Mesleği yapmaya devam mı üniversite mi?

Roxanne

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler, hayırlı sabahlar. Benim makine meslek lisesi diplomam vs. var. Üniversiteye gitmeyi düşünmüyordum, hem yaşım genç hem de 4 sene üniversiteye gideceğime usta olurum diyordum. Fakat etrafımdaki insanlar üniversiteye gitti ve herkes hayatı yaşıyor gibi görünüyor. Benim hedefim bu 4 sene içerisinde Almanca öğrenip Almanya'ya gitmekti. Yurt dışında tanıdıklar da var, bunu da ekleyeyim. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite okursam en az 5-6 sene gidecek. Abilerim, ablalarım bana tavsiye verin.

İyi günler, hayırlı sabahlar. Benim makine meslek lisesi diplomam vs. var. Üniversiteye gitmeyi düşünmüyordum, hem yaşım genç hem de 4 sene üniversiteye gideceğime usta olurum diyordum. Fakat etrafımdaki insanlar üniversiteye gitti ve herkes hayatı yaşıyor gibi görünüyor. Benim hedefim bu 4 sene içerisinde Almanca öğrenip Almanya'ya gitmekti. Yurt dışında tanıdıklar da var, bunu da ekleyeyim. Sizce ne yapmalıyım? Üniversite okursam en az 5-6 sene gidecek. Abilerim, ablalarım bana tavsiye verin.
Mesleğinde usta olup Almanya'ya gitmek daha mantıklı bence. Üni okuyacaksan sağlık bölümü oku, yoksa muhtemelen 3 harfli marketlerde kasiyer olmayaçalışırsın.

Kendi elinle ağzınla demişsin "Hayatı yaşıyor gibi görünüyor" aynen öyleler, görünüyorlar. Sosyal medyanın olayı da bu, bir raftaki mallar gibi diziliyor herkes ve görünüyor o kadar... Gerçek değil.

Sen şimdi Almanca kursuna git, askerliği ertelemek için gerekirse bir lisansa başvur, Almancayı ve gereken ya da sana faydalı olan diplomaları/sertifikaları al, sonra kurulu düzenimiz var amipliğine kapılmadan git Almanya'ya ülkemizi güzel temsil et ve hayatını yaşa.

Mesleğinde usta olup Almanya'ya gitmek daha mantıklı bence. Üni okuyacaksan sağlık bölümü oku, yoksa muhtemelen 3 harfli marketlerde kasiyer olmayaçalışırsın.
Hocam herkes saağlık dedi de ben kan görünce tutulan bir insanım. Üstüne 3 harfli marketlerde ki kasiyerlere allah yardım etsin.

Sayılı üniversitelerin sayılı bölümlerine gitmediğin sürece üniversitenin sana katacakları yine seninle alakalı. Sen ne kadar kendini ve çevreni geliştirmeye çalışırsan o kadar verimli olur.

Hocam herkes saağlık dedi de ben kan görünce tutulan bir insanım. Üstüne 3 harfli marketlerde ki kasiyerlere Allah yardım etsin.

Şunu oku bunu oku diyenlerden uzak dur. Okuyacaksan mesleğinle alakalı olan ve senin istediğin bir bölümde oku. Kimse kimseyi tanımadan şunu oku diye söylememeli.

Kendi elinle ağzınla demişsin "Hayatı yaşıyor gibi görünüyor" aynen öyleler, görünüyorlar. Sosyal medyanın olayı da bu, bir raftaki mallar gibi diziliyor herkes ve görünüyor o kadar... Gerçek değil.

Sen şimdi Almanca kursuna git, askerliği ertelemek için gerekirse bir lisansa başvur, Almancayı ve gereken ya da sana faydalı olan diplomaları/sertifikaları al, sonra kurulu düzenimiz var amipliğine kapılmadan git Almanya'ya ülkemizi güzel temsil et ve hayatını yaşa.
Hocam benim dediğim şu etrafımda ki insanlar üniye gidiyor. Konuşuyorum her gün yeni biriyle tanışıyor. Külüplere gidiyor vs. bense 60 yaşındaki ustanın bana boş boş konuşmasını dinlicem. Patron denen eline güç geçen boş insanın boş boş bağırmasını dinlicem.

Almanca kursuna gideceğim evet. Askerlikten yana sıkıntı yok yaşım daha gelmedi baya gencim 17 yaşındayım. Oraya gittiğim gibi valla hiç öyle demicem kıymetibi bilcem.

Sayılı üniversitelerin sayılı bölümlerine gitmediğin sürece üniversitenin sana katacakları yine seninle alakalı. Sen ne kadar kendini ve çevreni geliştirmeye çalışırsan o kadar verimli olur.
Hocam o dediğiniz sayılı üniversiteler benim gibi bir adam için çok zor temelim vs hiç yok.

Şunu oku bunu oku diyenlerden uzak dur. Okuyacaksan mesleğinle alakalı olan ve senin istediğin bir bölümde oku. Kimse kimseyi tanımadan şunu oku diye söylememeli.
Ya okumak istesem dilden girip japonca okumak isterim de yani iş yok o alandada ama o mesleği yapmak isterim.

Son düzenleme:
Hocam benim dediğim şu etrafımda ki insanlar üniye gidiyor. Konuşuyorum her gün yeni biriyle tanışıyor. Külüplere gidiyor vs. bense 60 yaşındaki ustanın bana boş boş konuşmasını dinlicem. Patron denen eline güç geçen boş insanın boş boş bağırmasını dinlicem.

Almanca kursuna gideceğim evet. Askerlikten yana sıkıntı yok yaşım daha gelmedi baya gencim 17 yaşındayım. Oraya gittiğim gibi valla hiç öyle demicem kıymetibi bilcem.

Hocam o dediğiniz sayılı üniversiteler benim gibi bir adam için çok zor temelim vs hiç yok.

Ya okumak istesem dilden girip japonca okumak isterim de yani iş yok o alandada ama o mesleği yapmak isterim.
Bak birileriyle tanışmak yetenek meselesidir, oturup balık üretim havuzuna balık atarsan tabiki balıklarla tanışır - ancak sadece kendisi gibi balıklarla tanışır. Sen denize açılıp yengecinden ahtapotuna, balinasından köpekbalığına, yosunundan anemonuna farklı canlılarla tanışacak ve hangisini hayatında tutacağına karar vereceksin.

Ancak 60 yaşındaki ustanın "boş" konuşması diye bir şey yok - gerçekten usta iste, sana boş gelen o konuşmanın aslında 200.000 yıllık insanlık tarihinde bilgi aktarımında, genç ve hormonal dengesiyle merakları giderilmemiş birine bilgi aktarılırken gerekli olan konsantrasyon sağlanması için söyleyeyim sana. Zira bunu nasıl unuttu insanlık bilmiyorum. Sizin jenerasyonun telefon ekranıyla olan ilişkisini düşünürsen, o 60 yaşındaki amcanın senin 5 saniyeye sabitlenmiş minidopamin müptezeli sinir sistemine destek olmaya çalıştığını fark edersin. Edemezsen zaten 60 yaşındaki usta değil, herhangi bir usta olacaksın 60 yaşına geldiğinde, bunu da bil; ben forumda bunları düşünüp 20 sene sonra geldiğinde yerde seninle karşılaştığımda helal olsun demek isterim.

Üniversite ortamı insan edinebileceğin bir yer ama asıl insanı iş ortamında elde edersin. Acı ama gerçek bundan 10-15 yıl önce bu soruyu sorsaydın üniversiteye git derdim. Şu an diplomalı işsiz olmak istemiyorsan ben her zaman derim eğer halihazırda bir işin varsa usta ol sonra yurt dışında bu yaptığın mesleğin yeterliliği varsa başvur. Bu sürede açıktan üniversite bitir. Artık Türkiye bu durumda. Eğer eczacı, doktor, hemşire gibi meslekler okumayı planlamıyorsan ve başka sektörlerde de tanıdığın yoksa acı ama gerçek 3 harfli marketlerde sonun olur. Bu ülkede 2 şey yapılır. Ya paran varsa ticaret ama paran yoksa memur olacaksın. Onun dışında macera arıyorsan kendine Allah yolunu ve bahtını güzel eylesin. Çünkü herkes aynı süreci yaşayacak değil. Ülkede 3 kişiden 2'si işsiz mühendis olunca o yüzden adımlarımızı sağlam atmamız gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı