Meslek lisesi vs fen lisesi

Amelelik mi 😂 o yüzden mi aylık 10kdan fazla kazanıyorum. Meslek lisesi okuyanlarda üniversite okuyup yurt dışına gidebiliyor haberin olsun. Ben amele değil makine teknikeri olarak geçiyorum. 2 senelik üniversite mezunuyum abicim. Arkadaşlarımdan yurt dışına kapak atanlarda oldu kendi sınıfımdan. Ben Türkiye'de kalıp büyük firmalarda çalışmayı tercih ettim. Meslek lisesi = amelelik algısını bir kafandan çıkar önce. Sosyal medyadaki boş boş gezen heriflerin laflarına bakma. Onların alayı mağaza mağaza gezip aylık 4300 ₺ ye çalışmak için form dolduruyor emin ol. Senin evine elektrik tesisatı döşemeye gelen ya da sanayide çalışan makine ustası ise aylık 10k veya daha üzeri alabiliyor. Üniversite senin bir anda kariyerinin yükselmesine sebep olmaz sana sadece rehber ve aracı olur. Yoksa cahil, boş adam üniversite okusa ne olur okumasa ne olur? Sağda solda üniversite mezunuyum ama iş bulamiyeaahhmm diye abuk subuk konuşur.
Amelesin patronun var kendi işinde değilsin adam sana emir veriyor ayrıca 10k maaş çok değil NİTELİKLİ üniversite okursa sen paranın peşinde koşmucaksın para senin peşinde koşucak o gördüğün şöyle üniversite okudum iş bulamadım diyenleri çoğu b*ktan üniversitelerde okuyup hiç bi vasfı olmadan iş arayanlar en güzel örnek Selçuk bayraktar adam nerelerde okudu şuan milyonlarca para kazanıyor o paranın değil para onun peşinden koşuyor
 
Amelesin patronun var kendi işinde değilsin adam sana emir veriyor ayrıca 10k maaş çok değil nitelikli üniversite okursa sen paranın peşinde koşmucaksın para senin peşinde koşucak o gördüğün şöyle üniversite okudum iş bulamadım diyenleri çoğu b*ktan üniversitelerde okuyup hiçbir vasfı olmadan iş arayanlar en güzel örnek Selçuk bayraktar adam nerelerde okudu şu an milyonlarca para kazanıyor o paranın değil para onun peşinden koşuyor.

Üniversite okuyunca direk patron koltuğuna oturtucaklarını zanneden toz pembe hayallerle yaşayan genç kardeşim. Çok sert bir hayal kırıklığına uğriyacaksın bir 4-5 sene sonra görüşürüz. Bizim burada mühendisi ilkokul mezunu adamlar yetiştiriyor. İşe ilk giren mühendisi kimse kaale bile almıyor çünkü hiçbir mesleki bilgisi yok resmen çırak gibi geziyor yanımızda. Maaşları da bizimkilerin yarısı.
 
Başlıkta belirttiğim gibi hangi liseyi tercih etmeliyim ailem bizce meslek lisesine git diyor çünkü babamın sanayide kendine ait bir dükkanı var ve oturduğum ilçenin en tanınmış esnaflarından biri. Bu yüzden hazır düzene kon diyorlar ama karar senin diyorlar. Çok arada kaldım derslerim çok iyi demesek de güzel. Her yıl okulda dereceye girerim bu yüzden fen lisesine gidesim var fakat ders çalışmayı sevmediğimden dolayı fen lisesi biraz soğuk geliyor ve fen lisesinden çıktıktan sonra iş bulacağım meçhul bu yüzden çok kararsızım.

Senin burada ne istediğin önemli. Ben meslek lisesi okudum. Seçeceği mesleğe göre bu kararı verirsin. Örneğin muhasebeci olmak istiyorsun. Meslek lisesine gidebilirsin muhasebe bölümüne. Ama psikoloji, hukuk, idari bilimler, siyaset, astroloji vb gibi şeylere ilgin varsa Anadolu okumalısın. Yani kısa özetle 2 yıllık üniversite okuyacaksın meslek lisesi, 4 yıllık okuyacaksın Anadolu. Meslek liselerinde 11,12.sınıfta matematik ve fen dersleri müfredata yok. Tek anahtar şey senin ne istediğindir.
 
Kankam şu an ülkenin durumunu biliyorsun malum şu an ülkeye gereken üretim üretimde işçiden sağlanıyor ben mesleğe gittim mezun olunca eğer yeterince iyiysen uçak bakımda vs 6-8k gibi bir maaşla başlayabilirsin.
 
Kankam düzeltme eğer belli mühendislik bölümlerini istiyorsan aso veya ASELSAN düşün çünkü bilişim yok 😥
Ben de o nedenle fen veya Anadolu gideceğim lise ilk yılları da Linux ve JavaScript falan öğrencem bu şekilde 10 adım önden başlayacağım.
 

Geri
Yukarı