Meşhur eğitim sistemimiz

İş hayatında yapacağın şeyleri üniversitede öğrenirsin. Lise dersleri gayet mantıklı TYT heleki çok gerekli bir sınav. Türkçeyi doğru kullanabiliyor musun, yazım yanlışı yapıyor musun?
TYT matematik genel olarak günlük hayat problemlerinden oluşan analitik zekayı ölçmeye yarayan bir test sistemine sahip. İnanmazsanız TYT matematik kar zarar problem sorularını esnafa götürün, yapacağından emin olabilirsiniz. Sosyal dersleri de hayatın içinden gelmektedir, Coğrafya dünyayı tanıyıp öğrenmenizi, tarih geçmişte yapılan hataları bir daha yapmamanızı, felsefe sorgulamazını, din soruları inandığınız dinin gerekliliklerini biliyor musunuz diye sizi sınar.
Fen kısmıda günlük hayattan alınmıştır. Fizik günlük hayatta kullandığınız birçok şeyi, kimya yaptığınız yemekten tutun yıkadığınız çamaşıra kadar işinizi, biyoloji ise vücüdünuzu tanımanıza yardımcı olur. Bu derslerin hiçbiri gereksiz değildir, iş hayatında kulanmayacak olmanız bunların gereksiz olduğu anlamına gelmez. Üniveristeye gitmek istiyorsan, orada ki yüksek matematik terimlerini yapmak istiyorsan, gidip o limit, türev, integrali paşa paşa öğrenmek zorundasın.
Arkadaşın problemi sınav stresi bence :) Allah yardımcısı olsun zor... Bunların yanında rehberlik eğitimine de başlaması gerek. Çoğu okulda rehberlik servisine öğrenci gitmiyor malesef.

Arkadaşın problemi sınav stresi bence :) Allah yardımcısı olsun zor... Bunların yanında rehberlik eğitimine de başlaması gerek. Çoğu okulda rehberlik servisine öğrenci gitmiyor maalesef.

Bende YKS öğrencisiyim, onu anlıyorum zamanında bende isyan etmiştim. Ama laf ile peynir gemisi yürümüyor, çalışıp düzeltmek lazım.

Bende YKS öğrencisiyim, onu anlıyorum zamanında bende isyan etmiştim. Ama laf ile peynir gemisi yürümüyor, çalışıp düzeltmek lazım.

Zaten çalışan birisiyim. Hem eleştirip hem de yan gelip yatmıyorum. Zaten yan gelip yatan arkadaşların eğitim sistemini eleştirmeye hakkının olduğunu pek düşünmüyorum.

Bakın bazen burada yazıklarımız gerçekten yanlış anlaşılabiliyor. Benim kardeşim de haziran da üniversite sınavına girecek ve bu süreç cidden zor. Ama internetten kulaktan dolma bilgiler ile bir yere varamayız. Konu açan arkadaşımın ilk mesajının yüzde 60 ı yanlış bilgi.

Demek istediğim benim sınıfımdaki arkadaşlardan müh. olan da var, üniversiteye gidemeyen de. Şimdi burada kabahat kimin ? Aynı sınıftayız, aynı hocalar giriyor dersimize, aynı kantinden tost yedik.

Tabi ki sınavsız bir sistem gençler için daha iyi olacak. Ama mantıklı düşünelim. Her şehirde üniversite var artık bazılarında fazlaca var. Herkes doktor mühendis olmak istese ve sınavsız bu üniversitelere gitse hiçbir üniversite kaldıramaz bu durumu nüfusumuz çok fazla.

Sanata yönelmek isteyenler için ayrı liseler varken, mesleğe yönelmek için (elektrik,bilgisayar,mobilya,motor vs.) meslek liseleri varken, üstelik sınav puanlama türleri birsürü parçaya ayrılmışken ( sayısal,sözel,dil, mat ağırlıklı,fen ağırlıklı vs.) Ben bu dersi neden görüyorum demek gerçekten biraz garip.

Bakın bazen burada yazıklarımız gerçekten yanlış anlaşılabiliyor. Benim kardeşim de haziran da üniversite sınavına girecek ve bu süreç cidden zor. Ama internetten kulaktan dolma bilgiler ile bir yere varamayız. Konu açan arkadaşımın ilk mesajının yüzde 60 ı yanlış bilgi.

Demek istediğim benim sınıfımdaki arkadaşlardan müh. olan da var, üniversiteye gidemeyen de. Şimdi burada kabahat kimin ? Aynı sınıftayız, aynı hocalar giriyor dersimize, aynı kantinden tost yedik.

Tabi ki sınavsız bir sistem gençler için daha iyi olacak. Ama mantıklı düşünelim. Her şehirde üniversite var artık bazılarında fazlaca var. Herkes doktor mühendis olmak istese ve sınavsız bu üniversitelere gitse hiçbir üniversite kaldıramaz bu durumu nüfusumuz çok fazla.

Sanata yönelmek isteyenler için ayrı liseler varken, mesleğe yönelmek için (elektrik,bilgisayar,mobilya,motor vs.) meslek liseleri varken, üstelik sınav puanlama türleri birsürü parçaya ayrılmışken ( sayısal,sözel,dil, mat ağırlıklı,fen ağırlıklı vs.) Ben bu dersi neden görüyorum demek gerçekten biraz garip.
72206595_2565272533540960_3064992952821481472_n.jpg

Bu eğitimi gören insanların çoğu bu ülkede değil. Acaba bu fotoğrafta işimize yaramayan bir ders var mı ?. Tek alana yönlendirme var mı ? Yoksa pek çok alanda nitelikli insan mı yetiştirmeye yönelik ? Günlük hayatta işimize yarayabilecek derslerle dolu.

Son düzenleme:
Köy enstitüleri gibi o eğitimi almak isteyen kişiler için özel okullar bulunmalı. Bu okullarda sadece bir disiplin öğretilmemeli. İşimize yarayabilecek konular günlü hayatta karşımıza çıkabilecek şeylerden oluşmalı. Mesela tarih dersi gören birisi sırf o dersi görüyor diye tüm müfredattan sorumlu tutulmalı mı? İstanbul antlaşmasının ne olduğunu illaki bilmeli mi? Bence hayır bu alanı okuyacak kişinin bunları bilmesi gerekir. Sırf müfredatın bu konuları dayattırdığı öğrencilerin değil.

Son düzenleme:
Hidra her şeyi özetlemiş tek bir dörtlükte:
"İlkokulda 29 harf ve soluk resimler...
Yedi yaşında bi' çocuk çarpım tablolarına esirken,
Yeni bi' dünya kurmasını beklemicen nesilden.
Ne sesimden haberleri var ne de Aziz Nesin'den."
Cidden berbat bir sistemimiz var. Üstelik kimse öğrenciyi düşünmeyecek, herkes kağıt üstüne yazıp biz bunu yaptık diyecek, ardından hak etmediği parayı alacak ve çekip gidecek. Üzücü.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı