe vererek yenisini yaptıranları bile gördüm ve şu an ben bir araba bile alamayacak durumdayım yani sizin sandığınızdan çok daha vasat bir durum bu. Asgari de kötü memur da kötü gözünüzü farklı bir alana dikin bence.

Son düzenleme:
Çalıştığım yerdeki memurların çok rahat olduğunu, en zor çalışanında emekçiden fazla yorulduğunu sanmıyorum.

Yazı işleri müdürü 15 bin + zabıt katibi 12 + alıyor.

Rusya hakkındaki bilgilerim kanaatimce doğru, sizin de elinizde kaynak olmadığı için katılamayacağım.

Eğitim için giden birisini köle gibi çalıştırmak etik mi?

Çok gördüm, torpil çok var.

Fırın personeli ile kamu personelini karşılaştırmak saçma, çünkü sizden kat ve kat daha fazla yoruluyorlar, zihin yorgunluğu ile beden yorgunluğu asla eşit değildir, bunun dışında fırın personeli emekçi ve zor bir iş yapıyor, ancak devlet memuru basit işler ile para kazanıyor düşünceme göre aynı maaşı bile alsalar bu saçma.

Devlet koyduğu yasa bu ise uymaması benim suçum değil, bana sorar iseniz devlet memurunun iki işte çalışması zaten mantıksız, ne yani asgari ücretli 12 saat çalışıp 5500 alıp memur 8 saat çalışıp 12+ bin alınca mı sefalete düşecek? zaten iki katı şuan nasıl az maaş?

10.500 alan öğretmen vardır ancak kendi isteği ile ek dersler ile bunu 15 bin + yapabilir bu da 5500 gibi asgari ücretin yaklaşık 3 katıdır ve ağlanacak durum olduğunu sanmıyorum, sağlıklı eğitim vermek zorunda bunun sebebi o mesleği sana devlet dayatmıyor sen bile isteye oluyorsun, ne yani asgari ücretli aç iken çocuğu iyi eğitim alsın diye 50 bin TL verelim yok artık.

Karar sizin, yeterliliğiniz sizin için geçerli ben çalıştığım yerdeki ve genel memurları baz aldım.
Ben bu görüşün komünizm tarafından baktığım için sizinle fikirlerimiz uyuşmayabilir bu normal, devlet memuru devleti temsil eder demişsiniz karşıt görüşte bulunmadım, ancak ülkemizde enflasyon var ve şuan 5500 gibi bir maaş var iken memurun minimum 2 katı alması da bana göre saçma, rüşvet alması demişsiniz inanın ki maaşım asgari ücretin altında dahi olsa devlet görevim diye çalışır rüşvet almazdım bunu kabul ederek de işe girerdim, şuan devlet görevi değil para görevi olarak yani kısacası arkanı devlete daya parayı ye olduğu için ben ciddiye almıyorum bu durumu.

Uzun lafın kısası ülkemizde emekçiye 'okumamış, cahil, bilgisiz bu adam az maaş alacak ben okudum bu adamdan daha rahat çalışacağım ama daha fazla para alacağım onun hayatı umurumda değil' gibi bir düşünce olduğunu da seziyorum.
Zabıt katibi 12bin mi alıyormuş nerede söylesene ben niye almıyorum ?

Geçmişte memurlar en acınan insanlarmış nasıl bu duruma geldiler orasını konuşmak istemiyorum fakat gelinen noktada çalışan yada emekli memurun çok daha iyi geliri olduğu bir gerçek asgari ücret 5bin tl civarıydı yeni 8bin tl oldu, emekli taban ücret 3.500tl buraya dikkat buna yapılması düşünülen zam sadece enflasyon artışı kadar yani %15 .. taban ücret 2023 yılında dahi 4bin tl olmayacak. ortalamada emekli maaşı 4bintl bunada %15 zam yapılacak. iş memurlara gelince ciddi bir fark olduğu net şekilde görülüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı